قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم
سرخط خبرها

زنگ خطر تشدید تغییرات اقلیمی در جهان به صدا درآمد

  • کد خبر: ۲۰۱۹۹۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲
زنگ خطر تشدید تغییرات اقلیمی در جهان به صدا درآمد
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: تغییرات اقلیمی مانند افزایش رویداد‌های حدی مثل توفان‌های شدید و خشکسالی پیاپی زنگ خطر را به صدا در آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، وحید جعفریان درباره تأثیر تغییرات اقلیمی، اظهار کرد: چالش‌های ناشی از گرد و غبار در آسیا کم نبوده است بنابراین کشور‌های این قاره برای کاهش این معضل با یکدیگر به همکاری پرداخته‌اند به عنوان نمونه می‌توان به اقدامات چین و مغولستان همچنین کره جنوبی و ژاپن اشاره کرد علاوه بر آن اخیراً کشور‌های آسیانه میانه برای مدیریت توفان‌های گردوغبار رایزنی‌هایی انجام داده‌اند. این فعالیت‌ها تجاربی را به همراه دارد و ایران می‌تواند از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده کند.

وی تأکید کرد: بار‌ها از ستاد ملّی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار خواسته‌ایم این ظرفیت‌ها را ببیند و با مصالح و منافع ملّی و چارچوب‌های ملّی بسنجد و بررسی کند که چگونه می‌توان از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده کرد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه مدیریت توفان‌های ماسه و گرد و غبار یک کار فرامرزی است، تأکید کرد: ما باید بتوانیم از چارچوب‌های الزام‌آورتری برای کنار هم قرار دادن کشور‌ها استفاده و نتایج نشست‌های برگزار شده را بررسی کنیم تا به این نتیجه برسیم که آیا نیاز است سیاستگذاری‌ها را در این زمینه اصلاح کنیم یا نه؟

وی اضافه کرد: در مقاطعی پیشتاز فعالیت‌های کنوانسیون‌هایی مثل کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی در منطقه و قاره بودیم، ولی به نظر می‌رسد که در حال حاضر بحث‌های مربوط به مدیریت توفان ماسه و گرد و غبار به‌صورت جدی در کشور‌های دیگر دنبال می‌شود.

جعفریان افزود: حدود یک ماه قبل یکی از مهم‌ترین نشست‌های مرتبط با مدیریت توفان‌های ماسه و گرد و غبار در چارچوب کمیته ارزیابی کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی در کشور ازبکستان برگزار شد و مقالات، گزارش‌ها و نشست‌های متعددی در سطوح علمی، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی درباره مدیریت این توفان‌ها در این اجلاس مطرح شد. جا داشت کشور ما با یک تیم قوی در حوزه ستاد مربوطه جهت استفاده از این ظرفیت برنامه‌ریزی می‌کرد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: کشور‌هایی مانند عربستان، ترکیه، امارات و عراق برنامه‌های جامعی در این باره تعریف کرده‌اند، از ظرفیت کنوانسیون‌ها و صندوق‌های مشترک مثل اکو، شانگ‌های و بانک توسعه اسلامی بهره می‌برند و تجارب جهانی را با برگزاری کارگاه‌های مختلف کنار هم قرار می‌دهند. ما یک مقدار نیازمند چابک‌سازی برنامه‌های منطقه‌ای مدیریت توفان‌های ماسه و گرد و غبار هستیم البته شاید دبیر ستاد مربوطه نظرات دیگری داشته باشد.

وی درباره افزایش دیپلماسی ایران در حوزه مدیریت گرد و غبار و برگزاری یک اجلاس بین‌المللی در این زمینه در تهران گفت: متولیان برگزاری این نشست باید درباره نتایج آن نظر دهند. ما هم مانند بسیاری از مطالبه‌کنندگان، علاقه‌مند به نتایج عملیاتی این نشست هستیم تا بتوانیم به عنوان یکی از اعضای ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار نقش خود را ایفا کنیم.

فرصت زیادی برای مدیریت گرد و غبار نداریم

جعفریان تأکید کرد: تغییرات اقلیمی مانند افزایش رویداد‌های حدی مثل توفان‌های شدید، خشکسالی پیاپی زنگ خطر را به صدا در آورده است. وقت زیادی برای انجام اقدامات محکم، قوی و منطقه‌ای به منظور مدیریت توفان‌های ماسه و گرد و غبار نداریم. بسیاری از کشور‌های آسیای میانه و جنوب غرب آسیا به این موضوع توجه کرده‌اند و در برنامه‌های توسعه‌ای خود موضوع مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار را لحاظ کرده و در زمینه اتخاذ سیاست‌های پشتیبان مانند اقدامات حمایتی و تشویقی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و نقش آفرینی جوامع محلی در احیای سرزمین اقدامات خوبی انجام داده‌اند علاوه بر آن مباحث زیربنایی مثل نوع مدیریت کاربری سرزمین مانند حفظ حاصلخیزی خاک، ملاحظات مرتبط با بخش کشاورزی، آمایش سرزمین را در قوانین خود بازبینی، با کشور‌های همسایه خود طرح‌های متعددی را در حوزه احیای سرزمین تعریف و هم‌افزایی جدی چه در بخش منابع طبیعی و چه در بخش کشاورزی و چه در بخش مدیریت منابع آب انجام داده‌اند.

وی اضافه کرد: ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا با توجه به ظرفیت‌های عظیم و دانش کشور در حوزه مدیریت منابع طبیعی و مدیریت سرزمین بتوانیم سردمدار تبیین سیاست‌های منطقه‌ای برای مدیریت توفان‌های ماسه و گرد و غبار باشیم چراکه تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه در ایران انجام شده است و تعداد دانشگاه‌ها، پژوهشگران و فارغ‌التحصیلان این حوزه اصلا قابل مقایسه با کشور‌های دیگر منطقه نیست.

جعفریان تأکید کرد: لازم است یک آسیب‌شناسی درباره سیاست‌های مدیریت گرد و غبار صورت بگیرد. سال ۹۶-۱۳۹۵ ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار راه اندازی شده است. بد نیست عملکرد آن را ارزیابی کنیم و شاید با بازنگری در آیین‌نامه و فرایند اجرا، موازی کاری کمتر و اثربخشی فعالیت‌ها بیشتر شود تا بتوانیم بیشتر در یک قالب سیستم منسجم و هماهنگ سیاست‌های کلی نظام درباره توجه به مدیریت پایدار سرزمین و توفان‌های گرد و غبار به عنوان یکی از پیامد‌های تخریب سرزمین را دنبال کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->