اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

نگاهی به عوارض مصرف نوشابه رژیمی در دوران بارداری

  • کد خبر: ۱۸۶۰۰۸
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
نگاهی به عوارض مصرف نوشابه رژیمی در دوران بارداری
آنچه مادر در دوران بارداری و شیردهی مصرف می‌کند، می‌تواند بر سلامت فرزندش تاثیر بگذارد؛ نتایج تحقیق جدید ارتباط بین مصرف نوشابه رژیمی یا نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده توسط مادر در دوران بارداری یا شیردهی و تشخیص اوتیسم در پسران آنان را آشکار کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از هلث، آسپارتام، شیرین کننده بدون قند است که به‌طور گسترده در چندین نوشیدنی رژیمی، بستنی، محصولات لبنی، غلات صبحانه، خمیر دندان و قطره‌های ضد سرفه استفاده می‌شود. طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA)، میزان مجاز مصرف روزانه آسپارتام ۵۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.

اگرچه به‌عنوان جایگزین بدون کالری برای شکر به‌طور گسترده‌ای محبوب شده است، اما سلامت آسپارتام سال‌ها مورد بحث بوده است. سازمان بهداشت جهانی دستورالعملی را در ماه مه صادر و به مردم توصیه کرد برای کنترل وزن از مصرف آسپارتام خودداری کنند، زیرا محققان دریافتند که جایگزینی شکر با آسپارتام ممکن است در طولانی مدت به کاهش وزن کمکی نکند و موسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، آن را برای انسان «احتمالا سرطان‌زا» اعلام کرده است.

در جدیدترین مطالعه، محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو ایالات‌متحده، مصرف آسپارتام توسط مادر و خطر ابتلا به اوتیسم را در فرزندانی که در اوایل زندگی در معرض آن قرار گرفتند - در رحم و در دوران شیردهی - ارزیابی کردند.

اختلال طیف اوتیسم (ASD) یا اوتیسم، اختلال عصبی و رشدی است که بر یادگیری، رفتار و تعاملات تاثیر می‌گذارد. این بیماری اغلب یک اختلال رشد نامیده می‌شود، زیرا کودکان اغلب در دو سال اول زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند.

گروه تحقیقاتی اطلاعات مربوط به ۲۳۵ کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را تجزیه و تحلیل کرد و داده‌ها را با ۱۲۱ کودکی که رشد عصبی معمولی داشتند مورد مقایسه قرار داد. برای تعیین قرار گرفتن شرکت‌کنندگان در معرض این مواد طی اوایل زندگی، محققان از پرسشنامه‌هایی برای ارزیابی میزان مصرف نوشابه رژیمی یا نوشیدنی‌های مشابه توسط مادران استفاده کردند.

پسران مبتلا به اوتیسم بیش از سه برابر بیشتر احتمال داشت که مادرانی داشته باشند که روزانه حداقل یک یا چند وعده نوشابه رژیمی یا محصولی معادل آن با آسپارتام شیرین شده در دوران بارداری یا شیردهی مصرف کنند. محققان نتوانستند ارتباط آماری معناداری در دختران پیدا کنند.

محققان اظهار کردند: «یافته‌های ما به موارد روبه‌رشد کمک می‌کند و نگرانی‌هایی را در مورد آسیب احتمالی ناشی از مصرف نوشابه‌ها/نوشیدنی‌های رژیمی یا مصرف آسپارتام بر فرزندان در دوران بارداری مادر را افزایش می‌دهد».

این مطالعه ثابت نمی‌کند که نوشیدن نوشابه‌های رژیمی باعث اوتیسم در کودکان می‌شود.

محقق ارشد این تحقیق، شارون پارتن فاولر گفت: مطالعه ما علیت را اثبات نکرده است و ثابت نمی‌کند که مصرف نوشابه‌های رژیمی و به طور خاص آسپارتام توسط مادر در دوران بارداری یا شیردهی خطر ابتلا به اوتیسم را در کودک افزایش می‌دهد، اما به عنوان نتایج هشدار دهنده عمل می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->