مدیرعامل شرکت توانیر: سال ۱۴۰۴، حدود ۲۴ هزار مگاوات کمبود برق داریم استاندار خراسان رضوی: زنجیره تولید و ارزش افزوده در استان تکمیل شود دور جدید پیش فروش محصولات سایپا از دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) لزوم هم‌فکری و تصمیم‌سازی برای اجرایی‌شدن پروژه‌هایی که در مشهد متوقف شده‌اند نمایشگر جایگاه‌های سوخت تغییر کرد + جزئیات معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای امنیت و شفافیت رمزپول و پرداخت‌یاری‌ها تفاهم‌نامه امضا کردند جزئیات عرضه اولیه «نبابک» یکشنبه آینده (۱۶ دی ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه با حضور رئیس مجلس افتتاح شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) قیمت مرغ کاهش یافت | قیمت امروز گوشت قرمز، مرغ و دام زنده (۱۳ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | افت ۱۸ میلیونی تیگو ۷ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۶۹ میلیون تومان اولویت بازرسی اصناف مشهد، نظارت بر کالا‌های اساسی و درج قیمت بر روی آن‌ها است فرصت تکمیل اطلاعات حقوق کارمندان در سامانه ثبت حقوق و مزایا تمدید شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) نفت، سال ۲۰۲۵ میلادی را با افزایش قیمت آغاز کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دلار ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان روغن ۱۵ درصد گران شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۵ شاخصه اصلی حذف یارانه‌بگیران اعلام شد | دهک‌بندی‌ها تغییر می‌کند؟ پاتک کریسمس به بازار طلا و سکه ایران | بازار طلا از سکه افتاد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۲۰۲۵؛ سال انفجار ثروت میلیاردر‌ها | برندگان و بازندگان چه کسانی هستند؟ مصرف برق ۲ هزار مگاواتی ماینرهای غیرمجاز نگرانی تازه خریداران مسکن | نوسانات ارزی بر بازار مسکن اثر دارد؟ نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۳ دی ۱۴۰۳) | فلفل دلمه از ۲۵ تا ۱۰۰ هزار تومان جای خالی رفتارشناسی در تدوین و اجرای قوانین واریز سود سهام عدالت در راه است | میزان سود جدید چقدر است؟ ثبت رکورد جدید در تحویل گاز به نیروگاه‌های حرارتی تولید برق خراسان رضوی رقیب خودروهای چینی از راه رسید | بنز و تویوتا به زودی در بازار خودرو ایران دریافت حق ترانزیت در قبوض برق صنایع؛ مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی؟ وزیر نفت خبر داد: تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان بیست و پنجمین نمایشگاه لوازم خانگی مشهد | قیمت‌های نجومی و گلایه تولیدکنندگان از نوسانات ارز
سرخط خبرها

بیمارستان‌های خصوصی در حال ورشکستگی / کارکنان تعدیل می‌شوند

  • کد خبر: ۲۳۱۹۵
  • ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۲
بیمارستان‌های خصوصی در حال ورشکستگی / کارکنان تعدیل می‌شوند
بحران کرونا و کاهش مراجعه مردم به مراکز درمانی برای امور غیرکرونایی، بیمارستان‌های خصوصی را با بحران اقتصادی مواجه کرده، به طوری که بسیاری از آنان به تعدیل نیرو و حتی تعطیل بخش‌های خود رو آورده‌اند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ بحران کرونا هر روز ابعاد تازه خود را نمایان می‌کند. در حالی که در اپیدمی بیماری کووید ۱۹، بسیاری از اصناف و مراکز کسب و کار تعطیل شده اند و اغلب نیرو‌های روزمزد و کارگران بخش خصوصی درآمد خود را از دست داده اند، انتظار می‌رفت به علت تقاضا و نیاز به خدمات درمانی در این بحران حوزه سلامت، کار و بار مطب‌ها و بیمارستان‌ها بیشتر رونق بگیرد، اما واقعیت درست بر عکس است.

با اعلام اپیدمی کرونا در ایران و توصیه به در خانه ماندن مردم، کاهش تردد مردم و نیمه تعطیل شدن بسیاری از مشاغل و ترس مردم از مراجعه به پزشک و دندانپزشک، بسیاری از مطب ها، مراکز دندانپزشکی و بیمارستان‌های خصوصی را نیز دچار بحران کرده است.

