قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن | برای ۶۱۳ هزار واحد، پروانه صادر شد قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارزش بازار فرابورس از ۳ هزار همت فراتر رفت ارائه تخفیف در خدمات نمایشگاهی به واحد‌های تولیدی مشهدی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نرخ دلار چند؟ پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ | نبود تقاضا هم ترمز بازار را نکشید شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده
سرخط خبرها

ماجرای وام گران بانک مسکن چیست؟

  • کد خبر: ۲۲۴۸۸۰
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
ماجرای وام گران بانک مسکن چیست؟
به گفته دبیر کانون سراسرای انبوه سازان تعادلی میان تورم و میزان تسهیلات پرداختی مسکن نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسرای انبوه سازان با اشاره به اینکه رسوب سپرده گذاری انبوه سازان برای دریافت تسهیلات همچنان از سوی بانک مسکن با قوت ادامه دارد گفت: تعادلی میان تورم و میزان تسهیلات پرداختی نیست.

وام‌های مسکن، خانه‌ای روی آب

متن کامل گفتگوی «فرشید پورحاجت» دبیر کانون سراسری انبوه سازان ساختمان کشور را می‌خوانید:

آیا ماجرای رسوب سپرده گذاری ۶ ماهه انبوه سازان برای دریافت تسهیلات بانکی در بانک مسکن همچنان ادامه دارد؟ چرا که پارسال این موضوع بسیار مورد انتقاد سازندگان قرار گرفته بود.

رسوب سپرده گذاری در سال گذشته هم بود و اتفاقا امسال نیز با قدرت بیشتر توسط بانک مسکن ادامه دارد. برای دریافت تسهیلات مسکن، انبوه سازان باید ۱۵ تا ۲۰ درصد سپرده خود را در بانک مسکن رسوب کنند تا بتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند. هر چند ما معتقد هستیم که برخی اقدامات از سوی این بانک باعث می‌شود حتی این سپرده گذاری تا ۳۰ درصد هم افزایش یابد. به هر حال سابقا گفته می‌شد که باید به مدت یک سال ۱۵ درصد سپرده گذاری رسوب شود تا تسهیلات بانکی تعلق بگیرد. امسال این عدد به ۲۰ درصد رسیده است. به هر حال اگر برخی اقدامات در کنار هم قرار بگیرد متوجه خواهیم شد که نسبت به پارسال این عدد رسوب سپرده گذاری به ۲۰ درصد تا ۳۰ درصد رسیده است.

با این حساب امسال هم ماجاری رسوب سپرده انبوه سازان در بانک مسکن برای دریافت تسهیلات بانکی و وام مسکن ادامه دارد؟

امسال شرایط سختی خواهیم داشت. مضافا بر اینکه در حالت اجرا هم انبوه سازان دچار چالش هستند چرا که اتفاق بزرگی که رخ داده است این است که اگر صاحب شرایط دریافت تسهیلات هم شوید باید واحد مسکونی حداقل ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد تا بانک مسکن قسط اول وام مسکن را پرداخت کند. یعنی زمین داشته باشید. اسکلت هم زده باشید و بخشی از تاسیسات را نیز نصب کردذه باشید تا بتوانید قسط اول تسهیلات بانکی را دریافت کنید. این اقدام بانک مسکن مصیبتی است که به نوعی تولید مسکن را زمین زده است.

جلسه‌ای با مدیر عامل بانک مسکن در این خصوص برگزار نکرده اید که مشکل را مرتفع کند؟

با مدیر عامل بانک مسکن قبل از سال جلسه‌ای برگزار کردیم. در خصوص متمم‌های جهش تولید مسکن نیز صحبت‌هایی شد چرا که به هر حال مسکن ملی برنامه عملیاتی دولت است. ما معتقد هستیم که باید بابت متمم مزبور در سیاست‌های اعتباری سال جدید اصلاح شود. اما در سال جدید می‌بینیم که هیچ اتفاق مثبتی رخ نداده است و شرایط دریافت تسهیلات بانکی از بانک مسکن سخت‌تر شده است.

به نظر می‌رسد هنوز با گذشت حدود دو ماه از سال دسترسی به وام بانکی مشکل است؟

نه فقط مربوط به این دو ماه باشد. به هر حال سطح دسترسی به تسهیلات برای فعالان بخش خصوصی و بخش مسکن دور از دسترس است.

آیا در جلسه‌ای که مدیر عامل بانک مسکن داشتید به این نکته اشاره‌ای نشد که، چون بانک مسکن ورشکسته است نمی‌تواند وام بدهد؟

در این جلسه در مورد اینکه بانک مسکن ورشکست شده است صحبتی نشد. اما موضوع ما کاملا تخصصی بود و تاکید ما این بود که باید پرداخت تسهیلات تسهیل شود. چرا که تسهیلات و پرداخت وام بانکی به هیچ وجه با تورم همخوانی ندارد و همواره تورم از میزان تسهیلات بانکی جلوتر بوده است. به نوعی می‌توان گفت که میان تورم و میزان تسهیلات تعادلی نیست.

راه نجات بخش مسکن چیست؟

تنها راه نجات این وضعیت، حضور جدی دولت به عنوان سیاستگذار اصلی بازار مسکن است. در صورتی که دولت، برنامه‌ای جدی داشته باشد، تکلیف فعالان و افراد شاغل در بازار برای سال ۱۴۰۳ مشخص‌تر می‌شود و می‌دانند که باید چه اقداماتی را در پیش بگیرند تا بیش از این، ضرر نبینند. گردش نقدینگی در این بازار، می‌تواند چرخ تولید مشاغل زیادی را به گردش دربیاورد؛ بنابراین در صورت تداوم رکود این بازار، معیشت صد‌ها نفر به خطر خواهد افتاد. به عنوان مثال در سال گذشته که وضعیت بازار معاملات ملکی به این شکل درآمد، صد‌ها واحد صنفی و دفاتر مشاوره املاک به تعطیلی کشانده شدند و هزاران نفر، شغل خود را از دست دادند.

به نظر می‌رسد امسال هم بازار مسکن از رکود خارج نشود؟

با توجه به وضعیت درآمد مردم و متقاضیان مسکن، بعید است که امسال هم بتوان از رکود بازار خارج شد. تنها راهکاری که باقی مانده، دخالت جدی دولت در وضعیت بازار است. دولت سیزدهم باید یک برنامه عاجل و سیاست ورزی درست را برای سال جاری در نظر بگیرد تا بتواند کمی صنعت ساختمان و مسکن را نجات دهد.

منبع: بازار 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->