چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه ساماندهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد افزایش ۵۰ درصدی قیمت خودرو‌های وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۴ بورس کماکان در سراشیبی | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تحویل سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی از امروز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز شد + جزئیات و نحوه دریافت سکه قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش قابل توجه قیمت طلا ماینرها، یک‌پنجم برق کشور را مصرف می‌کنند! کارت سوخت وسایل نقلیه بدون بیمه ابطال می‌شود کاهش زمان ثبت شرکت‌ها به کمتر از ۲ ساعت | فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی غیرممکن می‌شود مشهد، قطب آموزش قانون به فعالان اقتصادی | دومین همایش منطقه‌ای «ثبت، پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید» برگزار شد برق خورشیدی، نور امید در تاریکی ناترازی | گفت‌و‌گو با مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره راه‌حل‌های ناترازی انرژی الزامات جذب سرمایه در نمایشگاه مشهد اینوکس–فاینکس تأمین برق صنایع با هزینه گزاف از طریق دیزل‌ژنراتور‌ها | بار اضافه روی دوش صنعت زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ ویژه دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد ۶۰ لیتر بنزین سهمیه خرداد امشب شارژ می‌شود (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی
سرخط خبرها

ارزهای دیجیتال؛ فرصت‌ها و تهدیدها

  • کد خبر: ۱۹۷۴
  • ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
ارزهای دیجیتال؛ فرصت‌ها و تهدیدها
دکتر حسین محمدی اقتصاددان، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه فردوسی مشهد

بیت کوین، اتریوم، ریپل، لایت کوین، بیت کوین کش، اییاس، بایننس کوین، تدر و... تعدادی از صدها نوع ارز دیجیتال هستند که روزبه‌روز نیز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود و قیمت‌های بسیار متفاوتی نیز دارند. قیمت هر بیت کوین که بیشترین ارزش را در بین ارزهای رمز پایه دارد، نزدیک به 11هزار و 300 دلار یا 136 میلیون تومان است (در بیست‌ویکم تیرماه 98) و ارز بعدی یعنی اتریوم حدود 270 دلار یا 3 میلیون و 300 هزار تومان ارزش دارد. البته این قیمت‌ها در هر روز و هر ساعت و هر دقیقه متغیر است؛ پس طبیعی است که عده‌ای در سراسر جهان و ایران به دنبال استخراج ارزهای دیجیتال باشند.
از ویژگی‌های مبادله با ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین، ناشناس بودن افراد است. این روزها بانک‌ها تقریبا همه‌چیز را درباره مشتریان خود می‌دانند، اما با توجه به اینکه نیازی نیست کیف پول ارزهای دیجیتال به هیچ‌گونه اطلاعات شناسایی شخصی مرتبط شود، این داستان در بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بسیار متفاوت است. درحالی‌که برخی از مردم نمی‌خواهند اموال آن‌ها به وسیله هیچ‌یک از مقامات کنترل و ردیابی شود، گروهی دیگر ممکن است استدلال کنند تجارت مواد مخدر، تروریسم و سایر فعالیت‌های غیرقانونی با توجه به ویژگی ناشناس بودن بیت کوین، رشد و رونق پیدا می‌کند. علاوه بر این، شبکه بیت کوین پرداخت‌ها و انتقالات را تقریبا بلافاصله انجام می‌دهد و به‌طور معمول فقط چند دقیقه طول می‌کشد که در آن سوی دنیا شخص دیگری ارز را دریافت کند؛ درحالی‌که انجام چنین انتقالی در بانک‌ها می‌تواند چندین روز طول بکشد. باوجود مزایای انکارناپذیر، تولید ارزهای دیجیتال معایبی نیز دارد. یکی از این معایب، مصرف برق بالاست. ماینر، وسیله‌ای است که با مصرف برق، ارز دیجیتال را استخراج می‌کند. یکی از نگرانی‌های تحلیلگران در رابطه با استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، این است که مراکز استخراج این ارزها بیش‌ازحد برق مصرف می‌کنند. همچنین روند بررسی و تأیید معاملات ارزهای دیجیتال ممکن است شرایط محیط‌زیست جهانی را از آنچه هست، بدتر کند. در ایران نیز هم‌زمان با افزایش مصرف برق به‌خصوص در تابستان، موضوع استخراج ارزهای دیجیتال به یکی از موضوعات مهم در حوزه مصرف برق تبدیل شده است؛ چون در شرایط فعلی، این استخراج از برق یارانه‌ای انجام می‌شود.
در ایران، طبق اعلام بانک مرکزی، به‌کارگیری بیت کوین و ارزهای مجازی دیگر فعلا در مراکز پولی و مالی ممنوع است، اما با گسترش استخراج بیت کوین، می‌توان از آن به عنوان ابزاری مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و نقل‌وانتقالات مالی کشور استفاده کرد. در سال 2009، هنگامی که بیت کوین برای اولین‌بار معرفی شد، مشخص نبود که چطور و کجا می‌توان از آن برای پرداخت‌ها استفاده کرد، اما در حال حاضر استفاده از این ارز در دنیا گسترش یافته است و شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت این ارز رمزپایه را جهت پرداخت برای خریداری برخی محصولات و محتوای دیجیتال خود پذیرفته‌اند. موارد دیگری مانند پرداخت هزینه هتل و خرید ملک نیز می‌تواند با ارزهای دیجیتال انجام شود و در بازارهای بین‌المللی نیز برای پرداخت‌ها می‌توان از این ارز رمزپایه استفاده کرد. علاوه بر این، با توجه به دائمی بودن تغییر نرخ مبادلات بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، این ارزهای رمزپایه می‌تواند فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشد. خرید بیت کوین از صرافی‌ها یا سایر افراد و استخراج بیت کوین با دستگاه‌های قدرتمند مثل ماینرهای پیشرفته، از جمله روش‌هایی است که می‌توان ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین را در اختیار گرفت. باید توجه داشت که هیچ توضیح دقیقی برای اینکه قیمت بیت کوین در سال‌های آینده چقدر خواهد بود، وجود ندارد. قیمت آن ممکن است تقریبا به صفر سقوط کند، ممکن است همچنان در قیمت فعلی خود بماند یا دوباره اوج بگیرد و تا ده‌ها برابر افزایش یابد. برخی افراد از آینده درخشان بیت کوین خیلی مطمئن هستند و برخی نیز پیش‌بینی می‌کنند که قیمت بیت کوین بدون شک پایانی بد خواهد داشت. به هر حال ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین می‌توانند برای کشور ما یک فرصت باشند؛ هم در تولید و استخراج و هم در مبادلات بین‌المللی برای نقل‌وانتقال‌های مالی، به شرط آنکه هزینه‌های واقعی آن برای استخراج در نظر گرفته شود. اما به نظر می‌رسد در آینده‌ای نه‌چندان‌دور، کشورها به سمت ارزهای دیجیتال ملی سوق داده شوند و از طرفی ارزهای پرطرف‌دار و محدودی مثل بیت کوین، برای مبادلات مالی بین‌المللی رواج بیشتری پیدا کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->