فعالیت این مراکز تا پایان اسفند ۹۷ با وجود هشدار‌هایی که وجود داشت، تا حدودی انجام می‌شد، اما تعطیلات نوروز که هر ساله با مسافرت پزشکان و کاهش مراجعات مردم برای خدمات غیر اورژانسی همراه بود، زنگ خطر را بلندتر کرد به طوری که بعد از این تعطیلات بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی و حتی عمومی از جمله بیمارستان میلاد تهران به علت کاهش بار مراجعه مردم مجبور شدند با تعدادی از نیرو‌های خود را اعم از پرستار و کادر بیمارستانی خداحافظی کنند.

انتشار ویدئوی دکتر خلیل علیزاده مدیرعامل بیمارستان آتیه در تهران که با گریه از اجبار برای تعدیل و خداحافظی با ۵۰ درصد نیرو‌های این بیمارستان صحبت می‌کرد و از اینکه در این شرایط سخت اقتصادی این تعداد از نیرو‌های بیمارستان با مشکل معیشت مواجه می‌شوند، زنگ خطر را به گوش همه مردم رساند.

بعد از آن یکی از سوالات اصلی خبرنگاران در نشست‌های خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که روزی دو بار به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود، همین بود که تکلیف پرستاران و نیرو‌هایی که به علت مشکلات اقتصادی بیمارستان‌ها تعدیل و بیکار شده اند، چه می‌شود که البته جواب روشنی دریافت نکردند.

علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره تعدیل نیرو در بیمارستان‌ها گفت: در دو هفته تعطیلات عید همیشه بیمارستان‌ها به طور طبیعی با کاهش مراجعه مواجه هستند و اکثر بیماران غیراورژانسی کار‌های خود را به بعد از تعطیلات موکول می‌کنند. چون هنوز مساله کرونا مطرح است بسیاری از این بیماران هنوز مایل به مراجعه به بیمارستان نیستند و این مساله باعث شده حجم مراجعه کم شود.

وی افزود: برخی بیمارستان‌های خصوصی به علت کاهش بار مراجعه مجبور به تعدیل نیرو شده اند البته دستوری ابلاغ شده که اگر تخت‌های بیمارستان‌های دولتی کم باشد باید از ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی، غیردولتی و نظامی در بحران کرونا استفاده شود.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت نیز امروز (سه شنبه) درباره تعدیل نیرو در بیمارستان‌های خصوصی و ورشکستگی مراکز خصوصی گفت: گزارشی از ورشکستگی بیمارستان‌های خصوصی و میزان تعدیل نیرو در آن‌ها نداریم، اما در زمانی که بسیاری از کارگاه‌ها و کسبه نتوانسته اند وضعیت اقتصادی خوبی داشته باشند، حتما مراکز خصوصی درمانی نیز متضرر شده اند البته هیچ مطب و بیمارستان خصوصی تعطیل نشده که بخواهیم آن‌ها را بازگشایی کنیم.

وی ادامه داد: به هر حال در زمانی که غول‌های اقتصادی بزرگ دنیا دچار بحران اقتصادی جدی شده اند و بورس و فروش نفت در دنیا دچار مشکل شده ما که اقتصاد نیم بندی داریم بعید نیست که دچار مشکلات اقتصادی به خصوص در بیمارستان‌های خصوصی بشویم.

جان بابایی گفت: در جا‌هایی که امکان داشتیم از بخش خصوصی خرید خدمت کردیم مثلا در قم که چهار بیمارستان برای بیماران کرونا اختصاص داده شده بود از سه بیمارستان خیریه برای بیماران غیر کرونایی خرید خدمت کردیم. در تهران نیز بیمارستان‌های غیر کرونایی مثل مرکز قلب یا بیمارستان قلب شهید رجایی (هر دو دولتی) در تمام این ایام به خدمات رسانی به بیماران قلبی ادامه داده اند و تعطیلی نداشتند.

البته مشاهدات نشان می‌دهد که حتی این بیمارستان‌های قلب در تهران نیز در ایام نوروز درمانگاه‌های خود را تعطیل کرده بودند و به جز اورژانس این بیمارستان‌ها که با حضور رزیدنت‌ها و نه متخصصان و پزشکان فوق تخصص باز بوده، اغلب بخش‌های این بیمارستان‌ها نیز مانند بسیاری از بیمارستان‌های غیر کرونایی دولتی نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده بودند و دسترسی بیماران غیر کرونا به پزشک در ایام نوروز بسیار سخت و گاهی غیر ممکن بود.

