پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

دیده شدن به قیمت از میان رفتن قبح موضوعات

  • کد خبر: ۲۱۸۷۷۱
  • ۰۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
دیده شدن به قیمت از میان رفتن قبح موضوعات
انتشار تصویر یکتا ناصر و ضجه‌های دردناک او بازخورد‌های متفاوتی را از افراد میگیرد، برخی افراد با تحت تاثیر قراردادن عواطف زنانه و مادرانه، حکم می‌دهد و برخی دیگر بدون داشتن هیچ گونه اطلاعات دقیقی، حق را به پدر می‌دهد.

معضلات و آسیب‌های اجتماعی از دوران خلقت بشر تاکنون دسته بندی‌های مشخصی دارند و آنچه در طول زمان تغییر می‌یابد پیچیدگی و در هم تنیدگی آنهاست. افراد از گذشته تاکنون با توجه به آنچه ماحصل رشد اجتماعی و خانوادگی آنهاست با پدیده‌ها مواجه شده و این روند ادامه خواهد داشت.  

اما آنچه در دنیای امروز شرایط را متفاوت کرده است، نه تنها مواجه افراد با یکدیگر بلکه مواجه یک فرد با مجموعه‌ای ارزش‌ها و فرهنگ جامعه‌ی وی با ابزار‌هایی است که صرفا بر اساس الگوریتمی مشخص شرایط کنش اجتماعی را گسترده‌تر کرده اند. به بیان ساده‌تر امروزه افراد میبایست زندگی در فضای مجازی و شبکه‌های مجازی را به عنوان بستری عاری از هنجار‌ها و ارزش‌های جامعه شان بیاموزند و بتوانند هوشمندانه‌تر اهدافی که عموما ظاهری است آن را مدیریت کنند.

بستر‌های مجازی امکان بارگزاری هر نوع محتوایی را به افراد می‌دهد و این روز‌ها وسوسه سرک کشیدن به زندگی سایرین را که شاید از سالیان دور همراه بشر بوده، فراهم می‌آورند. الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی نیز که مبنایشان دیده شدن است؛ هم سو با علاقه افراد به قضاوت کردن و سرک کشیدن، فضایی را به وجود می‌آورد که این شبکه‌ها به جای آنکه بستری برای ارتباط موثر و به اشتراک گذاشتن تجربه‌ها باشد به محیطی بدل شده است که خصوصی‌ترین زوایای زندگی افراد را به نمایش می‌گذارد. در واقع هرچه محتوا خصوصی‌تر باشد، دیده شدن و دنبال شدن هم بیشتر می‌شود و این شاید یکی از مهم‌ترین موضوع در روابط اجتماعی امروزه باشد.

نه آنکه دیده شدن در ذات آسیب باشد، بلکه ریختن قبح برخی ناهنجاری‌ها و نهایتا تبدیل شدن ضد ارزش‌ها به ارزش‌ها آفتی است که سرعت گسترش اسیب‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد. در گذشته ورود به حریم خصوصی خانواده‌ها و حتی سخن گفتن از اختلافات خانوادگی و یا روابط شخصی افراد، قبح و چهارچوبی برای افراد داشت. اما این روز‌ها طرح موضوعات خصوصی آنهم با بهانه‌های متفاوتی از جمله استمداد از سایرین و یا صرف به روز بودن، قبح مسائل را از میان برده و افراد را در معرض از میان رفتن هنجار‌ها و نهایتا گسترش بی هویتی قرار می‌دهد. افراد اگر نتوانند تعریف مشخصی از ارزش‌های جامعه خود داشته باشند دچار بی هویتی خواهند شد.  

این لبه تیغ آن چنان برنده است که می‌تواند با پوشش‌های مختلف، جامعه را گرفتار خود کرده و به جای آنکه شهروندان را به کنش در خصوص موضوعات بااهمیت بکشاند به سمت موضوعات بی اهمیت پیش ببرد.  

انتشار تصویر یکتا ناصر و ضجه‌های دردناک او شاید از نمونه‌های واضح این روز‌ها باشد. این ویدیو بازخورد‌های متفاوتی را از افراد میگیرد، برخی افراد با تحت تاثیر قراردادن عواطف زنانه و مادرانه، حکم می‌دهد و برخی دیگر بدون داشتن هیچ گونه اطلاعات دقیقی، حق را به پدر می‌دهد. همه این موضوعات در شرایطی است که نه بینندگان شرایط قضاوت درست را دارند و نه موضوع آنقدر عمومی و بزرگ است که به این میزان کنش اجتماعی نیاز داشته باشد. نهایتا آنچه می‌ماند چالش افراد میان درست و یا نادرست بودن انتشار چنین وجوهی از زندگی شخصی است که برای برخی به معنای شکسته شدن قبح چنین رفتار‌هایی است و برای برخی قضاوت و محکوم کردن.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->