پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

۳۰ تا ۴۰ درصد نارسایی کلیوی به علت ابتلا به دیابت است

  • کد خبر: ۲۱۹۴۱۱
  • ۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
۳۰ تا ۴۰ درصد نارسایی کلیوی به علت ابتلا به دیابت است
دانشیار گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد نارسایی‌ها کلیه به علت ابتلا به دیابت است، اظهار کرد: اولین و مهمترین فاکتور در خصوص ابتلا به ناراحتی‌های کلیوی، ابتلا به دیابت است از همین رو تشخیص و درمان به موقع آن نقش موثری در کنترل عوارض بیماری دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا گلشن در تشریح این مطلب، بیان کرد: عوارض کلیوی دیابت ممکن است تا سال‌ها بعد از ابتلا ایجاد شود، اما همزمانی این بیماری با بیماری‌های قلبی عروقی نشان می‌دهد که عدم کنترل دیابت موجب مشکلات کلیوی می‌شود و مشکلات کلیوی به نوبه خود باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

از هر سه بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی یک نفر مبتلا به دیابت است

وی افزود: دیابت نوع یک عموما وابسته به انسولین است که در ۳۰ درصد بیماران مشاهده می‌شود و دیابت نوع دوم در سنین بالا بروز می‌کند که زمینه ارثی در ابتلا به آن بی تاثیر نیست، اما حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد این بیماران دچار مشکلات کلیوی می‌شوند در واقع از هر سه بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی یک نفر مبتلا به دیابت است.

وی تصریح کرد: عموما بیمارانی که قبل از ۲۰ سالگی مبتلا به دیابت و یا فشار خون بالا هستند و سایر ریز فاکتور‌های خطر از جمله سابقه خانوادگی، درگیری ته چشم، چاقی، مصرف سیگار و  چربی خون دارند در مسیر بروز نارسایی کلیوی قرار دارند.

علائم نارسایی کلیوی چیست؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه معمولا بعد از ۱۰ سال از زمان شروع دیابت علایم ابتلا به ناراحتی کلیوی مانند دفع پروتئین بروز می‌کند، افزود: تورم پا‌ها و صورت، حجم اندک ادرار، افزایش وزن، از جمله دیگر علایم ابتلابه نارسایی کلیوی است.

دکتر گلشن با اشاره به اینکه افت مکرر قند خون، خستگی و بی حالی، افزایش کراتین خون، کاهش اشتها، احساس خارش پوستی، از دیگر علایم ابتلا به نفروپاتی دیابتی است، گفت: بیماران دیابتی بهتر است به صورت مرتب به پزشک مراجعه کنند و از جهت سلامت کلیه، چشم و میانگین قند خون سه ماهه که ترجیحا باید زیر ۷ باشد تحت بررسی قرار بگیرند.

دانشیار گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: فشار خون بیماران دیابتی بهتر است، کمتر از ۱۳۰ روی ۸۰ باشد و بیمار از مصرف قندو  نمک بپرهیزد و در رژیم غذایی خود غذا‌های کم چرب و کم پروتئین را قرار دهد.

بیماری دیابت، عملکرد سیستم ادراری را تحت تاثیر قرار می‌دهد

دانشیار گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری دیابت بر سیستم ادراری و تناسلی تاثیرگذار است و قالب مشکلات کلیوی، مثانه، ناتوانی جنسی و ناباروری بخصوص در مردان مشهود است.

دکتر گلشن با اشاره به اینکه دیابت یک بیماری شایع در دنیا است که روز به روز بر تعداد مبتلایان آن افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: قند خون بالا و دیابت طولانی مدت  و کنترل نشده بر عروق کوچک کلیه آسیب وارد می‌کند که این آسیب خود را با دفع پروتئین در ادرار نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه اگر مشکل دفع پروتئین کلیه به خوبی مدیریت نشود، موجب افزایش فشار خون و اسیب جدی به کلیه می‌شود که در نهایت فرد با نارسایی کلیوی مجبور به دیالیز و یا پیوند کلیه می‌شود، تصریح کرد: بیماری کلیه ناشی از دیابت به عنوان نفروپاتی دیابتی شناخته می‌شود.

ضرورت بررسی آلبومین و کراتین خون در بیماران دیابتی

وی با بیان اینکه بیماران دیابتی هر شش ماه یکبار باید برای بررسی آلبومین و کراتین خون به پزشک مراجعه کنند، تصریح کرد: ورزش منظم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل و مسکن‌ها نیز در حفظ سلامت کلیه‌ها موثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افزایش قند خون می‌تواند باعث مشکلات مثانه شود و به اعصاب این عضو نیز آسیب برساند، خاطر نشان کرد: مثانه نوروژنیک یا عصبی بیماری است که حدود یک درصد بیماران دیابتی به آن مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: علائمی مانند نشت ادرار، عدم تخلیه کامل مثانه، جریان ضعیف ادرار، عفونت مثانه، کاهش میزان ادرار، عدم تخلیه کامل مثانه، تکرر ادرار از جمله نشانه‌های مثانه عصبی است که برای درمان این مشکل نیز بهتر است ضمن کنترل قند خون به پزشک معالج مراجعه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ناتوانی جنسی در آقایان نیز در پی عدم کنترل بیماری قند خون رخ می‌دهد، گفت: اختلالات جنسی در حوزه میل و توان جنسی و نعوظ در بیماران دیابتی شایع است این موضوع به دلیل اسیب ناشی از بیماری به عروق اندام تناسلی مردان بعد از چندین سال از ابتلا فرد به دیابت رخ می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه مراجعه به موقع این بیماران به متخصصین اورولوژی تا حد زیادی باعث بهبود بیمار می‌شود، ابراز کرد: حدود ۵۰ درصد از بیماران دیابتی اختلالات جنسی را تجربه می‌کنند و قند و فشار خون کنترل شده، سبک زندگی سالم و پرهیز از مصرف الکل در بهبود شرایط این بیماران موثر است.

دکتر گلشن با اشاره به اینکه ناباروری آقایان که معمولا ناشی از تاثیر دیابت بر تحرک اسپرم است نیز در بیماران دیابتی دیده می‌شود، عنوان کرد: دیابت بر روی هورمون‌های مردانه (تسترون) می‌تواند تاثیر گذار باشد و زمینه ناباروری را فراهم کند که تشخیص به موقع دیابت و کنترل قند خون تا حدود زیادی از این بیماری جلوگیری می‌کند.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->