دستگیری عامل آتش‌زدن شهردار کرگان هرمزگان + جزئیات توزیع قطره چکانی گوشت و مرغ باعث بروز نوسانات در بازار می‌شود | دولت نظارت جدی تری داشته باشد زمان واریز یارانه دی‌ماه ۱۴۰۳ مشخص شد بعد از زمستان، تابستان هم می‌رسد! پرونده سامانه نیما ۱۰ روز دیگر بسته می‌شود (۲۰ دی ۱۴۰۳) ضرورت کاهش تعطیلی ناشی از ناترازی برق و گاز واحد‌های صنعتی و تولیدی خراسان رضوی قاچاق ۴ میلیون لیتر سوخت در خراسان رضوی در یک‌سال گذشته ویدئو | افشاگری نماینده مجلس درباره آمار عجیب پرداخت وام مسکن: کمتر از ۱۰ درصد! افزایش نسبی مراجعات به بازار مسکن کاهش قیمت خودرو‌های خارجی، امروز (۲۰ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۰ دی ۱۴۰۳) | بیت‌کوین یک روزه سقوط کرد رشد ۶۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در مشهد (۲۰ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۰ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ به ۷۰۷ میلیون تومان رسید تقاضای شفافیت در روند قرعه کشی طرح نهضت ملی مسکن طرح نشان‌دار کردن مالیات سیاستی هوشمندانه برای شفاف‌سازی و توسعه فرهنگ مالیات است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ دی ۱۴۰۳) | صعود دلار به کانال ۸۱ هزار تومان چگونه کارت سوخت غیرحضوری بگیریم؟ نگاهی به تلاش‌های سازمان بازرسی برای رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار قیمت طلای جهانی امروز (پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳) چند؟ مهلت وکالتی کردن حساب برای خودرو‌های وارداتی، ساعت ۱۲ امروز به پایان می‌رسد (۲۰ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران در بودجه ۱۴۰۴ نهایی شد واردات خودرو‌های خارجی ایثارگران آغاز شد ۱۷۲ هزار تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۰ دی ۱۴۰۳) | کاهش ۵ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی عرضه بنزین سوپر امروز در ۱۲ جایگاه سوخت در تهران (۲۰ دی ۱۴۰۳) + آدرس قیمت روغن مایع و روغن حلبی چقدر افزایش یافته است؟ (۲۰ دی ۱۴۰۳) هشدار وزارت جهاد کشاورزی به گندمکاران | کشاورزان مدیریت آبیاری مزارع را جدی بگیرند تخصیص ۱۰ هزار قطعه سکه ضرب ۱۴۰۳| ۶۸۸ هزار سکه به متقاضیان ۳۱ استان تحویل شد
سرخط خبرها

کرونا جهان را به بحران غذایی می‌برد؟

  • کد خبر: ۲۲۴۷۸
  • ۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
کرونا جهان را به بحران غذایی می‌برد؟
سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت شامل سازمان غذا و کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت جهانی و سازمان تجارت جهانی با صدور بیانیه‌ای مشترک درباره خطر‌های ناشی از بحران غذایی در جهان ناشی از تلاطم‌ها در بازار تولیدات کشاوری و فقدان حمایت کافی از کارکنان این بخش در رویارویی با ویروس کرونا هشدار دادند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ در این بیانیه مشترک بی سابقه، مدیران این سه سازمان هشدار داده اند که در صورت اقدام برخی کشور‌های صادر کننده غلات اساسی در احتکار تولیدات خود از ترس کمبود و یا کاهش قیمت ها، کشور‌های وارد کننده مواد غذایی با خطر کمبود جدی رو به رو خواهند شد.

«چو دونگ یو» مدیر چینی سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، «تدروس آدهانوم» مدیر اتیوپیایی سازمان بهداشت جهانی و «روبرتو آزودو» مدیر سازمان تجارت جهانی تاکید کردند که «بستن چشم‌ها بر دسترس نبودن مواد غذایی، می‌تواند به موجی از محدود شدن صادرات و در نتیجه کاهش مواد غذایی در بازار جهانی منجر شود».

در این بیانیه آمده است: مهم است که زمینه مبادلات تجاری با هدف جلوگیری از کمبود مواد غدایی در بازار جهانی به ویژه در کشور‌های فقیر فراهم شود.

