تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود احتمال قطعی گسترده خطوط مخابرات و اینترنت در تابستان امسال (۱۴۰۴) سازمان فضایی ایران کپسول زیستی حمل انسان به فضا را امسال آزمایش می‌کند زمان انتشار آپدیت One UI ۷ برای گوشی‌های سامسونگ + فهرست نتیجه پژوهشی جدید: مصرف ماریجوانا بر فعالیت مغز و حافظه تأثیر می‌گذارد کاهش مصرف اینترنت کشور در زمان پخش سریال «پایتخت»! + عکس معنای «گوگل» افشا شد| تاریخ سازی یک اشتباه تایپی گوشی هوشمند، سومین کالای عمده وارداتی در سال ۱۴۰۳ بوده است آیا طراحی آیفون ۱۷ پرو متفاوت از نسل قبل خواهد بود؟ هوش مصنوعی واتساپ و اینستاگرام معرفی شد | Llama ۴، قوی‌تر از مدل‌های گوگل و OpenAI درباره گوشی جدید اینفینیکس که در هوا عطر پخش می‌کند + مشخصات و قیمت همه‌چیز درباره Corleo، ربات چهارپای کاوازاکی که می‌توانید سوارش شوید + فیلم راهنمای افزایش سرعت اینترنت رایتل 4g نتایج تحقیقات جدید: افراد متأهل بیشتر از مجردان به زوال عقل مبتلا می‌شوند دانشمندان می‌گویند ممکن است ما در کره ماه زندگی میکروبی به جا گذاشته باشیم ساعت‌های ۱۴ میلیارد تومانی ژژه لکولتر با مینیاتورهای شاهنامه + عکس ترامپ اجرای قانون ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک را ۷۵ روز دیگر عقب انداخت قابلیت Copilot Vision مایکروسافت به ویندوز و موبایل می‌آید + قابلیت‌ها آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد

  • کد خبر: ۲۰۶۲۰۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد
محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - باتری‌های با آند لیتیوم فلزی (Lithium-metal Battery) به‌دلیل پتانسیل عظیمی که برای ذخیره انرژی، مقرون‌به‌صرفه بودن و قابلیت بازیافت دارند، نسبت به باتری‌های سنتی برتر شمرده می‌شوند. یک باتری لیتیوم فلزی پایدار می‌تواند لپ‌تاپ شما را در چند دقیقه شارژ کند، از تخریب آن در چرخه‌های شارژ طولانی‌مدت جلوگیری کند و حتی دهه‌ها دوام بیاورد.

اما مشکل اصلی این باتری‌ها همیشه واکنش‌پذیری آن‌ها بوده است. باتری‌های با آند لیتیوم فلزی معمولاً منفجر می‌شوند. دهه‌ها تحقیق برای حل مشکلات کاربردی درباره باتری‌های لیتیوم فلزی درحال انجام بوده و حالا پیشرفت جدیدی در این زمینه حاصل شده است.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

شین لی، دانشیار SEAS، در این زمینه می‌گوید:

«باتری‌های با آند لیتیوم فلزی جام مقدس باتری‌ها درنظر گرفته می‌شوند، زیرا ظرفیت آن‌ها ۱۰ برابر آند‌های گرافیتی تجاری است و می‌توانند برد حرکتی خودرو‌های الکتریکی را به‌شدت افزایش دهند. تحقیقات ما گام مهمی به‌سمت باتری‌های جامد برای کاربرد‌های صنعتی و تجاری است.»

شین لی این فناوری جدید را به یک ترافل شکلاتی تشبیه می‌کند؛ در فناوری جدید فلز لیتیوم در اطراف ذرات سیلیکون پیچیده می‌شود؛ همانند یک پوسته شکلات سخت در اطراف مغز فندق در یک ترافل شکلاتی. لی و تیم SEAS با قراردادن ذرات سیلیکونی در اندازه میکرون در داخل آند باتری، دریافتند که این کار اثر «آبکاری» را کاهش می‌دهد؛ این اثر به ماهیت ناپایدار باتری لیتیوم فلزی مربوط می‌شود. درنتیجه نمونه‌های اولیه باتری‌های جامد آن‌ها که به‌اندازه تمبر پستی است، ۸۰ درصد ظرفیت خود را پس از ۶ هزار چرخه شارژ حفظ کردند.

باتری‌های نسل فعلی و راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی یک مانع بزرگ در مسیر انواع فناوری هستند. مایکروسافت نیز درحال تحقیق در مورد فناوری باتری جدید است. این شرکت نیز به‌تازگی با کمک مدل‌های هوش مصنوعی، روش‌های جدیدی را برای کاهش میزان لیتیوم موردنیاز در باتری‌های امروزی کشف کرده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->