زنگ هشدار به صدا درآمد | مصرف برق کشور از ۶۵ هزار مگاوات عبور کرد استاندار خراسان رضوی: خواف می‌تواند موتور پیشران توسعه شرق کشور باشد امضای سه تفاهمنامه همکاری اقتصادی میان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، مجلس و استانداری خراسان رضوی اتمام حجت مجلس با بانک‌های خصوصی | برخورد با متخلفان نظام بانکداری، تکلیف قانونی نمایندگان است روایت یک جلسه پرحاشیه با دستاورد‌های فراتر از انتظار | تصویب افزایش سطح اختیارات بانک‌های خراسان رضوی تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان اضافه‌شدن ۳ هزار مگاوات برق به شبکه سراسری تا پایان مرداد ۱۴۰۴ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار: ما به مذاکرات امیدوار هستیم | گشایش‌هایی حاصل خواهد شد وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی: رشد اقتصادی کشور ما منابع‌محور است؛ بنابراین پایدار نیست صدور بیمه نامه‌ها از امروز منوط به استعلام از سامانه املاک و اسکان است (یکم خرداد ۱۴۰۴) تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند استاندار خراسان رضوی: فضای نسبتاً خوبی در حوزه اقتصادی در استان داریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم خرداد ۱۴۰۴) | احتمال بارش تگرگ در مناطق شمالی استان فرابورس در راه مشهد | سرمایه‌های ملی، پشتوانه جدید پروژه‌های برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی طلای جهانی صعودی ماند (یکم خرداد ۱۴۰۴) کشف و ضبط ماینر‌های میلیاردی از یک مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در مشهد قیمت بیت‌کوین رکورد زد (یکم خرداد ۱۴۰۴) نشست تخصصی فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران بورس کشور | نهاد‌های مالی کشور در مشهد تجمیع می‌شوند سند جامع سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری مشهد رونمایی شد واکنش سازمان خصوصی سازی به شایعه تجمیع و عدم توزیع ۶۰ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت چهارمین سال خشکسالی در خراسان رضوی آغاز تحویل ۷۹ هزار قطعه سکه طلا از مرحله اول طرح پیش‌فروش سکه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقوق اردیبهشت بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) یارانه نقدی اردیبهشت برای دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» | مشهد، میزبان حضور ۸۰ هلدینگ سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی + فیلم رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است بورس به خراسان رضوی می‌آید| ابلاغ اساسنامه سامان‌دهی صندوق‌های مالی اعتباری، به‌زودی شرایط فروش علی الحساب محصولات مدیران خودرو اعلام شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی روی ریل جهش صنعتی| افزایش ۹۰ درصدی حجم سرمایه‌گذاری و صادرات صنعتی در خراسان رضوی ساعت کاری انجام عملیات ساتنا در روزهای پنجشنبه تغییر کرد
سرخط خبرها

افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت

  • کد خبر: ۲۲۷۸۲۰
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: به برخی نمایندگان مجلس که در این مدت به افزایش نرخ ارز و بالا رفتن انتظارات تورمی دامن می‌زدند، توصیه می‌کنم در امور اقتصادی مشاوره بگیرند تا حساب شده‌تر اظهار نظر کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس علوی راد؛ کارشناس امور اقتصادی گفت: آن چیزی که به صورت بنیادین باعث جهش نرخ ارز یا کاهش ارزش پول ملی ما می‌شود، میزان رشد اقتصادی، رشد نقدینگی و درآمد‌های ارزی نفت است که خوشبختانه این ۳ مورد تحولات پایداری را در اقتصاد ما ایجاد می‌کنند چراکه در سال‌های اخیر آمار روبه بهبودی داشته اند. 

وی افزود: براساس آمار بانک مرکزی میانگین رشد اقتصادی ۳ سال اخیر ۴.۲ درصد است، علاوه برآن رشد نقدینگی به هدف گذاری بانک مرکزی رسیده است. دولت معتقد بود که درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات نفت بهبود پیدا کرده و عده‌ای با تردید به آن نگاه می‌کردند. مهم‌ترین نهاد‌های بین المللی هم فروش نفت ایران در بالاترین سطح ممکن نسبت به سال‌های گذشته را تایید کرده اند و معتقدند ایران به منابع ارزی حاصل از فروش نفت دسترسی دارد.

علوی راد تصریح کرد: شاید عده‌ای بپرسند اگر این اتفاقات مثبت برای کشور ما افتاده است، پس چرا دلار ۷۰ هزار تومانی را هم دیده ایم؟ افزایش قیمت ارز در ماه‌های اخیر ریشه در سه تحول بنیادین مطرح شده نداشته است و مربوط به تنش‌های سیاسی و پی درپی ماه‌های اخیر بود. این تنش‌ها به شکل سریالی اتفاق می‌افتاد و شوک‌های مختلفی را به فواصل زمانی کوتاه تجربه کردیم. درواقع ریشه افزایش قیمت‌های اخیر مربوط به عوامل غیراقتصادی بود.

وضعیت متغیر‌های بنیادین اقتصاد کشور مناسب است

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در شرایط شوک‌های سیاسی، سوداگرانی که به دنبال نوسان گیری از مردم اند، انتظارات تورمی را شارژ می‌کنند، اظهار داشت: در این صورت فضای تقاضای کاذب برای خرید ارز شکل می‌گیرد. اگر قیمت ارز به واسطه این شوک‌ها بالا می‌رود، با بهبود فضای سیاسی، به راحتی قیمت‌ها کاهش می‌یابد. الان دامنه تغییرات نرخ ارز در یک ماه اخیر حدود ۷ هزار تومان است که اصلا نشان دهنده وضعیت متغیر‌های بنیادین اقتصادی نیست. 

وی افزود: ما دو رویداد تسویه‌های پایان سال میلادی و سفر‌های عید نوروز را پشت سر گذاشتیم و تقاضای ارز برای خارج از کشور را نداریم، بنابراین درحال حاضر تنها چیزی که می‌تواند بازار را ملتهب کند، تنش‌های سیاسی است که با آرام شدن این تنش ها، شاهد کاهش التهاب بازار ارز هستیم. البته پیش بینی می‌شود قیمت ارز پایین‌تر هم بیاید.

نمایندگان مجلس حساب شده‌تر اظهار نظر کنند

علوی را با اشاره به اظهار نظر‌های واکنش برانگیز برخی نمایندگان مجلس در مورد نرخ ارز و ارزش پول ملی بیان کرد: برای برخی نمایندگان مجلس که در این مدت به افزایش نرخ ارز و بالا رفتن انتظارات تورمی دامن می‌زدند، متاسفم. در یک نهادی مثل قوه مقننه، از این اظهار نظر‌ها تعجب می‌کنم.

وی افزود: بازوی پژوهشی نمایندگان، مرکز پژوهش‌های مجلس است و بهتر است افراد متخصص این مرکز به نمایندگان مجلس در امور اقتصادی مشاوره دهند تا کارکرد‌های نرخ ارز را بدانند و دیگر شاهد این اظهار نظر‌های نگران‌کننده در مورد نرخ ارز نباشیم. نمایندگان مجلس باید حساب شده‌تر اظهار نظر کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->