برخی از کارگزاری‌های واسطه در بازار گندم اروپا گفتند که شاید روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان، پس از دفاع وزریران کشاورزی و اقتصاد این کشور درپایان هفته از طرح محدود کردن صادرات غلات روسیه به هفت میلیون تن در ماه‌های آوریل و ژوئن، مخاطب این هشدار باشد.

به گزارش روز چهارشنبه کارگزاری «آگریتل»، در حالی که در انتظار تصمیم روسیه با این طرح پیشنهادی هستیم، دولت این کشور فروش یک میلیون تن از گندم ذخیره خود را در بازار محلی با هدف جلوگیری از افزایش قیمت در داخل روسیه تصویب کرد.

کارشناسان فائو معتقدند «محدود شدن صادرات» گاهی اوقات به قحطی در کشور‌های واردکننده جهان منجر می‌شود.

یک اقتصاددان ارشد فائو خاطرنشان کرد، پس از بحران مالی سال ۲۰۰۷، برخی از کشور‌های تولیدکننده برنج مانند هند و ویتنام محدودیت‌های صادراتی وضع کردند، زیرا آن‌ها از افزایش قیمت نگران بودند، اما این تصمیم به نوبه خود به افزایش قیمت‌ها در سطح جهان منجر شد و به شعله ور شدن آتش شورش‌های ناشی از گرسنگی در برخی از کشور‌های در حال توسعه کمک کرد.

مدیران سه سازمان بین المللی مسئول امور تغذیه، بهداشت و تجارت همچنین از عوامل دیگری که زنجیره غدایی در جهان را تهدید می‌کنند، ابراز نگرانی کرده اند.

در بیانیه این سازمان تصریح شده است: کند شدن حرکت کارگران در بخش‌های کشاورزی و مواد غذایی مانع بسیاری از اقدامات تولید زراعت در غرب می‌شود.

با بسته شدن مرز‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، غرب خود را به نیروی کار خارجی وابسته می‌داند، مانند کارگران از کشور‌های آمریکای لاتین فعال در ایالات متحده، کارگران کشور‌های مغرب عربی که برای برداشت محصول در اسپانیا و یا کارگران کشاورزی از اروپای شرقی که در دشت‌های آلمان فعالیت می‌کنند.


از دیگر عوامل نگران کننده اشاره شده در این بیانیه «تاخیر در نقل و انتقال کانتینر‌های کالا‌ها در مرزها» است که به «هدر رفتن تولیدات و فرآورده‌های قابل خراب شدن و افزایش ضایعات مواد غذایی» منجر می‌شود.

مدیران این سه سازمان همچنین به ضرورت حمایت از کارکنان بخش‌های تولید مواد غذایی، صنایع تبدیلی مواد غذایی و کشاورزی و توزیع با هدف «کاهش شیوع ویروس در این بخش ها» و «حفظ زنجیره‌های تأمین مواد غذایی» تاکید کرده اند.

در بیانیه این سه سازمان آمده است: هنگامی که مساله حمایت از سلامت و رفاه شهروندان است، کشور‌ها باید اطمینان حاصل کنند همه تدابیر و اقدامات تجاری باعث به ایجاد اختلال و آشفتگی در زنجیره‌های عرضه مواد غذایی منجر نمی‌شود.

در این بیانیه با تاکید به اینکه «در چنین دوره‌هایی از زمان، همکاری‌های بین المللی ضروری است»، خاطرنشان شده، باید اطمینان حاصل کنیم اقدامات بازدارنده ما علیه ویروس همه گیر کوید ۱۹ به کاهش غیرقابل توجیه محصولات اساسی و تشدید گرسنگی و سوء تغذیه منجر نمی‌شود.

اقتصاددان ارشد فائو با بیان اینکه «هنوز در آغاز بحران هستیم»، گفت: این بحران فقط به تولید مربوط نمی‌شود بلکه به طور خاص حمل و نقل و پشتیبانی از چرخه تولید و توزیع مواد غذایی را شامل می‌شود.

وی همچنین با بیان به اینکه «وضعیت هند برای شناخت تحولات مرحله بعدی بسیار مهم خواهد بود»، افزود: برداشت محصولات زراعی در چند هفته آغاز می‌شوند و باید از انعطاف پذیری حمل و نقل کالا اطمینان حاصل شود.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->