طرح جدید مصر برای آتش بس در غزه سفر مقامات ارشد نظامی فرانسه و انگلیس به اوکراین ۲ مصدوم در حمله توپخانه‌ای به اطراف کاخ ریاست جمهوری سومالی تسلیت رهبر انقلاب به حجت‌الاسلام والمسلمین قمی تظاهرات صد‌ها معترض در شهر‌های اروپایی علیه ترامپ قالیباف: حل مشکلات مردم نیازمند هماهنگی بین قوای سه‌گانه است پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد نشست مشترک سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فرمانده نیروی زمینی ارتش: یکی از قدرتمندترین ارتش‌های دنیا هستیم سردار سلامی: برای هر جنگی آماده‌ایم اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا
سرخط خبرها

پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان

  • کد خبر: ۲۱۵۵۸۱
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
پایان دولت «کاکر» با اخراج نیم میلیون پناهجوی افغانستانی از پاکستان
کارشناسان افغان درباره تغییر سیاست دولت جدید پاکستان برابر پناهجویان افغان و اخراج اجباری آن‌ها از این کشور نظرات متفاوتی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، شماری از کارشناسان افغان درباره اینکه پایان کار «انورالحق کاکر» نخست‌وزیر دولت موقت پاکستان و آغاز به کار «شهباز شریف» به عنوان نخست‌وزیر جدید در سیاست‌های اسلام‌آباد در قبال کابل و اخراج پناهجویان تغییری ایجاد کند، نظرات متفاوت دارند.

برخی می‌گویند انتخاب شهباز شریف به عنوان نخست‌‎وزیر جدید پاکستان نمی‌تواند عامل تغییر دهنده در سیاست آن کشور در قبال افغانستان باشد.

«عنایت الله اسحاق‌زی» یکی از این کارشناسان گفت تمامی تصمیمات مهم در ارتباط به سیاست خارجی پاکستان توسط ارتش آن کشور اتخاذ می‌شود و تغییر در دولت بر تغییر سیاست اسلام‌آباد در قبال افغانستان تأثیرگذار نخواهد شد.

از سوی دیگر «سمیع الله یوسفزی» دیگر کارشناس افغان نیز می‌گوید ممکن است در مسائل امنیتی و مرزی نقش ارتش پاکستان در تصمیم‌گیری‌ها مهم باشد، اما در سایر موارد از جمله موضوع مهاجرین، تجارت و چگونگی صدور ویزا برای افغان‌ها ممکن است با روی کار آمدن کابینه جدید، سیاست پاکستان نیز تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد در دوره ۱۸ ماهه قبلی که شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان بود، روابط پاکستان با افغانستان ستودنی نبود، اما حالا روابط کنونی تا حدی بهبود خواهد یافت.

یوسفزی اظهارداشت: درست است که سیاست‌های افغانستان و هند در رأس سیاست‌های ارتش پاکستان است، اما اگر به جای یک حکومت ضعیف موقت یا نظامی یک حکومت سیاسی برقرار باشد شرایط بهبود پیدا می‌کند، مشکلات مردمی و مسائل تجارتی بهتر درک می‌شود و اسلام‌آباد سیاست‌هایش را بر اساس آن ایجاد خواهد کرد.

اعضای پارلمان پاکستان روز یکشنبه با اکثریت آرا شهباز شریف، سیاستمدار برجسته حزب مسلم لیگ شاخه نواز را به عنوان نخست‌وزیر جدید این کشور برگزیدند.

شهباز شریف، برادر کوچکتر «نواز شریف» نخست‌وزیر اسبق پاکستان است که پس از برکناری «عمران خان» در آوریل ۲۰۲۲ میلادی به کرسی نخست‌وزیری این کشور تکیه زد.

با این حال وی، در آگوست ۲۰۲۳ میلادی زمام امور را به دولت موقت پاکستان سپرد.

برخی از ناظران به این باورند که شهباز شریف با مشکلات گوناگونی مواجه است. از جمله رسیدگی به افزایش حملات جنگجویان از جمله «تحریک طالبان پاکستان» (تی تی پی) در این کشور و نیز بهبود مناسبات با افغانستان تحت حاکمیت طالبان.

این ناظران معتقدند در بیش از دو و نیم سال گذشته ظاهراً روابط حکومت‌های طالبان و پاکستان نیز شکننده و در برخی موارد پر تنش بوده است.

اسلام‌آباد مدعی است که جنگجویان «تی تی پی» در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پناهگاه‌های امن دارند و همچنان حکومت طالبان در مبارزه اسلام‌آباد همکاری نکرده‌است، اما حکومت کنونی کابل این اتهامات را رد کرده است و همواره گفته که مسئول ناکامی دیگر کشور‌ها در تأمین امنیت‌شان نیست.

از آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، چندین بار درگیری‌های مرزی میان نیرو‌های آن‌ها و سربازان پاکستانی رخ داده و بار‌ها هم گذرگاه‌ها میان دو کشور به دلیل درگیری‌ها و برخی مسائل دیگر بسته شده اند.

گفتنی است که تصمیم دولت موقت پاکستان برای اخراج اجباری بیش از ۱.۷ میلیون پناهجوی فاقد اسناد اقامتی افغان از پاکستان هم در پی این تنش‌ها گرفته شده است که در اول نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->