به گزارش شهرآرانیوز، درد را از هر طرف بنویسی، باز هم درد است، اما تو باید از درد و رنج، زندگی بسازی؛ کافی است زنده بمانی تا بارقههای امیدشان ناامید شود. زندگی ات هر قدر هم که به مرگ نزدیک باشد، باید زنده بمانی تا هیچ بیگانهای جرئت نکند در کنار نام تو، نام و نشانی از خود حک کند. مطمئن باش اگر فلسطین بمانی، بالاخره میرسد روزی که دنیا انتقام سخت قطرههای خون کودکان بی گناهت را بگیرد. انگار دیواری کوتاهتر از دیوار تو پیدا نکردند تا بتوانند دیوارهای بلندشان را بلندتر نشان بدهند، اما بدان انتفاضه تاریخ تو است؛ هرچند با سنگ، هرچند با خون، هرچند با جان و نام و چنگ ودندان.
«روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است. روز قدس، جهانی است و روزی نیست که فقط به قدس اختصاص داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است.» این سخنان امام خمینی (ره) تا امروز بدون هیچ، اما و اگری آویزه گوش نه تنها مردم ایران، بلکه همه مسلمانان جهان شده است. اما آنچه راهپیمایی روز قدس امسال را از سالهای قبل متمایز کرده، جنایاتی است که این روزها جسورانهتر از قبل و بی هیچ پروایی بر سر مردم مظلوم فلسطین آوار میشود.
تصویر دل خراش و ناراحت کننده است؛ کودکی دو ساله، سرگردان بالای سر جسد مادرش؛ مادری که در حساسترین لحظات زندگی اش به دلیل ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی حالا دیگر ترکش کرده است. نمایش این تصویر به شهروندان، آغازگر باب گفت وگوی ماست. واگویههای شهروندان مشهدی در آستانه روز قدس این بار، اما رنگ وبوی دیگری دارد. اگر تا دیروز حمایت مردم ما از کودکان، زنان و مردم بی گناه فلسطین مشتهای گره کرده در راهپیمایی روز قدس بود، این بار شهروندان این مرزوبوم حرفهای دیگری هم دارند.
جوانان هم این روزها در واکنش به جنایاتی که در غزه اتفاق میافتد، حرفی برای گفتن دارند؛ از محکومیت اقدامات اسرائیل غاصب در فضای مجازی گرفته تا تهیه کلیپهای متفاوت جرم و جنایت مهاجمان اسرائیلی و اکران آن در مدارس و مساجد و پایگاههای مذهبی؛ از جلسات تبیین رشادتهای مردم فلسطین گرفته تا حضور در راهپیمایی روز قدس به عنوان یک تکلیف بزرگ الهی. همه این موارد موضوعاتی است که این بار شهروندان با جان ودل در حمایت از مردم مظلوم فلسطین بر زبان جاری میکنند.
حسن محمدی زاده چند سالی است که بازنشسته شده است. او به مشکلات این روزهای مردم فلسطین اشاره و تأکید میکند که مردم فلسطین این روزها بیش از پیش نیازمند حمایت همه مردم دنیا به ویژه مسلمانان هستند. اگر یک لحظه خودمان را به جای مردم بی گناه فلسطین بگذاریم، همه رسالتی که داریم برایمان هویدا میشود.
او به وجه شباهت این روزهای فلسطینیها با روزهای جنگ ایران و عراق اشاره میکند و میافزاید: بعد از اینکه انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت، هنوز در سالهای اول تولد انقلاب، رژیم بعث عراق به کشورمان حمله ور شد. ناجوانمردانه بودن حمله عراق به ایران درست مشابه وضعیت امروز فلسطین است. او بیان میکند: هر یک از جوانان ما با شروع جنگ تحمیلی به سهم خود در دفاع از وطن در جنگ حضور یافت.
