پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

عادت‌های روزمره‌ای که با انجام آن‌ها، سلامت خود را به خطر می‌اندازیم

  • کد خبر: ۲۲۵۱۵۶
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
عادت‌های روزمره‌ای که با انجام آن‌ها، سلامت خود را به خطر می‌اندازیم
در زندگی روزمره بعضی کار‌ها را هر روز انجام می‌دهیم بدون اینکه از ضرر‌های آن‌ها برای سلامتی‌مان آگاه باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، چیز‌هایی که به آن‌ها عادت داریم همیشه به آن سادگی که به نظر می‌رسند، نیستند. بعضی از آن‌ها مضرند و برخی دیگر ممکن است حتی واقعاً خطرناک باشند.

در ادامه از کار‌هایی عادی‌ خواهیم گفت که می‌توانند به سلامت ما صدمه بزنند.

۱. پا روی پا انداختن

پژوهش‌های متعدد نشان داده نشستن در حالت پا روی پا (روی صندلی یا زمین) باعث بالارفتن فشارخون، واریس و واردشدن صدمه به عصب‌ها می‌شود.

۲. استفاده از عینک‌های آفتابی ارزان‌قیمت

بسیاری از تولیدکنندگان عینک‌های آفتابی برای کاهش هزینه‌ تمام‌شده، از پلاستیک ارزان‌قیمتی به عنوان عدسی استفاده می‌کنند که از چشم‌ها در برابر پرتو‌های فرابنفش خورشید محافظت نمی‌کند و در نور شدید خورشید می‌تواند منجر به سوختگی شبکیه‌ چشم بینجامد. عدسی عینک باعث می‌شود مردمک چشم‌ها گشاد شود و پرتو‌های فرابنفش بیشتری وارد آن شود، امری که به مراتب از عینک‌نزدن خطرناک‌تر است. پرتو‌های فرابنفش در میزان زیاد می‌توانند باعث آب‌مروارید، آسیب‌های چشمی یا حتی سرطان شوند.

۳. نوشیدن زیاد آب

بله، درست متوجه شدید؛ نوشیدن زیاد آب هم به همان اندازه‌ کم‌نوشیدن آب مضر است. محققان می‌گویند میزان آب مورد نیاز بدن در هر فرد با دیگری متفاوت است. اگر تحرک زیادی دارید و ورزش می‌کنید، بیشتر آب بنوشید؛ اما اگر مشکلات کلیوی یا قلبی‌عروقی دارید، کمتر آب بنوشید. در هر حال، بهترین راه برای فهمیدن نیاز روزانه‌تان به آب، احساس تشنگی است. اگر احساس تشنگی نداشتید، خود را مجبور به نوشیدن آب نکنید.

۴. استفاده از کیسه آب گرم

استفاده از سرما یا گرما روش رایجی برای تسکین درد است، اما برای کنترل بسیاری از مشکلات پزشکی نیازی به استفاده از کیسه آب گرم نیست‌؛ از جمله خون‌ریزی، التهاب شدید در ناحیه‌ شکم (آپاندیسیت، کله‌سیستیت یا التهاب حاد کیسه صفرا و پانکراتیک یا التهاب ناگهانی پانکراس) و ساعات و روز‌های ابتدایی پس از رگ‌به‌رگ‌شدگی یا ضرب‌دیدگی. استفاده از کیسه آب گرم در روند درمان سرطان هم مضر است.

۵. درست‌کردن پاپکورن مایکروفری

مشکل نه نحوه‌ درست‌کردن پاپکورن، بلکه محتویات بسته‌ پاپکورن است. خطر اصلی در ماده‌ی شیمیایی‌ای به نام دی‌استیل است که روغنی مصنوعی و طعم‌دهنده است. این روغن بعد از حرارت‌دیدن بخار می‌شود و می‌تواند وارد ریه‌ها شود و به آن آسیب بزند. برای کاهش ریسک این مسئله می‌توانید صبر کنید پاپکورن خنک شود و سپس آن را بخورید.

۶. غذاخوردن پشت میز کار

همه‌ محیط‌های کاری مانند هم نیستند، اما بسیاری از آن‌ها فضای مناسبی برای غذاخوردن ندارند و بدتر آنکه مملو از باکتری‌هایی هستند که مسلماً برای سلامتی مضرند. به علاوه، بوی غذای شما هم می‌تواند همکارانتان را اذیت کند. جدا از این‌ها، وقتی پشت میز کار غذا می‌خورید، معده نمی‌تواند غذا را به درستی هضم کند، چون مغز نمی‌تواند روی آن تمرکز کند.

۷. پوشیدن کفش جلوباز

پوشیدن لباس‌های باز و خنک برای دوام‌آوردن در تابستان ضروری است؛ امری که در مورد کفش‌ها هم صدق می‌کند. اما مشکل اینجاست که کفش‌های جلوباز احتمال آسیب‌دیدگی پا، از زخم‌شدن و عفونت‌کردن گرفته تا گزش حشرات را بالا می‌برند.

۸. نوشیدن شیر بدون چربی

با دیدن عبارت‌هایی مثل «شیر کم‌چرب» یا «شیر بدون چربی» شاید تصور کنید با همان نوشیدنی شیر مواجه هستید، تنها با این تفاوت که چربی کمتری دارد یا فاقد چربی است؛ اما این‌نوع شیر‌ها از لحاظ فایده و خاصیت هیچ شباهتی به شیر معمولی ندارند. با حذف چربی شیر، ویتامین‌های آن هم از میان می‌رود و به جای آن مواد مصنوعی‌ای به شیر افزوده می‌شود که اصلاً برای سلامتی خوب نیستند. بسیاری از تولیدکنندگان برای تولید شیر‌های کم‌چرب یا بدون چربی از پودر شیر استفاده می‌کنند که ممکن است کلسترول درون شیر را اکسیده کند. پژوهش‌های صورت‌گرفته بر روی حیوانات نشان داده مصرف کلسترول اکسیده باعث تجمع پلاک در رگ‌ها می‌شود‌؛ امری که ریسک حمله‌ قلبی را بالا می‌برد.

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->