«همسه» یک نقش تابوشکن است/ اولین سیلی عمرم را در سریال «طوبی» زدم نقش روحیات زنانه در میزان گرایش به معنویت ویدئو | پیکر مادر شهید خرازی بعد از فراق چهل‌ساله، در خاک آرام گرفت پیام جمیله علم‌الهدی به همسران شهید سیدحسن نصرالله، شهید هنیه و شهید قاووق: این شما هستید که واقعیت زن بودن را به طور دقیق معنا می‌کنید داستان همیشگی خانه‌های بچه دار: «ظرف بستنی و مشق نصفه» پیام همسر شهید نبیل قاووق خطاب به ملت ایران هشدار : سن ابتلا به سرطان سینه در خراسان رضوی از میانگین کشوری و جهانی کمتر است سالاد سیب زمینی، کم هزینه و جذاب برای کودکان + دستور پخت شهادت سیدحسن نصرالله از حیات او برای رژیم صهیونیستی خطرناک‌تر خواهد بود ضد آفتاب رنگی استفاده کنیم یا بی رنگ؟ در دنیایی از سکوت چه می‌گذرد؟ | روایت قصه بانوی ناشنوا در فیلم سینمایی «بیصدا حلزون» چگوارای جهان عرب | مادران زیادی اسم پسرشان را «حسن» خواهند گذاشت روایت بدون روتوش از سبک زندگی زنان غربی | تعریف «زن موفق» در غرب هنوز مجهول است پینگ‌پنگ ایران دومین سهمیه جهانی دختران را گرفت پادکست | پرورش امید در فرط خشک‌سالی کسب اولین مدال طلای تاریخ اسکواش بانوان توسط اقتداری رئیس کمیسیون ویژه بانوان شورای شهر مشهد مقدس: از زنان جریان مقاومت می‌خواهم ایستادگی کنند ویدئو | اهتزاز پرچم مشکی بر فراز گنبد حرم حضرت معصومه (س) توزیع ۳۰ سری جهیزیه بین نوعروسان رشتخوار حزب الله مختص به یک اقلیت خاص نیست ویدئو | گریه یک زن مسیحی لبنانی بعد از شهادت سیدحسن نصرالله
سرخط خبرها
غریزه مادری با معادلات بشری قابل محاسبه نیست

غریزه مادری با معادلات بشری قابل محاسبه نیست

  • کد خبر: ۱۹۶۵۰۵
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۵
«غریزه مادری»؛ اصطلاحی است که آن را بسیار شنیده‌ایم؛ شاید جملات از توصیف این اصطلاح ناتوان باشند؛ گرایش ذاتی به پرورش و پروراندن کودکان حسی است زیبا و پر شور که نمی‌توان آن را با سایر حواس جایگزین کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، غریزه مادری مفهومی بالاتر از میل به تولد فرزند است؛ بلکه زنان در کنار به دنیا آوردن نسل آینده، به طور ذاتی به روش‌های مراقبت از کودک نیز مجهز هستند و او را برای پذیرفتن نقش‌های خود در آینده آماده می‌کنند.

این پیوند عاطفی بین مادر و فرزند از پیش از تولد کودک شکل می‌گیرد و تا آخرین روز حیات مادر پابرجاست؛ این دلبستگی به صورت غریزی ایجاد می‌شود و با معادلات بشری قابل محاسبه نیست.

مریم سادات ظهوریان کارشناس فرهنگی درباره این حس و مزیت‌های مادری برای فرد و جامعه، به موضوع فطری بودن این امر اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی موارد نه تنها در فطرت انسان بلکه در فطرت همه جانداران و حیوانات نیز قرار داده شده که می‌توان به مادر بودن به عنوان یکی از این موارد توجه داشت.

وی با بیان اینکه این حس در انسان که اشرف مخلوقات است به شکل زیبایی قرار داده شده، افزود: به وجود آوردن و خلق کردن و اینکه انسان می‌تواند آینده دنیا و جهان را رقم بزند، موضوعاتی است که در درون هر فردی نهاده شده است.

ظهوریان ادامه داد: این به وجود آوردن و خلق کردن می‌تواند برای یک دست ساخته باشد؛ انسان حتی به دست ساخته‌های خود علاقه و تعلق خاطر دارد؛ حال مادری، که چندین پله بالاتر از یک دست ساخته و خلق موجودی زنده است که می‌تواند آینده را رقم بزند، می‌تواند بسیار زیبا باشد.

این کارشناس فرهنگی افزود: برای اینکه حس مادری و احساس مسئولیت در برابر آن در فردی بروز داشته باشد، باید در نوع تربیت افراد از کودکی مورد توجه قرار گیرد و فطرت افراد پرورش یابد.

وی با تاکید بر اینکه اگر یک فرد به طور طبیعی، معمول و بر اساس فطرت رشد کند و بزرگ شود، مادری برای او یک مزیت به حساب می‌آید اظهار داشت: البته در مواردی، افراد از مادر شدن سرباز می‌زنند و با اصطلاحاتی نظیر این جملات که می‌گویند «خودم چه خیری از این دنیا دیدم که فرد دیگری را اسیر کنم» نسبت به مادری ابراز بی‌علاقگی می‌کنند.

ظهوریان افزود: حتی در نقطه مقابل برخی والدین ناکامی‌های خود در زندگی را برای فرزندان جبران می‌کنند و می‌خواهند عزیزترین افرادی که در زندگی دارند، ناکامی‌های آنان را تجربه نکند و بر اساس کمالگرایی درباره «مادر نشدن» اظهار نظر می‌کنند.

وی ادامه داد: در برخی موارد نیز داشتن فرزند برای مادر مسئولیت ایجاد می‌کند و برخی موارد نمی‌توانند آنطور که می‌خواهند فرزند را پرورش دهند و یا اینکه درگیر شدن با دیگر مسئولیت‌ها و موازی بودن مسئولیت مادری با دیگر مسئولیت‌ها نیز ممکن است موجب شود تا برخی مادری را کنار بگذارند و به جای حل مساله، صورت مساله را پاکی می‌کنند.

ظهوریان خاطرنشان کرد: گاهی نیز برخی افراد ترجیح می‌دهند تا آرامش خود را از دست ندهند و یا اینکه نگران تربیت فرزندان هستند و بنابر این از مادر بودن چشم پوشی می‌کنند.

این فعال فرهنگی تاکید کرد: افراد باید توجه داشته باشند که داشتن شغل خوب و تحصیلات عالی، رقیب مادر بودن نیست؛ وقتی سایر مسئولیت‌ها رقیب مسئولیت مادری قرار می‌دهیم، «مادر شدن» کم اهمیت جلوه می‌کند و انتخاب نمی‌شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.