امروز همین قصه در جریان جنگ فلسطین و اسرائیل وجود دارد و جوانان فلسطینی حامی مردمشان شده اند. ما که تجربه جنگ ایران و عراق را داشته ایم امروز نباید مردم فلسطین را تنها بگذاریم. این شهروند ادامه میدهد: اگرچه شاید از لحاظ مسافتی نتوانیم به صورت فیزیکی کمکشان کنیم، میتوانیم با نشر جنایات رژیم غاصب در بستر فضای مجازی و البته با کمک جوان ها، همه دنیا را حتی در دورافتادهترین نقاط از این همه ظلم آگاه کنیم.
رسالت دوم ما حضور در راهپیمایی روز قدس است. حضور ما در راهپیمایی روز قدس در حقیقت حمایت لفظی و کلامی ما از مردم مظلوم فلسطین است. محمدی زاده با اشاره به شهادت سرداران ایران اسلامی توسط اسرائیل بیان میکند: جوانان ما باید بدانند اگرچه این افراد شربت شهادت نوشیدند، شهادت آنها برای ما باید درس بزرگی برای ادامه رسالت اسلامی مان باشد.
خانم مصلایی هم که بیش از پنجاه سال است از فعالان و پیشکسوتان مسجدی است، توصیه اش در ۸۳ سالگی به همه زنان مشهدی این است که هر طور که میتوانند در راهپیمایی شرکت کنند. این شهروند بیان میکند: اصلا نمیتوانم راه بروم، اما هر طور شده، حتی با ویلچر در راهپیمایی روز قدس شرکت میکنم.
او میگوید: کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که ضجههای یک کودک فلسطینی بر سر جسد مادرش را نشان میداد. هیچ وقت ضجههای آن کودک را فراموش نمیکنم. اگر چه معتقدم خدا در همین دنیا سایه تاریکی را بر زندگی غاصبان خواهد انداخت، اما بااین حال این وظیفه ماست که به نحوی حمایت خود را از مظلوم نشان دهیم. دل همه خون است ولی کاری از دستمان برنمی آید. بهترین راه نشان دادن این ناراحتی هم شرکت در راهپیمایی روز قدس است.
علی اکبر علیزاده بسیجی فعال و البته فرهنگی بازنشسته است. این معلم مشهدی بیان میکند: باتوجه به اتفاقات اخیر غزه همه مردم دنیا باید برخلاف دولت مردان و افرادی که از حکومت اسرائیل پشتیبانی میکنند در راهپیمایی روز قدس شرکت کنند. این مسئله تنها منحصر به جهان اسلام نمیشود. او بیان میکند: مردم دنیا بدانند که ظلم رژیم غاصب اسرائیل، به شهادت رساندن کودکان و نوجوانان بی گناه و آواره کردن زنان و سالمندان یک موضوع انسانی است. باید مردم همه کشورها علیه رژیم صهیونیستی راهپیمایی داشته باشند.
علیزاده با اشاره به اینکه مردم ایران با لبیک به فرمان امام خمینی (ره) همه ساله با حضور پرشور خود در راهپیمایی روز قدس در حقیقت اعمال جنایت کارانه رژیم اسرائیل را محکوم میکنند، میافزاید: ما افتخار میکنیم که از آن زمان تاکنون به درخواست رهبرمان، حضرت امام خمینی (ره)، لبیک گفته ایم.
او اظهار میکند: همه ما دست نهان و آشکار آمریکا در کمکهای همه جانبه به اسرائیل را میبینیم؛ بنابراین آنچه که نسل ما و فرزندان ما در محکومیت این جنایات بر عهده دارند انجام انواع فعالیتهای حضوری و مجازی علیه دشمنان همیشگی جهان اسلام است. ما باید با شرکت در راهپیمایی روز قدس در حقیقت به وصیت همیشگی امام خمینی (ره)، یعنی کوتاه نیامدن در برابر دشمنان خودکامه، جامه عمل بپوشانیم.
این معلم بازنشسته تأکید میکند: به جوانان مشهدی توصیه میکنم ازآنجاکه آینده این کشور در دست آن هاست، باید از همین امروز موضع خود را به دشمنان همیشگی جهان اسلام نشان دهند. این خواسته ما دستوری و امری نیست. جوانان مشهدی با واقع بینی شرایط کنونی کشورهای همسایه و منطقه را رصد کنند. وضعیت فلسطین از ابتدا تا امروز را بررسی و مطالعه کنند و با آگاهی و شوق و اشتیاق برای آینده جهان اسلام هریک به سهم خود از مردم فلسطین حمایت کنند.
