بریتانیا با تبدیل‌شدن به اولین کشوری که کاملاً زغال‌سنگ را کنار می‌گذارد چقدر ریسک کرد؟ پاسخ پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳) پاسخ سوال امروز تایم فارم (دوشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) چرا سونی درایو نوری را از پلی استیشن ۵ پرو حذف کرد؟ آخرین گزارش ایسپا از میزان استفاده مردم ایران از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها (مهر ۱۴۰۳) + نمودار پاسخ پازل امروز میجر (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) چه زمانی به آنتالیا سفر کنیم؟ سرور مجازی امارات؛ میزبانی از کشور همسایه پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳) چرا ناپدید شدن محتوای آنلاین یک بحران جهانی است؟ واکنش مردم به قیمت گذاری توکن همستر | ایردراپی که همه را ناامید کرد! عذرخواهی وحید شمسایی و حسین طیبی بابت حذف‌ از جام جهانی فوتسال ازبکستان ماهواره چمران ۱ آماده انجام ماموریت اصلی (۵ مهر ۱۴۰۳) پاسخ پازل امروز میجر (جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳) توکن‌های همسترکامبت به کیف پول کاربران منتقل شد | برداشت از طریق دکمه Direct claim چگونه است؟ توکن همستر کامبت لیست شد + قیمت اولیه گوگل سه میلیارد دلار داد تا دوباره این نوابغ را استخدام کند زمان عرضه ریمستر بازی Horizon Zero Dawn مشخص شد + ویدئو استفاده پلیس از ابزار هوش مصنوعی که ۸۱ سال زمان حل پرونده‌ها را به ۳۰ ساعت کاهش می‌دهد سم آلتمن می‌گوید تا رسیدن به هوش مصنوعی بسیار پیشرفته فاصله زیادی نداریم
سرخط خبرها

نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد

  • کد خبر: ۲۱۴۵۷۱
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۲
نتایج مطالعه‌ای جدید: مه مغزی یا نقایص شناختی ناشی از کووید طولانی‌ تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که کووید طولانی‌مدت را تجربه می‌کنند، دچار نقایص شناختی و حافظه قابل توجهی شده‌اند؛ این میزان معادل حدود شش امتیاز بهره هوشی (IQ) است.

شهرآرانیوز - مطالعه‌ای که بیش از ۱۴۰ هزار نفر را در تابستان ۲۰۲۲ ارزیابی کرد، نشان داد که کووید-۱۹ ممکن است بر توانایی‌های شناختی و حافظه تأثیر بگذارد و این تأثیر یک سال یا بیشتر باقی بماند. افرادی که علائم حل‌نشده‌ای داشتند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، نقص‌های قابل توجهی در عملکرد حافظه، استدلال و عملکرد اجرایی داشتند. دانشمندان گفته‌اند که این نشان می‌دهد «مه مغزی» تأثیری قابل‌اندازه‌گیری دارد.

پروفسور آدام همپشایر، عصب‌شناس شناختی در امپریال کالج لندن و اولین نویسنده این مطالعه، گفته است: «به‌هیچ‌وجه مشخص نیست که مه مغزی واقعاً چیست. معمولا علایمی کلی برای آن گزارش شده است، اما آنچه مطالعه ما نشان می‌دهد این است که مه مغزی می‌تواند با کمبود‌های قابل اندازه‌گیری عینی مرتبط باشد. این یک یافته کاملا مهم است.»

در گزارش سال گذشته دفتر آمار ملی آمده است که حدود ۲ میلیون نفر در بریتانیا مبتلا به کووید طولانی‌مدت شده‌اند. تحلیل قبلی کالج امپریال نشان داد که ده‌ها هزار نفر در انگلستان ممکن است علائمی داشته باشند که یک سال یا بیشتر پس از عفونت ادامه داشته است.

یکی از بزرگترین و جامع‌ترین مطالعات نظارت بر کووید جهان، بیش از ۱۴۰ هزار شرکت‌کننده را در آوریل ۲۰۲۰ بررسی کرد. بین آگوست و سپتامبر ۲۰۲۲، به شرکت‌کنندگان تست‌های شناختی آنلاین داده شد که برای آزمایش حافظه، توجه، استدلال و سایر جنبه‌های عملکرد مغز طراحی شده بود.

حدود ۳.۵ درصد از گروه‌ها علائمی را تجربه کردند که بیش از ۱۲ هفته ادامه داشته و از این تعداد حدود دو - سوم هنوز در زمان ارزیابی علائم داشتند.

این تجزیه و تحلیل، نواقص کوچکی را نشان داد که یک سال یا بیشتر پس از عفونت، قابل تشخیص بود. تفاوت نمرات آزمون کسانی که مبتلا شده بودند و کسانی که مبتلا نشده بودند معادل حدود سه امتیاز «بهره هوشی» (IQ) بود. این اختلاف امتیاز برای بیمارانی که علائمشان بیش از ۱۲ هفته ادامه داشت، حدود ۶ امتیاز IQ بود.

دانشمندان می‌گویند که برای یک فرد، این اندازه تغییر چندان قابل توجهی نیست، اگرچه برخی ممکن است اثرات بارزتری را تجربه کرده باشند.

دکتر ماکسیم تاکوت، روانپزشک و محقق دانشگاه آکسفورد که در این مطالعه شرکت نداشت، گفته است: «حتی اگر نقایص شناختی پس از کووید-۱۹ در مقیاس کوچک باشد، اقلیت قابل‌توجهی از مردم نقایص قابل توجه‌تری دارند که بر توانایی کار و عملکرد آن‌ها تأثیر می‌گذارد. با توجه به مقیاس همه‌گیری و تعداد افراد مبتلا، این امر بسیار نگران‌کننده است.»

پروفسور پل الیوت، نویسنده ارشد و مدیر این تحقیق، گفته است: «افرادی که علائم پایدار آن‌ها پس از کووید-۱۹ برطرف شده‌اند، احتمالا می‌توانند امیدوار باشند که عملکرد‌های شناختی‌شان هم بهبود یابد، مانند کسانی که بیماری کوتاهی را تجربه کرده‌اند.»

این یافته‌ها در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->