روایت مادری که با بخشی از ارثیه خانواده سه مرد بدهکار را از زندان آزاد کرد آمادگی «اسکودا» برای همکاری برای طرح شکایت از رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی نام ۲۴ پرستار ایرانی در فهرست نخبگان علمی جهان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) اطلاعیه آموزش و پرورش برای رسیدگی به اعتراضات آزمون‌های استخدامی معلمی (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چینی‌ها دیابت نوع ۱ را درمان کردند تعرض به دختر جوان توسط مدرس زبان انگلیسی فراخوان اعزام نیرو‌های داوطلب به لبنان (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) واژگونی قایق مهاجران ۹ کشته و ۴۸ مفقود برجای گذاشت واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۷ مهر ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده انبار مبل در جاده کلات (۷ مهر ۱۴۰۳) هتل ارزان اصفهان | اقامتی مقرون به صرفه در اصفهان اهمیت تصویربرداری در کاشت ایمپلنت جزئیات جدید از انفجار معدن طبس تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۷ مهر ۱۴۰۳) همه ظرفیت‌های قانونی را برای بازگشت دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل پای کار خواهیم آورد جا‌های دیدنی کندی در کشور سریلانکا افراد بالغ، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار بررسی کنند ۲۴۰ مدرسه عشایری در خراسان رضوی میزبان دانش‌آموزان هستند هاری، یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است | مرگ ۱۳ نفر بر اثر هاری، از ابتدای سال تاکنون (۷ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ دستگاه لیزر غیرمجاز در مشهد کشف و ضبط شد (۷ مهر ۱۴۰۳) تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را زودتر مشخص کنید هشدار فرونشست زمین در مشهد و کرمان
سرخط خبرها

گرانی، سفره‌ها را شست، برد

  • کد خبر: ۱۹۸۴۷۹
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
گرانی، سفره‌ها را شست، برد
کی خوابمان برد و بیدار شدیم و دیدیم که تا آخر ماه شکم خودمان را سیر نگه داریم شاهکار کرده ایم و مهمانی گرفتن و دورهمی، برایمان ارد ناشتاست. فقر چگونه قطره چکانی به خوردمان رفت که ۹۰ درصد جامعه شد فقیر؟

بچه که بودیم، مهمانی بود، دورهمی بود، خانه عمه و عمو و دایی و خاله بود و خانه مادربزرگ هم خانه خودمان بود اصلا. عید می‌شد بساط مهمانی به راه بود. عروسی می‌شد،  پاگشا داشتیم، تولد می‌شد، همه فامیل دور هم جمع می‌شدیم و القصه به هر بهانه‌ای سفره‌ها پهن و پر بود. سفره حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت قاسم (ع)، حضرت زهرا (س) و ... هم بود و بعد محرم و صفر که می‌شد بساط نذری به راه. آن هم فقط برای حاجت گرفتن نه سیر شدن و بعد از ماه ها، غذای گرم خوردن!

ما رنگ دیوار خانه‌های فامیل، تعداد پشتی‌ها و طرح قالی‌های هم را از حفظ بودیم. حالا هم نه اینکه آدم‌ها عوض شده باشند، نه! زالوی فقر افتاده به جان خانه‌ها و خانواده‌ها و خونشان را می‌مکد.

مرکز آمار گفته است اگر درآمد یک خانواده ماهی ۲۳ میلیون تومان باشد جزو ۱۰ درصد قشر ثروتمند جامعه به حساب می‌آید! وای به حال آن ۹۰ درصد! وای به حال ما!

چقدر دلتان تنگ شده برای حاجت گرفتن پای دیگ شله زرد نذری؟ اما همین شله زرد هم تمامی اقلام مورد نیازش شده کالای لوکس! زعفران، بادام، پسته، برنج. کی فکرش را می‌کرد که گوجه فرنگی کیلویی ۴۵ هزارتومان را هم حتی همه نتوانند بخرند؟

کی خوابمان برد و بیدار شدیم و دیدیم که تا آخر ماه شکم خودمان را سیر نگه داریم شاهکار کرده ایم و مهمانی گرفتن و دورهمی، برایمان ارد ناشتاست. فقر چگونه قطره چکانی به خوردمان رفت که ۹۰ درصد جامعه شد فقیر؟

روزنامه دنیای اقتصاد در بخشی از گزارشی که ماه گذشته با موضوع گرسنگی منتشر کرده، نوشته است: «وضع بد اقتصادی، در یک دهه گذشته دامن گیر قشر‌هایی که بالای خط فقر بوده اند هم شده است. این مسئله یک نکته مهم دیگر را نیز آشکار می‌کند؛ اینکه کاهش فاصله غیرفقیر‌ها با خط فقر موجب شده است خانوار‌های نزدیک به خط فقر نیز تفاوت چندانی با فقرا از لحاظ معیشت نداشته باشند. براین اساس، مشاهده می‌شود در دهه۹۰، مصرف کالا‌های اساسی کم شده و بیشترین کاهش مصرف در گوشت قرمز و شیر اتفاق افتاده است.» موضوعی که حاکی از ترمز‌های بریده تورم در یک دهه گذشته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->