خانم موسوی از فعالان اجتماعی محله کوهسنگی است. او با اشاره برنامههای مناسبتی دورههای قرآن زنانه میگوید: در جلسات جزءخوانی قرآن کریم که ویژه ماه مبارک رمضان در این محله برگزار میشد، از ابتدای ماه مبارک رمضان موضوعات اخیر فلسطین را به بحث و تبادل نظر میگذاشتیم.
او ادامه میدهد: برای راهپیمایی روز قدس هم قرار است خانمهای مسجدی همه با هم به همراه همسران و فرزندانشان شرکت کنند. این کار رسالت همه ماست، درست مانند یک تکلیف دینی. قرار است با این کار به بگوییم مردم فلسطین مقاومت کنید. تا سرکوب شدن دشمن راهی باقی نمانده است.
خانم گوهری از زنان خانه دار مشهدی است. او که در اواخر دهه پنجم زندگی خود است، در این باره میگوید: به خاطر اتفاقاتی که در فلسطین افتاده است، از صمیم قلب ناراحتم؛ حتی نمیتوانم تصاویر کودکان به شهادت رسیده فلسطین را تماشا کنم، چون به عنوان یک مادر شرمنده شان هستم. او بیان میکند: من یک مادر هستم، اما نمیتوانم صدای مادران داغ دار فلسطینی را به گوش جهانیان برسانم.
پس این حقوق بشری که این همه جوامع غربی از آن دم میزنند، کجاست؟! گوهری با بیان اینکه تنها کاری که از دست ما زنان ایرانی در محکومیت اقدامات بی رحمانه رژیم غاصب اسرائیل بر میآید، حضور در راهپیمایی روز قدس است. او ادامه میدهد: از ابتدای ماه مبارک رمضان تا امروز بندگی کرده ایم. چه خوش است که این بندگی را با دفاع از حق مظلوم به پایان برسانیم.
او تأکید دارد: به نظرم میتوانیم با صحبت کردن درباره جنایتی که در حق مردم فلسطین میشود، در جمعهای دوستانه و زنانه در آگاهی مردم از این جنایتها نقش داشته باشیم و حمایت خود را در حمایت از مردم مظلوم فلسطین اعلام کنیم. افزون بر آن، شرکت در راهپیمایی روز قدس نماد عمومی این حمایت است که به نظر بنده یک تکلیف الهی است. مردم فلسطین بدانند که ما زنان ایرانی پشتیبان معنوی راهشان هستیم و برای پیروزی مقتدرانه شان دعا میکنیم.
حجت سالکی هم یکی از جوانان و کسبه مشهدی است. او نیز در این باره معتقد است که فلسطین محور وحدت جهان اسلام است و میگوید: ما قرار است امسال با شعار «قدس در آستانه آزادی است» در راهپیمایی شرکت کنیم. میخواهیم کاری کنیم که روز قدس امسال باتوجه به اتفاقات اخیر، به یک روز به یادماندنی با خلق حماسهای ماندگار تبدیل شود.
او میافزاید: با حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس، نشان خواهیم داد که تحریمهای بیگانگان، ملت ما را مقاومتر میکند. امروز هریک از ما از قدرت رسانه فردی برخورداریم. به عنوان یک جوان توصیه ام به همه جوانان ایران این است که رسالت خودمان در حمایت از مردم فلسطین و پیروزی قدس شریف را تنها منعطف به یک روز و راهپیمایی نکنیم.
ما باید در طول سال در بسترهای مختلف مجازی حمایت همه جانبه خود را از فلسطین اعلام کنیم. سالکی میافزاید: اگر همه ما جنایات مختلف رژیم غاصب را در بسترمجازی به تصویر بکشیم، مطمئنا شکست خورده نهایی دشمن غاصب خواهد بود؛ چون صدای فضای مجازی رساتر از هر صدایی است.