تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آشنایی با مهم‌ترین عوارض گیاه‌خواری

  • کد خبر: ۱۹۲۴۰۰
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
آشنایی با مهم‌ترین عوارض گیاه‌خواری
رئیس اداره مکمل و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مهم‌ترین عارضه گیاه‌خوار بودن بروز کمبودهای بالقوه تغذیه‌ای است.

به گزارش شهرآرانیوز، آزاده رئیس دانا اظهار کرد: برای آشنایی مردم با گیاه‌خواری، ترویج سبک زندگی سالم بدون گوشت، و مسئولیت‌پذیری اجتماعی، رعایت حقوق حیوانات و حفاظت از محیط زیست، گیاه‌خواری در سال ۱۹۷۷ توسط انجمن گیاه‌خواران آمریکای شمالی (NAVS) به ثبت رسید و مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: لازم است بدانیم رژیم گیاه‌خواری شامل غذا‌های گیاهی است و افراد گیاه‌خوار از مصرف گوشت و محصولات حیوانی اجتناب می‌کنند، مردم به دلایل مختلف از نظر اخلاقی، فلسفی، مذهبی، اقتصادی، فرهنگی و بیماری، رژیم گیاه‌خواری را انتخاب می‌کنند، برخی افراد جهت حفظ سلامتی و مشکلات درمانی و تناسب اندام، گیاه‌خوار می‌شوند.

رئیس اداره مکمل و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بعضی از افراد مصرف غذا‌های حیوانی را نادرست دانسته و کشتن حیوانات را گناه می‌دانند، برخی افراد نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و فقر گیاهخوار می‌شوند، رژیم‌های غذایی گیاهی بسیار سالم است، به خصوص اگر در آن‌ها از چربی کمتری استفاده شود، یک رژیم غذایی گیاه‌خواری، در واقع یک رژیم بدون کلسترول، چربی اشباع و سرشار از فیبر و انواع ویتامین‌ها است.

وی ادامه داد: رژیم گیاه‌خواری اگر کم چرب نیز باشد، می‌تواند در پیشگیری از چاقی و اغلب بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر‌های ناشی از آن نیز به شکل قابل‌توجهی مؤثر باشد.

رئیس دانا خاطرنشان کرد: توجه به انواع رژیم‌های گیاه‌خواری و تفاوت آن‌ها نیز بسیار مهم است، رعایت رژیم گیاه‌خواری برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایی نظیر مشکلات قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت، پوکی استخوان، اختلالات کلیوی، زوال عقل و آرتریت روماتوئید توصیه می‌شود.

رئیس اداره مکمل و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه مهم‌ترین عارضه گیاه‌خوار بودن بروز کمبود‌های بالقوه تغذیه‌ای است، تصریح کرد: در حالی که یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند مواد مغذی کافی را فراهم کند، ملاحظات خاصی وجود دارد که باید در نظر داشت، به عنوان مثال گیاه‌خواری غیراصولی باعث کمبود پروتئین، آهن، کلسیم، روی و ویتامین B۱۲ شود که در محصولات حیوانی یافت می‌شود، اگرچه چند گیاه حاوی ویتامین D هستند، اما به طور کلی این ویتامین در غذا‌های گیاهی کم‌تر است.

وی افزود: فرد گیاهخوار باید مطمئن شود که رژیم غذایی او شامل مجموعه‌ای متنوع از غذا‌های مغذی است تا پاسخگوی نیاز‌های تغذیه‌ای او باشد، در کل پیش از شروع گیاه. خواری باید سعی شود که مزایا و معایب رژیم گیاه‌خواری را سنجیده و متناسب با آن اقدام کرد.

رئیس دانا گفت: گیاه‌خوار بودن می‌تواند چالش‌های اجتماعی را به خصوص در محیط‌های غیرگیاه‌خوار ایجاد کند، گزینه‌های محدود در رستوران‌ها یا دورهمی‌های خانوادگی ممکن است پیروی از رژیم گیاه‌خواری را دشوار کند.

رئیس اداره مکمل و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: گیاه‌خواری نیز مانند هر تغییر رژیم غذایی، ممکن است چالش‌هایی را ایجاد کند، متعهد ماندن و یافتن حمایت از اطرافیان می‌تواند به غلبه بر موانع و حفظ یک رژیم گیاه‌خواری سالم کمک کند.

وی اظهار کرد: رژیم گیاه‌خواری پر هزینه است و ضروری است که جایگزین‌های گران قیمت مرغ و گوشت را با مصرف ویتامین‌ها یا سایر گیاهان تأمین کرد.

رئیس دانا ادامه داد: رعایت رژیم گیاه. خواری برای افراد سالم امکان‌پذیر است، اما افرادی که مشکلات گوارشی مانند ممنوعیت در مصرف مایعات زیاد یا بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر دارند، نمی‌توانند به راحتی رژیم گیاه‌خواری که دارای فیبر بالایی است، را استفاده کنند.

رئیس اداره مکمل و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ضرورت تأمین کلسیم در گیاه‌خواران گفت: گیاهخواران برای تأمین کلسیم می‌توانند سبزیجات برگ‌دار و شیر گیاهی غنی شده مصرف کنند.

وی درباره اهمیت تأمین آهن بدن در افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند، ادامه داد: برای تأمین آهن، منابع گیاهی مانند عدس، لوبیا و غلات غنی شده مفید هستند، ویتامین B۱۲ را نیز می‌توان از طریق مکمل‌ها یا غذا‌های غنی شده به دست آورد.

منبع: ایمنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->