در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش دهیم؟

  • کد خبر: ۲۰۲۰۲۲
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۳
چگونه ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش دهیم؟
مطالعات نشان می‌دهد که افزایش مصرف سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و خانواده کلم، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا هفت درصد کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس بزرگترین مطالعه متخصصان دانشکده بهداشت عمومی در امپریال کالج لندن، «افزایش مصرف سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و خانواده کلم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا هفت درصد کاهش دهد».

در این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده، متخصصان داده‌های بیش از ۷۰ هزار فرد را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه تاثیر فولات یا ویتامین B ۹ بر سرطان روده بزرگ را شناسایی کنند.

مطابق با مطالعات قبلی آنان دریافتند «احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، هفت درصد کاهش می‌یابد.»

در انگلستان، سرطان روده چهارمین سرطان شایع است و هر ساله نزدیک به ۴۵ هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. از هر ۱۸ زن یک نفر و از هر ۱۵ مرد یک نفر در طول زندگی خود به سرطان روده مبتلا می‌شود.

فولات شکل طبیعی ویتامین B ۹ است و در بسیاری از غذا‌ها یافت می‌شود. منابع خوب شامل غذا‌هایی مانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوه‌ها به ویژه مرکبات مانند پرتقال است. فولات همچنین به عنوان مکمل به شکل اسید فولیک موجود است.

کار‌های دیگری که می‌توانید برای کمک به محافظت از خود در برابر سرطان روده بزرگ و سایر سرطان‌ها انجام دهید، عبارتند از: فعالیت بدنی، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل.

طبق گزارش صندوق بین‌المللی تحقیقات سرطان (WCRF)، مصرف نوشیدنی الکلی در روز، خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد همچنین به گفته انجمن سرطان آمریکا، وزن اضافی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان پستان (در زنان یائسه)، رکتوم، مری، پانکراس و کلیه را افزایش می‌دهد.

بیشتر مردم باید غربالگری سرطان روده بزرگ را از سن ۴۵ سالگی شروع کنند. اگر بیماری التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ دارید، باید برای غربالگری به‌موقع از جمله کولونوسکوپی به پزشک مراجعه کنید.

به گفته متخصصان، بسیاری از انواع سرطان قابل پیشگیری هستند. اگر چه برخی از عوامل خطر این بیماری مانند سن یا ژنتیک قابل تغییر نیستند، سایر عوامل از جمله سبک زندگی سالم در کنترل خود فرد است.

متخصصان همواره تاکید دارند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند.

غذا‌های سالم بخورید، تحرک داشته باشید و الکل مصرف نکنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می‌توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد، زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

برای ترک سیگار برنامه‌ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام‌های اصلی است که می‌توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس‌های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زود هنگام، برخی از آن‌ها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و … در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می‌شوند.

منبع: عصرایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->