معاون درمان وزیر بهداشت امروز درباره فعالیت مطب‌ها نیز گفت: مطب‌ها تعطیل نشده بودند که بخواهیم آن‌ها را بازگشایی کنیم، اما دستورالعمل خدمات سرپایی و مطب‌ها در شرایط کرونایی نیز امروز تا فردا (چهارشنبه) ابلاغ می‌شود و مشخص می‌شود که این مراکز در چه ساعاتی و با چه شرایط فاصله گذاری فعالیت کنند همزمان سامانه خدمات درمانی از راه دور وزارت بهداشت و کلینیک‌های مجازی هم در حال راه اندازی است و اگر در ستاد ملی کرونا مصوب شود از این ظرفیت نیز برای گسترش خدمات درمانی در کشور استفاده می‌شود.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: به هر حال خود مردم در خیلی از جا‌ها تمایلی برای بیرون آمدن از خانه برای خدمات غیر ضروری پزشکی و غیر اورژانسی ندارند، اما ما مطب‌ها را نبستیم که حالا بخواهیم آن‌ها را باز کنیم.

جان بابایی افزود: نمی‌توانیم پرستاران و نیرو‌های بیمارستانی بیکار شده را در بیمارستان‌های دولتی استخدام کنیم و جذب نیرو در مراکز دولتی از طریق آزمون انجام می‌شود البته از ظرفیت باقیمانده استخدامی سال گذشته استفاده می‌کنیم و به دنبال ظرفیت جدید برای آی سی یو‌ها هستیم. فقط می‌توانیم بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا پرستاران را به صورت شرکتی با قرارداد‌های ۸۹ روزه بدون بیمه و تعهد استخدام فقط برای مراکز کرونایی بکارگیری کنیم و اگر در جایی نیاز باشد از بیمارستان‌های خصوصی خرید خدمت می‌کنیم.

بیمارستان‌هایی که تعطیل می‌شوند

حسین کرمانپور مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی نیز در این مورد گفت: اغلب بیمارستان‌های خصوصی با بحران اقتصادی جدی مواجه شده اند، کاهش مراجعات مردم به علت ترس از کرونا و به تعویق انداختن مراجعات غیر ضروری از یک طرف و دستورالعمل به تعویق انداختن خدمات پزشکی الکتیو (غیر ضروری) از طرف دیگر و البته افزایش بار هزینه‌های بهداشتی در بحران کرونا، این بیمارستان‌ها را به مرز ورشکستگی کشانده است.

وی گفت: بیمارستان‌های که در این شرایط بیمار پذیرش می‌کنند مجبورند هزینه سنگینی برای گندزدایی و ضدعفونی کردن بخش‌های بیمارستانی بپردازند، هر روز باید همه قسمت‌های بیمارستان اعم از بخش ها، اتاق‌های انتظار، دستشویی ها، اورژانس و جا‌های دیگر با محول‌های ضدعفونی کننده جلوی چشم بیماران ضدعفونی شود و این محلول‌ها که بسیار گران و کمیاب هم شده است باید در سالن‌ها برای ضدعفونی دست مردم نیز وجود داشته باشد و این هزینه سنگینی است که به بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها تحمیل می‌شود بدون اینکه این هزینه‌ها از جایی تامین شود یا در صورتحساب بیماران لحاظ شود.

کرمانپور افزود: بیمارستان‌ها مجبورند مواد ضدعفونی کننده را از بازار آزاد از واسطه‌ها به قیمت‌های گران بخرند و دسترسی راحتی به این اقلام ندارند. از طرف دیگر تامین ماسک و لباس‌های گرانقیمت محافظتی نیز برای پرسنل هزینه سنگینی دارد، ضمن اینکه به هر حال مجبورند برای بیمارانی که سرفه می‌کنند و به بیمارستان یا مطب مراجعه می‌کنند ماسک تهیه کنند که دیگران را مریض نکنند و این هزینه‌ها برای مطب ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها سنگین است.

وی گفت: فعلا همه بیمارستان‌ها تعدیل نیرو نکرده اند، اما بسیاری از این مراکز مجبور به تعدیل نیرو شده اند و تعداد بیمارستان‌هایی که با نیرو‌های خود خداحافظی می‌کنند روز به روز بیشتر می‌شود. تعدادی از بیمارستان‌های خصوصی حتی در تهران تعطیل شده اند و در بیمارستان را بسته اند و بیمارستان‌هایی مثل آتیه نیز که ۵۰ درصد نیروهایش را تعدیل کرده اگر این وضعیت ادامه داشته باشد احتمال دارد در روز‌های آینده با ۵۰ درصد بقیه‌های نیروهایش نیز خداحافظی کند.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی افزود: شاید در این شرایط بحرانی باید فکر کار‌های جدید و خدمات مشاوره پزشکی از راه دور برویم و این وضعیت نحوه ارائه خدمات پزشکی به مردم را به سمت خدمات الکترونیکی، نسخه نویسی الکترونیکی و حتی نسخه پیچی الکترونیکی ببرد تا از بحران اقتصادی و ورشکستگی نجات پیدا کنند.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->