آغاز توزیع گوشت قرمز رایگان دولتی + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ابلاغ قانون هم مشکل بیمه کارگران ساختمانی را حل نکرد

  • کد خبر: ۱۹۳۹۸۷
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵
ابلاغ قانون هم مشکل بیمه کارگران ساختمانی را حل نکرد
درحالی وزارت کار خبر از آغاز فعالیت سامانه بیمه کارگران ساختمانی داده است که فعالان کارگری می‌گویند از زمان ابلاغ قانون هنوز کارگر جدید بیمه نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۱۳مهر ماه سال جاری بود که رئیس جمهور قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ۵بهمن ۱۴۰۱را برای اجرا به وزارتخانه‌های کشور، راه و شهرسازی، اقتصاد و تعاون ابلاغ کرد.

از ابلاغ این قانون حدود یک ماه می‌گذرد. ناگفته نماند که این قانون بعد از کش و غوس‌های فراوان از ازمجلس و شورای نگهبان رأی مثبت گرفت. قانون ابلاغی با پیش‌نویس اولیه‌ی مورد توافق کمیسیون اجتماعی، مرکز پژوهش‌های مجلس و فعالان کارگری تفاوت فاحشی داشت.

کارگران ساختمانی بیان می‌کردند که با قانون جدید بیم آن می‌رود که منابع سازمان تأمین اجتماعی برای کارگران جدید تأمین نشود.

آنطور که اکبر شوکت، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور می‌گوید از زمان ابلاغ این قانون تا کنون نه تنها کسی بیمه نشده است بلکه قطع بیمه‌ی کارگران ساختمانی همچنان ادامه داراست.

روز گذشته علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ازآغاز فعالیت مجدد سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی خبر داد و گفت:سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی برای طی مراحل فرآیند شناسایی و تأیید شعب تأمین اجتماعی در دسترس قرار گرفته است.

وی ادامه داد: سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی به آدرس bimekar.mcls.gov.ir مجدداً بازنویسی شده است.

وی افزود: در حال حاضر همه کارگران ساختمانی متقاضی می‌توانند در سامانه ثبت‌نام کرده و با طی مراحل فرآیند شناسایی و تائید شعب تأمین اجتماعی از مزایای پوشش بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

عسگریان تأکید کرد: کاربران دستگاه‌های اجرایی سامانه (ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها، شعب سازمان تأمین اجتماعی و بازرسین و سربازرسان انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی) نیز می‌توانند مراحل بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را از طریق این سامانه انجام داده و به اعتراض آن‌ها رسیدگی کنند.

فعالان کارگران ساختمانی معتقدند هستند که با صدور بخشنامه جدیدی از سوی سازمان تأمین اجتماعی، وضعیت کارگران ساختمانی برای قرار گرفتن در لیست بیمه بدتر شده است. در این بخشنامه آمده کارگران ساختمانی باید در ساختمانی کار کنند که پروانه ساخت داشته باشد یا آن‌ها ملزم به فعالیت در رشته‌ای هستند که در آن پروانه مهارت دارند، در غیر این صورت مشمول بیمه اجتماعی نمی‌‎شوند.

کارگران می‌گویند: این بخشنامه کارگران بسیاری را از بیمه محروم می‌کند. ممکن است یک کارگر ساختمانی به عنوان سنگ‌کار در پروژه‌ها حاضر شود و مدرک فنی و حرفه‌ای هم در این زمینه داشته باشد، اما خیلی اوقات هم پیش می‌آید که در رشته تخصصی خود کار پیدا نکند و مجبور شود کار دیگری در ساختمان برعهده بگیرد. این اتفاق در کار ساختمانی کاملا طبیعی است و بار‌ها برای هر کارگر اتفاق افتاده است. همه این‌ها مشاغل ساختمانی هستند و در کارگاه ساختمانی کار می‌کنند پس چرا باید چنین بخشنامه‌ای گذاشت؟ آیا غیر از این است که تأمین اجتماعی رویه صدور بخشنامه‌های نامربوط خود را آغاز کرده است؟

بنابراین می‌توان گفت قصه ناتمام بیمه کارگران ساختمانی همچنان ادامه دارد و آغاز فعالیت مجدد سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی هم کاری از پیش نخواهد برد. مشکل اصلی کارگران ساختمانی عدم اجرای قانون از سوی سازمان تأمین اجتماعی و طفره رفتن سازمان از اجرای تعهد خود است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->