اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد ۱۰ دلیلی که هریس یا ترامپ هرکدام شانس رئیس‌جمهورشدن دارند پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند (۱۴ آبان ۱۴۰۳) پوتین با وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد+فیلم هریس در ۴ ایالت کلیدی از ترامپ پیش افتاد اتحادیه اروپا و کره‌جنوبی مدعی ارسال تسلیحات از سوی کره‌شمالی به روسیه شدند تاکید عراقچی بر پاسخ به هرگونه تجاوز به حریم امنیتی و سرزمینی ایران تجهیز تهران با ۱۳۰۰ اتوبوس و ۳۹ کیلومتر خط مترو جدید ایران به گزارش ادعایی تلاش ترور مقامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد آیت‌الله علم‌الهدی: مسئله مقاومت تنها یک جریان سیاسی علیه استکبار نیست| بنیان فکری نخبگان باید مبتنی بر شناخت عمیق مسائل باشد دفتر رئیس جمهور: از اظهارات امروز پزشکیان برداشت نادقیقی شد رزمایش مرکب در دریای خزر پایان یافت گسترش روابط؛ محور گفت و گوی وزرای کشور ایران و عراق ۳۱ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده است شهادت خلبان سانحه بالگرد در زرین‌دشت فارس (۱۴ آبان ۱۴۰۳) اژه‌ای: احکام جایگزین حبس نباید موهِن و تمسخرآمیز باشد فرمانده نیروی زمینی سپاه: اقدامات تروریستی جنوب شرق با هدایت سرویس‌های امنیتی دشمن است عراقچی در پاکستان چه خواهد کرد؟ تأکید جانشین فرمانده کل انتظامی بر دیپلماسی همراه‌سازی کشور‌های همسایه در مقابله با قاچاق موادمخدر پزشکیان: با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستیم سخنگوی وزارت خارجه: به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد | سفر گروسی به ایران در دستور کار است معاون اول رئیس‌جمهور: اموال مازاد و راکد با دقت نظر و سرعت مناسب واگذار خواهد شد
سرخط خبرها

سخنگوی دولت: کلید حل مشکلات را درون ظرفیت و اعتقاد مردم این مرز و بوم جست‌وجو کردیم

  • کد خبر: ۲۱۰۳۰۳
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
سخنگوی دولت: کلید حل مشکلات را درون ظرفیت و اعتقاد مردم این مرز و بوم جست‌وجو کردیم
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه باید قدر نگاه تمدن‌ساز اسلام را بدانیم،‌ تاکید کرد: ما در جریان انقلاب گفتمان‌های موفق با سوابق تاریخی موفقی را داریم و به جای اینکه در جهان مدرن حذف شویم، تقلا کنیم و از شاه‌کلیدهایی که آنسوی مرزهاست نام ببریم و کلید حل مشکلاتمان را آنها بدانیم، کلید حل مشکلات را درون ظرفیت و اعتقاد مردم این مرز و بوم جست‌وجو کردیم.

به گزارش شهرآرانیوز علی بهادری جهرمی در دومین «همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده» که صبح دوشنبه ۱۶ بهمن در حوزه هنری برگزار شد با تقدیر از برگزاری این همایش، گفت: در شرایط فعلی این اقدام که به بیان بخشی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف می‌پردازد، یک اقدام خوب است. در نگاه دولت سیزدهم تلاش شده که دید تمدنی وجود داشته باشد و گفتمان در تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و اقدام، عمل کند؛ چه در تصمیمات اقتصادی که در زمانی دولت را تحویل گرفتیم کشور در بحبوحه وضعیت اقتصادی بود و چه در مسائل دیگر.

وی با بیان اینکه دولت همیشه در نظر دارد تعامل با مردم، ممتد و در کنارش اولویت در این زمینه هم مناطق محروم باشد، بیان کرد: مثلاً سفر‌های رئیس‌جمهور به استان‌های خوزستان و هرمزگان و اساساً استان‌های حاشیه‌ای بیشتر و متفاوت بوده است و یا پروژه‌هایی برای حوزه‌های پیشران مثل انرژی وجود داشته است که در استان‌هایی که کمتر به آن‌ها توجه می‌شده بیشتر بوده است؛ این‌ها برخی از مصادیق عدالت جغرافیایی است.

بهادری جهرمی تصریح کرد: توجه به دهک‌های پایین و طبقات مستضعف جامعه نیز از سایر اقدامات دولت است، اگر قرار بر افزایش حقوق است، حداقلی‌بگیران ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش حقوق داشته باشند و سایر طبقات حقوق‌بگیر شاید ضرورت کمتری در این میزان افزایش حقوق با توجه به سقف منابع موجود داشته باشند.

