قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

کلاهبرداری با ارسال ۱۵ هزار پیامک سهام عدالت در مشهد

  • کد خبر: ۱۸۸۰۱۵
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
کلاهبرداری با ارسال ۱۵ هزار پیامک سهام عدالت در مشهد
۱۵ هزار پیامک باعنوان «جاماندگان ثبت‌نام سهام عدالت» برای شهروندان فرستاده بودند و لینک ثبت‌نام هم زیر متن پیامک وجود داشت.

سهیل دیبا | شهرآرانیوز ۱۵ هزار پیامک باعنوان «جاماندگان ثبت‌نام سهام عدالت» برای شهروندان فرستاده بودند و لینک ثبت‌نام هم زیر متن پیامک وجود داشت. از آنجایی‌که هنوز افراد زیادی سهمی از سهام عدالت ندارند و موضوع ثبت‌نام جدید، گاه‌گداری در فضای رسانه‌ای کشور داغ می‌شود و ابهامات زیادی دارد، افراد زیادی روی لینک کلیک کرده و با طناب پوسیده چند کلاهبردار به تله افتادند و شیادان با دسترسی به حساب تعداد زیادی از شهروندان از هر حساب بین یک تا دو میلیون تومان سرقت کردند.

اولین گزارش این سرقت‌ها را شهروندان مشهدی به پلیس اعلام کردند و با افزایش تعداد شاکیان، سریالی‌بودن این پرونده ثابت شد. سرهنگ احمد نگهبان، فرمانده انتظامی مشهد، پیگیری پرونده را به گروهی از کارشناسان پایگاه سوم پلیس فتای مشهد سپرد.

آغاز یک عملیات بزرگ

بررسی اظهارات مال‌باختگان نشان داد که همه آن‌ها فریب پیامک ثبت‌نام سهام عدالت را خورده‌اند و پس از واردشدن به لینک ثبت‌نام تمام اطلاعات هویتی و حتی کارت‌های بانکی خود را نیز ثبت کرده بودند. این افراد در حالی منتظر پیامک تأیید ثبت‌نام بودند که متوجه برداشت‌های غیرمجاز از حسابشان شده و بلافاصله برای شکایت به پلیس مشهد مراجعه کردند.

کارشناسان پلیس فتای مشهد با دریافت این اطلاعات و سرنخ‌های دیجیتالی به جامانده از کلاهبرداران، با استفاده از مهندسی اجتماعی موفق به ردزنی دو متهم این پرونده شدند و پس از هماهنگی‌های لازم، این افراد را که دو جوان نوزده و بیست‌ساله هستند، در دو عملیات جداگانه در مشهد دستگیر کردند.

پسرخاله‌های شیاد

با آغاز بازجویی از متهمان، مشخص شد که آن‌ها با یکدیگر پسرخاله هستند. آن‌ها در بازجویی‌های اولیه منکر هرگونه جرمی بودند، اما در رویارویی با ادله و مستندات دیجیتالی به دست آمده از آن‌ها، به کلاهبرداری با ترفند فیشینگ با استفاده از ربات‌های تلگرامی آلوده اعتراف کردند.

در ادامه، این متهمان دیگر متهم این پرونده را که اتفاقا سرشاخه اصلی این باند است به پلیس لو دادند و اعتراف کردند که او بدافزار‌ها را طراحی و در اختیار آن‌ها می‌گذاشته است.

تحقیقات پلیسی همچنین نشان داد که متهمان تحصیلات دانشگاهی ندارند، اما نحوه استفاده از ربات‌ها و بدافزار‌های جعلی را در فضای سایبر فراگرفته‌اند.

دستگیری مغز متفکر باند

در ادامه این عملیات با اطلاعات تکمیلی، بلافاصله کارشناسان پلیس فتا با هماهنگی‌های لازم قضایی سرکرده این باند فیشینگ را که جوانی بیست‌ساله است با نیابت قضایی در یکی از شهر‌های هم‌جوار مشهد دستگیر و در بازرسی از منزلش، دو دستگاه گوشی تلفن همراه حاوی ربات‌های درگاه‌ساز بانکی و بدافزار‌های ساخت پیامک با محتوای سهام عدالت استخراج شد. در تحقیقات تکمیلی مشخص شد که سرکرده باند و دو همدستش با طراحی لینک مشاهده سهام عدالت متصل به ربات تلگرامی، با ارسال بیش از ۱۵‌هزار پیامک جعلی حساب کاربران را خالی کرده‌اند.

در این رابطه تاکنون پنجاه نفر از مال‌باخته‌ها شناسایی شده‌اند که تحقیقات برای دیگر مال‌باخته‌ها با هماهنگی مقام قضایی در آزمایشگاه پلیس فتا ادامه دارد. برابر مستندات به دست آمده در آزمایشگاه ادله دیجیتال پلیس فتا تاکنون حدود هزار‌حساب بانکی که اعضای این باند به آن‌ها برای برداشت غیرمجاز دسترسی پیدا کرده بودند، شناسایی شده و تحقیقات برای شناسایی مال‌باختگان ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->