به گزارش شهرآرانیوز، امیر سرتیپ امیر غلامعلیان فرمانده قرارگاه منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش با اشاره به اقدامات این قرارگاه در رابطه با سیل سیستان و بلوچستان گفت: به محض وقوع سیل در سه منطقه خاش، ایرانشهر و دشتیاری شهرستان چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان، درخواست کمک از استانداری سیستان و بلوچستان جهت امداد به سیل زدگان جنوب ابلاغ شد.
وی افزود: ارتش بلافاصله یگانهای تیپ ۲۸۸ و تیپ ایرانشهر را به شهرستانهای خاش و مناطق سیل زده ایرانشهر اعزام کرد. البته شدت سیل مانند جنوب استان در این مناطق نبود و به سرعت مهار شد و با اعزام خودروهای دوزیست توسط تیپ ایرانشهر به منطقه، عزیزانی که در سیلاب گیر افتاده بودند، کمکرسانی شد. به گفته امیر غلامعلیان، «در شهرستان خاش نیز به همین صورت عمل شد.»
فرمانده قرارگاه منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش اظهار کرد: در شهرستانهای خاش و ایرانشهر توزیع اقلامی از جمله وسایل خوراکی و امداد اولیه در لحظات اولیه وقوع سیل برای سیل زدگان انجام شد تا ستاد بحران خود را به منطقه برساند و وارد عمل شود.
وی ادامه داد: در منطقه دشتیاری در جنوب استان سیستان و بلوچستان نیز فعلاً درخواست کمک انجام نشده، ولی پیشبینی کردهایم که فردا سه فروند از بالگردهای هوانیروز جهت امدادرسانی به مردمی که در نقاط صعب العبور قرار دارند و امکان کمک رسانی از طریق زمین با آنها وجود ندارد، اعزام شده و در اختیار ستاد مدیریت بحران برای کمک به این افراد قرار گیرد.
امیر غلامعلیان همچنین از اعزام تعدادی خودروهای مهندسی و تاکتیکی از تیپ ایرانشهر به منطقه خبر داد تا فرآیند کمکرسانی در حوزه توزیع اقلام توسط ستاد مدیریت بحران را نیز انجام دهند.
فرمانده قرارگاه منطقه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش ضمن اشاره به همکاری نیروی هوایی ارتش در امداد رسانی به مردم سیلزده در سیستان و بلوچستان، خاطرنشان کرد: عزیزان ما در نیروی هوایی ارتش نیز، در منطقه چابهار بالگردهای خود را در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار دادهاند و کار امدادرسانی توسط عزیزان ما در نیروی هوایی ارتش نیز در حال انجام است.
باران سیلآسایی که از یکشنبه ۶ اسفند تا پنجشنبه دهم اسفندماه هفته گذشته جنوب سیستان و بلوچستان را فرا گرفته بود به بخشهای مختلف زیرساختی و کشاورزی این استان خسارتهای زیادی وارد کرد، همه نیروهای خدمات رسانی و امداد رسانی بسیج شدند تا جلوی خسارتهای احتمالی به جنوب استان را بگیرند، اما با توجه به شدت بارشها، سیلاب به وقوع پیوست و با وجود تلاشهای فراوان جنوب استان متحمل خسارتهای زیادی در بخشهای مختلف شد.
در این مدت یکهزار و ۹۴۷ روستای سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفت و واحدهای مسکونی زیادی بر اثر جاری شدن سیلاب آسیب کلی و جزئی دیدند همچنین چهار سد شامل سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵میلیون متر مکعب، سدزیردان در منطقه دشتیاری چابهار با حجم مخزن ۲۰۷میلیون متر مکعب سد شی کلک در شهرستان چابهار با حجم ۱۰میلیون متر مکعب و سد خیر آباد نیکشهر با حجم ۲۷ میلیون مترمکعب آبگیری و سرریز شد.
منبع: فارس