نشست مشترک ۷ استاندار ایران و عراق با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد اتحادیه اوراسیا از تهیه نقشه راه تجارت آزاد با ایران خبرداد ویدیو | بازدید سرلشکر باقری از پروژه ساخت دیوار مرزی در سفر به سیستان و بلوچستان نامه قالیباف به پزشکیان درخصوص افزایش حقوق کارمندان + عکس (۱ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی: در برابر هرگونه اقدام تروریستی از ایران دفاع خواهیم کرد آمریکا برای تحریم بخش ساخت‌وساز ایران آماده می‌شود شلیک یمن به اهداف حیاتی در تل‌آویو و حیفا (یکم خرداد ۱۴۰۴) قاضی‌زاده‌هاشمی: باید از ظرفیت «مردمی‌سازی» در حل مسائل استفاده کرد سردار رسولی: قدرت دفاعی ما در کنار قدرت‌های علمی، اعتقادی و پشتوانه مردمی، از مؤلفه‌های اصلی اقتدار جمهوری اسلامی است الحاق ۳ سامانه پهپادی جدید به نیروی زمینی ارتش استاندار خراسان رضوی: منابع شرکت‌های بزرگ خراسان رضوی به استان بازمی‌گردد | رشد اقتصادی مشهد، دستور صریح رئیس‌جمهور است عملیات «ارابه‌های گیدئون» در غزه تنها برگه نتانیاهو برای تعویق انتخابات کنست وزیر امور خارجه: جمهوری اسلامی عجله‌ای برای روابط مجدد با سوریه ندارد سرلشکر باقری: هرگونه تهدید را در سطح خودش پاسخ خواهیم داد عراقچی در شیراز: موفقیت در خنثی‌سازی تحریم‌ها، در مذاکرات به ما کمک می‌کند دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران: دکترین ایران اقتصادی نیست، بلکه سیاسی و انقلابی است | باید پرقدرت به بازار نفت برگردیم هواپیمای رایگان قطری برای ترامپ رسما به پنتاگون تحویل داده شد آخوندی: تا این لحظه، هنوز می‌توان به نتیجه‌بخش‌بودن مذاکرات امیدوار بود اولین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در شیراز با حضور وزیر امور خارجه آغاز شد (یکم خرداد ۱۴۰۴) دور جدید مذاکرات روسیه-اوکراین در واتیکان برگزار خواهد شد اتهام‌زنی ترامپ به آفریقای جنوبی در کاخ سفید ساعت شروع دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا در رم اعلام شد کشته‌شدن ۲ کارمند سفارت رژیم صهیونیستی در آمریکا بر اثر تیراندازی (یکم خرداد ۱۴۰۴) حمله تانک‌های رژیم صهیونیستی به بیمارستان العوده غزه | ده‌ها فلسطینی به شهادت رسیدند (یکم خرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مشهد میزبان دبیرخانه دائمی رویداد ملی بورس، بانک، بیمه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد شد اعلام آمادگی روسیه برای کمک به ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشته‌شدن ۲ نظامی روس در حمله به یک پایگاه نظامی در سوریه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله راکتی از غزه به اراضی اشغالی (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اتحادیه اوراسیا از تهیه نقشه راه تجارت آزاد با ایران خبرداد

  • کد خبر: ۳۳۴۱۸۷
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۷
اتحادیه اوراسیا از تهیه نقشه راه تجارت آزاد با ایران خبرداد
وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اشاره به اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد میان پنج کشور عضو این اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ گفت: نقشه راهی برای اجرای این توافق تهیه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آندری اسلپنف در دیدار با صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و هیأت همراه در مسکو افزود: این نقشه راه اقداماتی برای توسعه همکاری مستقیم بین کسب و کار‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران و سمینار‌های موضوعی برای توضیح جزئیات تنظیم تجارت بین طرفین را در بر می‌گیرد.

وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا خاطرنشان کرد: موافقت‌نامه تجارت آزاد این اتحادیه و ایران، شرایط منحصر به فردی را برای دسترسی فعالان تجاری به بازار‌های یکدیگر فراهم می‌کند، سازوکار‌ها و بستر‌های مناسبی را برای ایجاد تعامل، حل مشکلات فوری همکاری تجاری و اقتصادی ایجاد می‌کند و درک متقابل از قوانین و رویه‌های اجرای آن در کشور‌های ما را تقویت می‌کند.

در این دیدار که در دفتر مرکزی کمیسیون اقتصادی اوراسیا در مسکو انجام شد، اسلپنف تأکید کرد: ما به مرحله جدید همکاری با ایران به عنوان یک مشارکت نگاه می‌کنیم. مهم است که کارآفرینان ما یکدیگر را نه به عنوان رقیب، بلکه به عنوان شریک ببینند تا بتوانند پتانسیل و فناوری‌های خود را تقویت کرده و در یک بازار متحد ۲۵۰ میلیون نفری با هم همکاری کنند.

وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بخش دیگری از سخنان خود از تجار و بازرگانان ایران دعوت کرد تا در مجمع اقتصادی اوراسیا که پنجم و ششم تیرماه ۱۴۰۴ در مینسک پایتخت بلاروس برگزار می‌شود، شرکت کنند.

بنا بر این گزارش، طرفین در این دیدار درباره تقویت تعامل مجامع تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در چارچوب اجرای توافقنامه تجارت آزاد گفت‌و‌گو کردند.

ایجاد سازوکار مشترک میان ایران و کشور‌های عضو اوراسیا برای صدور گواهی مبدا ضروری است

همچنین بنا بر گزارش سفارت کشورمان در روسیه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار با اشاره به مشکلات مربوط به گواهی‌های مبدا در تجارت با اوراسیا، گفت: ایجاد یک سازوکار مشترک میان ایران و کشور‌های عضو برای صدور گواهی مبدا و ایجاد مکانیزم صدور گواهی‌های مبدا الکترونیکی، ضروری است.

صمد حسن‌زاده در این دیدار در زمینه مشکلات و چالش‌های موجود در تجارت با اوراسیا، به ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک اشاره کرد و گفت: خطوط ریلی و جاده‌ای فرسوده و ناکافی در ایران و برخی مناطق اوراسیا مانع تسریع صادرات و واردات است.

او به مشکلات استاندارد و نبود شناسایی متقابل اشاره کرد و بیان داشت: سخت‌گیری استانداردی در برخی کشورها، صادرات برخی کالا‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

رئیس اتاق ایران، از دشواری دسترسی به اطلاعات تجاری دقیق و به‌روز به عنوان دیگر چالش موجود در تجارت با اوراسیا نام برد و خاطرنشان کرد: کمبود شفافیت در اطلاعات تجاری، گمرکی، و استانداردی باعث کاهش اعتماد و کندی تصمیم‌گیری شرکت‌ها می‌شود.

حسن زاده درباره موانع فرهنگی، زبانی و قانونی در بازاریابی نیز بیان داشت: عدم تطابق با ویژگی‌های بازار‌های اوراسیا مانع مؤثر در صادرات محصولات ایرانی است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره نسبت نامتوازن در صادرات و واردات نیز گفت: با وجود صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری ایران، واردات از اوراسیا ۱.۷ میلیارد دلار بوده است و این نشان از تراز منفی تجاری دارد.

حسن زاده همچنین به تشریح ۹ الزام برای توسعه تجارت با اوراسیا پرداخت و به مواردی نظیر برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، تقویت لجستیک و حمل‌ونقل، هماهنگی در استاندارد‌ها و شناسایی متقابل آنها، ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، حمایت از شبکه‌سازی و بازاریابی، ارائه تسهیلات مالی و مشاوره‌ای، آموزش و ارتقاء ظرفیت انسانی، اجرای دقیق قواعد مبدأ و ساده‌سازی آنها و مکانیزم حل اختلاف تجاری اشاره کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در زمینه ضرورت برگزاری نشست‌ها و دوره‌های تخصصی، گفت: برای آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی با بازار، قوانین، و رویه‌های تجاری کشور‌های عضو اوراسیا، نیازمند برگزاری نشست‌های ترویجی و آموزشی هستیم.

وی با تاکید بر ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری، خاطرنشان کرد: برای تبادل داده‌های به‌روز درباره تعرفه‌ها، مقررات، استانداردها، و قوانین گمرکی با دسترسی آسان، نیازمند ایجاد پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری هستیم.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند.

پیش از این جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چهارم دی‌ماه ۱۴۰۲ در آیینی در سن‌پترزبورگ موافقتنامه تجارت آزاد امضا کردند. بنا بر این توافقنامه که از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ پس از تصویب در مجالس کشور‌های طرف قرارداد اجرایی شد، طرفین تعرفه‌های گمرکی را برای ۸۷ درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری خود به صورت کامل حذف کردند.

ینا بر گزارش دیگری، رئیس و اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سفر به مسکو، دیدار جداگانه‌ای نیز با رئیس بیزینس راشا فدراسیون روسیه داشت.

هیأتی از تجار و فعالان اقتصادی ایران که به ریاست حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به مسکو سفر کرده‌اند، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با همراهی کاظم جلالی سفیر کشورمان در نشستی با سرگئی کاترین رئیس اتاق بازرگانی و صنعت روسیه و برخی تجار این کشور درباره هدفگذاری تجارت تهران - مسکو به بیش از ۱۰ میلیارد دلار گفت‌و‌گو کردند.

همایش گفت‌و‌گو‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه نیز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در تالار مرکز تجارت جهانی مسکو برگزار شد.

رئیس اتاق ایران همچنین با الکساندر شوخین رئیس اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه دیدار جداگانه‌ای داشت.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->