به گزارش شهرآرانیوز - ایلان ماسک مدتی پیش از کاشت اولین تراشه نورالینک در مغز یک انسان خبر داد. او حالا مدعی شده است که این بیمار میتواند تنها با فکرکردن، نشانگر ماوس را روی صفحه کامپیوتر حرکت دهد. ماسک قبلاً گفته بود که اولین محصول این شرکت «تلهپاتی» نام دارد و شیوه تعامل ما با فناوری را تغییر میدهد.
ایلان ماسک، بنیانگذار نورالینک، اخیراً در یک جلسه اسپیس در شبکه اجتماعی ایکس درباره وضعیت اولین بیماری که تراشه مغزی این شرکت را دریافت کرده است، گفت: «روند پیشرفتها خوب است و بهنظر میرسد که بیمار [از جراحی] کاملاً بهبود یافته و تا جایی که میدانیم با عوارض جانبی مواجه نشده است. بیمار حالا میتواند تنها با فکرکردن، ماوس را روی صفحه تکان دهد.»
ماسک میگوید این شرکت سعی دارد به بیماران اجازه دهد تا قابلیت حرکتدادن ماوس در جهتهای مختلف و نگهداشتن دکمهها را هم داشته باشند: «سعی داریم تا حد ممکن فشار دکمهها را از طریق فکرکردن دریافت کنیم. فعلاً مشغول کار روی این مسئله هستیم.»
ایمپلنت نورالینک با نام تلهپاتی به افراد اجازه میدهد تا با ذهن خود با کامپیوترها ارتباط برقرار کنند. این دستگاه در مرحله اول برای بیمارانی کاربرد خواهد داشت که بهدلیل محدودیتهای فیزیکی نمیتوانند از کامپیوترها استفاده کنند.
نورالینک در ماه مه ۲۰۲۳ از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز گرفت تا آزمایش تراشه خود را روی انسانها آغاز کند. حالا بالاخره این آزمایشها آغاز شده است و پیشبینی میشود که در آینده افراد بیشتری به این کارآزماییها بپیوندند.
در وبسایت نورالینک آمده است: «امیدواریم در آینده توانمندیهایی نظیر بینایی، عملکردهای حرکتی و گفتاری را بازیابی کنیم و نهایتاً شیوه تجربهکردن جهان را گسترش دهیم.»
اخیراً مارک زاکربرگ که رقابت خاصی با ایلان ماسک دارد، گفته بود مایل نیست جزو اولین کسانی باشد که نخستین نسخه از چنین تراشهای را در ذهن خود آزمایش میکنند.
منبع: دیجیاتو