معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟

  • کد خبر: ۲۱۷۱۰۶
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
پرخوری در وعده‌های افطار و سحر چه عوارضی دارد؟
دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص عوارض پرخوری در وعده‌های افطار و سحر توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمدرضا مهری با اشاره به اینکه اگر افراد روزه‌دار تدابیری که متخصصان گوارشی توصیه کرده‌اند را رعایت کنند، دچار مشکلاتی نظیر سوءهاضمه نمی‌شوند، گفت: پرخوری نکردن و رعایت اعتدال در خوردن موجب می‌شود روزه‌داری فرد باعث بهبود گوارش شود.

وی با اشاره به اینکه درهم‌خوری کردن باعث تشدید سوءهاضمه می‌شود، علاوه براین مصرف انواع شربت در وعده افطار زمینه ایجاد ناراحتی‌های گوارشی را برای فرد ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: در طب سنتی سحری معادل صبحانه است بنابراین بهتر است به اندازه حجم صبحانه غذا مصرف شود به‌خصوص اگر روزه‌داری در فصولی باشد که روز‌ها کوتاه است.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف موادغذایی مثل رب انار و رب به بهبود گوارش فرد کمک می‌کند، اظهار کرد: زمان افطار مصرف آب‌جوش و خرما و بعد از گذشت یک ساعت و نیم از افطار، مصرف یک شام سبک به بهبود سلامت گوارشی فرد کمک می‌کند.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه در وعده افطار از مصرف غذا‌های غلیظ مثل حلیم و شله پرهیز شود، حتی سوپ‌ها هم در موقع افطار می‌تواند باعث احساس سنگینی در فرد شود، گفت: مصرف سالاد، ماست و ترشی همراه غذا موجب سوءهاضمه می‌شود به خصوص اگر به عنوان مثال ماست با غذا‌های گوشتی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه سالاد، ماست و ترشی در طب سنتی حکم یک وعده غذایی را دارد و فرد می‌تواند با مصرف مقداری نان و ماست و نعناع خشک‌ یک وعده شام سالم و سبک را تجربه کند، ادامه داد: مصرف شربت سرد و آب سرد در افطار نیز موجب اختلال در روند گوارش فرد می‌شود، بنابراین بهتر است فرد روزه دار؛ روزه خود را با نوشیندنی‌های گرم مانند چای یا شیر افطار کند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات افراد روزه‌دار به خصوص در ماه‌های گرم سال، احساس تشنگی است، گفت: برای مدیریت این حالت در فرد باید از مصرف غذا‌های عطش‌آور در سحر مثل سرخ کردنی، سبزیجات تند، فلفل و سس‌ها پرهیز شود و جایگزین آن مصرف سالاد حاوی کاهو و کلم و آبلیمو و آبغوره تازه باشد.

دکتر مهری با اشاره به اینکه مصرف چای و هندوانه در وعده سحر به دلیل خاصیت مدر بودن آن‌ها توصیه نمی‌شود، گفت: مصرف دوغ، شربت خاکشیر و سبزیجات مثل خرفه در وعده سحر توصیه می‌شود.

وی گفت: برخی از افراد به دلیل مشکلات گوارشی مانند رفلاکس و درد معده جرئت روزه‌داری ندارند این در حالی است که با روزه‌داری صحیح شرایط گوارشی بهتر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->