به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان واکسنی جدید را روی موشها آزمایش کرده اند که به طور موفقیت آمیز موشها را در برابر دوز مرگباری از ویروس MERS (یکی از ویروسهای خانواده کرونا) محافظت کرد. آنها امیدوارند این واکسن را برای محافظت از ویروس SARS-CoV-۲ به کار بگیرند.
در این پژوهش محققان ویروسی که برای انسانها بی ضرر است را طوری مهندسی کردند که نوعی گلیکوپروتئین مربوط به عفونت MERS را تولید کند. موشها یک دوز از این ویروس را استنشاق کردند.
۴ هفته بعد این موشها در برابر دوز مرگباری از ویروس MERS قرار گرفتند و همه آنها زنده ماندند. اما موشهای دیگری که واکسن دریافت کرده بودند، پس از دریافت دوزی از ویروس MERS جان باختند.
این ویروس بی ضرر «ویروس پاراآنفلونزا ۵» یا PIV ۵ نام گرفته و محققان امیدوارند بتوانند با استفاده از آن، واکسنی برای انواع دیگر بیماریهای ویروس کرونا بسازند.
«پل مک کری» استاد کالج «UI کارور» و مؤلف ارشد این پژوهش میگوید: تحقیق جدید ما نشان میدهد با کمک PIV ۵ میتوان واکسنی مناسب برای ویروسهای کرونا جدید از جمله SARS-CoV-۲ ساخت. SARS-CoV-۲ عامل ایجاد پاندمیک کووید ۱۹ به حساب میآید.
با استفاده از همین روش میتوان واکسنهایی مبتنی بر PIV ۵ ساخت که دارای پروتئینهای اسپایک SARS-CoV-۲ هستند. ما تصمیم داریم مطالعات بیشتری روی حیوانات انجام دهیم تا قابلیت واکسنهای مبتنی بر PIV ۵ را برای مقابله با ویروس SARS-CoV-۲ بررسی کنیم.
این تحقیق در هفته جاری در نشریه mBio منتشر شده که یکی از ژورنالهای بنیاد میکروبیولوژی آمریکا است.
منبع: ایرنا