وی ادامه داد: نگاه دولت این بوده که اگر کسی سرباز یا زن سرپرست خانوار است و یا تحت پوشش نهاد‌های حمایتی است باید نگاه به او متفاوت باشد و در عمل و حرف این مسیر را در پیش گرفته‌ایم.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: در سایر تصمیم‌گیری‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم همین بوده است. در دوره این دولت در تمام استان‌ها و در تمام شهر‌های کشور فیلم‌های جشنواره فیلم فجر اکران می‌شود. اولویت اول ما در مدرسه‌سازی استان سیستان و بلوچستان بوده است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی هم بازگشت به گفتمان انقلاب رخ داده است، تاکید کرد: این برای ما گفتمانی پیش‌رو بوده است. ما در جریان انقلاب گفتمان‌های موفق با سوابق تاریخی موفقی را داریم. بازگشت به این‌ها را داشته‌ایم به جای اینکه در جهان مدرن حذف شویم، تقلا کنیم و از شاه‌کلید‌هایی که آن‌سوی مرزهاست نام ببریم و کلید حل مشکلاتمان را آن‌ها بدانیم. ما کلید حل مشکلات را درون ظرفیت و اعتقاد مردم این مرز و بوم جست‌وجو کردیم.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی را به جای اینکه پای میز مذاکره جست‌وجو کنیم، درون کارخانه نیمه‌فعال و تعطیل جست‌وجو کردیم که باید فعال می‌شدند، تصریح کرد: در این دو سال و نیم بیش از ۶۵۰۰ کارخانه فعال شد تا رشد اقتصادی رقم بخورد. اگر هم معطل غرب و شرق برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ماندیم که بیش از ۱۰ سال ما را معطل کردند، امروز ذهن شکوفا و توانمند جوان ایرانی با بازگشت به نگاه و گفتمان تمدن‌سازی خودمان آن را محقق کرده است.

دبیر هیئت دولت گفت: این ظرفیت تمدن‌سازی اسلام از بعثت پیامبر تا طوفان الأقصی غزه خود را نشان می‌دهد. به همین دلیل است که کسانی که طراح دنیای گذشته بودند که آخرین نفس‌های خود را می‌کشد، مجبور هستند به دلیل نگاه تمدن‌ساز رقیب خود که اسلام است و از آن می‌هراسند و راهکاری جز جنگ یا ایجاد اغتشاشات داخلی و امثال آنچه در ایران رخ داد نداشته باشند.

بهادری جهرمی گفت: برخی تصور می‌کردند جنگ‌افروزی غرب از سر قدرت است، اما اینگونه نیست، اتفاقاً عین ضعف است. غرب وقتی به جنگ و اغتشاش و شورش دست می‌زند در اوج ضعف است.

وی افزود: غرب ده‌ها سال هزینه کرده که برای تمدن تهی خود آبروی جعلی ایجاد کند و از ادعای حقوق بشر، زن، کودک و کرامت انسانی بگوید که با یک طوفان الأقصی کل این آبرو یکباره بر باد می‌رود. این تمدنی که با همت یک جمع جوان در منطقه‌ای از دنیا که حدود ۲۰ سال کاملاً تحریم بوده است، اینگونه می‌تواند بی‌آبرو شود و حقیقتش عیان شود، بدیهی است که باید با آن نگاه تمدنی اسلامی سر جنگ داشته باشد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه ما آنچنان که باید قدر این نگاه تمدن‌ساز اسلام را نمی‌دانیم، تاکید کرد: از این حیث امثال این همایش‌های علمی که به حوزه افق‌های تمدنی در انقلاب اسلامی مربوط می‌شود، شایسته تقدیر و تشکر است.

اساس تمدن اسلامی، فرمان از خداست

در ادامه این مراسم آیت‌الله محسن اراکی _ عضو مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: از نگاه اسلام فرمان از آن خداوند است و هیچ‌کس حق ندارد دیگران را به کاری فرمان دهد و الزام کند؛ این اساس تمدن اسلامی است. اساس تمدن این است؛ فرمان از آن خدا است. انسان‌هایی که تحت این فرمان قرار می‌گیرند بینشان یک پیوند عرضی برقرار می‌شود و همه از یک سنخ می‌شوند.

او تاکید کرد: یکی از اصول مهم جامعه‌شناسی اسلامی همین است که آنچه هویت جامعه را می‌سازد از چه فرمانی پیروی می‌کند؟ چه فرمانی اراده انسان را هدایت می‌کند؟ فرمان خدا یا هوای نفس.

اراکی با اشاره به آیاتی از قرآن، یادآور شد: این دوگانه بار‌ها در قرآن تکرار شده است که فرمان یا فرمان خداست یا فرمان هوای نفس است و انسان در رفتار‌های اجتماعی خودش از یکی از دو فرمان پیروی می‌کند.

وی با بیان اینکه تبعیت از این فرمان هویت‌ساز است، ادامه داد: یعنی چیستی ما را این تعیین می‌کند که از چه کسی فرمان می‌بریم.

این استاد حوزه علمیه قم، تاکید کرد: رفتار مثل خشتی است که در ساختار وجود انسانی به کار گرفته می‌شود و وقتی این خشت‌ها روی هم انباشته شد، وجودی به نام انسان شکل می‌گیرد. هویت اجتماعی انسان هم همینطور شکل می‌گیرد. اگر این رفتار از فرمان خدا نشات بگیرد شخصیت انسان شخصیت الهی می‌شود و میان شخصیت‌های الهی سنخیت و همگونی برقرار است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->