وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

جای خالی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی

  • کد خبر: ۱۸۹۳۶۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
جای خالی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی
آموزش‌و‌پرورش به‌دنبال استفاده از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده سایر نهادهاست.

به گزارش شهرآرانیوز، «کمبود ۵۰‌درصدی مشاور در مدارس خراسان‌رضوی» خبری بود که حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وقت اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش خراسان‌رضوی، اسفند‌ماه پارسال به خبرنگاران اعلام کرد و اکنون پس از گذشت حدود شش ماه از اعلام این کمبود و البته آغاز سال تحصیلی جدید، به گفته معاون پرورشی فعلی آموزش‌و‌پرورش استان هنوز تقریبا به همین میزان کمبود مشاور در مدارس استان پابرجاست؛ کمبودی که البته فقط مختص خراسان‌رضوی نیست و علی مهدوی‌خواه نیز معتقد است که «نمی‌شود انتظار رفع کامل این کمبود را داشت؛ با‌این‌حال برای کاهش آن باید از ظرفیت‌های بالقوه‌ای مانند استفاده از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده سایر نهاد‌ها استفاده کنیم.»

مهدوی‌خواه در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه وزارت آموزش‌و‌پرورش برای جبران این کمبود در‌حال رایزنی با سازمان امور استخدامی کشور برای جذب مشاور است، اظهار کرد: «سهم استان از نیرو‌هایی که استخدام می‌شوند ۱۰‌درصد است، اما هنوز با کلیات آن موافقت نشده است.»

به ازای هر ۲۵ دانش‌آموز، یک ساعت مشاوره

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش‌و‌پرورش استان با اشاره به فعالیت ۱۴۵۷ مشاور در مدارس خراسان‌رضوی، بیان کرد: اکنون نیز مانند گذشته به ازای هر ۲۵ نفر، یک ساعت مشاوره داریم که اولویت با دوره متوسطه اول و دوم است. البته برخی از همین مدارس نیز مشاور ندارند یا ساعت حضورشان کمتر است.

او کمبود مشاور در مدارس را امری واضح دانست و افزود: در مجموع برای کاهش کمبود مشاور مدارس باید منتظر آزمون استخدامی یا ورودی از دانشگاه فرهنگیان و نیز راهکار‌های جدیدی باشیم. در‌همین‌راستا، در‌حال استفاده از ظرفیت‌های داخلی آموزش‌و‌پرورش هستیم؛ یعنی برای مشاوران بازنشسته، شرایط بازگشت را فراهم می‌کنیم و از سوی دیگر با نهاد‌هایی مانند حوزه علمیه و‌... درحال رایزنی هستیم که از ظرفیت مشاوران آموزش‌دیده آن‌ها استفاده کنیم. راهکار دیگر این است که از مدارس غیردولتی بخواهیم مشاور خود را تأمین کنند.

مهدوی‌خواه درباره شرایط فعلی که کمبود مشاور داریم، بیان کرد: ممکن است دانش‌آموزان مشکلاتی داشته باشند و به‌همین‌دلیل خدمات مشاوره حضوری و غیرحضوری را به دانش‌آموزان معرفی کرده‌ایم و می‌توانند از طریق مدرسه یا با خانواده خود مراجعه کنند.

خط ۱۵۷۰، اورژانس دانش‌آموزی

او اضافه کرد: شماره تلفن ۱۵۷۰ نیز خط اورژانس یا فوریت دانش‌آموزی است و دانش‌آموزان می‌توانند در همه ساعات شبانه‌روز با آن تماس بگیرند و مشاوران نیز در‌صورت نیاز، دانش‌آموز را به مرکز مشاوره ارجاع می‌دهند و حتی اگر لازم باشد، از طریق سایر نهاد‌های اجتماعی، مددرسان و حتی قضایی به موضوع وارد می‌شوند، اما متأسفانه با وجود اینکه چند‌سالی است این خط فعال است، برای معرفی آن اقدام تبلیغی مؤثری انجام نشده است.

مهدوی‌خواه به برنامه پرورشی دیگر امسال آموزش‌و‌پرورش که انجام «آزمون رغبت، توانایی و مشاوره» است، اشاره کرد و گفت: فرم‌های مرتبط با این آزمون را معلمان و پدر‌و‌مادر‌ها تکمیل می‌کنند تا سلامت روان دانش‌آموزان بررسی شود. این آزمون از نیمه مهر‌ماه آغاز می‌شود و پس از آن نتایج به‌صورت لحظه‌ای در معرض دید مدیران مدارس و مرکز مشاوره قرار خواهد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->