قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد

  • کد خبر: ۲۳۲۷۱۰
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا خطر سکته قلبی را به دنبال دارد
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند خطر کوچک، اما قابل توجهی را برای تجربه یک رویداد قلبی تهدید کننده زندگی (ایست قلبی) در میان افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ژنتیکی ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در مطالعه‌ای که در ژورنال «ریتم قلب» (Heart Rhythm) منتشر شد، محققان کلینیک مایو در مینه‌سوتا، گروهی متشکل از ۱۴۴ بازمانده از ایست ناگهانی قلبی را که از قبل دارای شرایط قلبی و ژنتیکی مورد بررسی قرار دادند.

محققان این مطالعه اعلام کردند که ۷ نفر، حدود ۵ درصد از شرکت کنندگان، قبل از ایست قلبی، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف کرده بودند، که نشان دهنده ارتباط احتمالی بین حمله قلبی و مصرف نوشیدنی انرژی زا است.

محققان هشدار می‌دهند که این صرفا یک ارتباط است و مطالعات قوی تری برای اثبات علیت مورد نیاز است، اما نتایج به اندازه کافی نگران کننده هستند تا منجر به انجام بررسی‌های بیشتری شوند.

دکتر مایکل جی. آکرمن، نویسنده اصلی مطالعه و متخصص قلب و عروق در کلینیک مایو در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: اگرچه خطر نسبی مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا کم است و خطر مطلق مرگ ناگهانی پس از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا حتی کمتر است، بیماران مستعد بیماری‌های ژنتیکی و قلبی باید خطرات و مزایای مصرف چنین نوشیدنی‌هایی را ارزیابی کنند.

دکتر مستعلی دوهادوالا، متخصص قلب و مدیر پزشکی «هارت سیف» (Heartsafe) نیز گفت: اگرچه این یک مطالعه گذشته نگر بسیار کوچک از یک جمعیت بسیار نادر و منتخب است، به نظر می‌رسد که این یافته‌های بالینی فراتر از شانس هستند و احتمالا ارتباط بالینی قابل توجهی دارند و حتی بر جمعیت بسیار بزرگتری تاثیر می‌گذارند. این یافته‌ها ممکن است در نهایت منجر به نگرانی بسیار گسترده‌تری برای سلامت عمومی شود.

این اولین مطالعه‌ای نیست که ایمنی نوشیدنی‌های انرژی زا، به ویژه در هنگام مصرف زیاد و برای کسانی که مستعد مشکلات قلبی هستند، را زیر سوال می‌برد. با کنار گذاشتن ترکیبات مختلفی که اغلب به نوشیدن‌های انرژی زا مانند تورین و گوارانا اضافه می‌شوند، مصرف سطوح بالای کافئین موجود در بیشتر نوشیدنی‌های انرژی زا می‌تواند سلامت عمومی را تهدید کند.

در مقاله این تحقیق جدید، نوشیدنی‌های انرژی‌زا را به‌عنوان «غذا‌های آریتموژنیک» که ممکن است باعث آریتمی قلبی شوند، بررسی شده‌اند. غذا‌های «آریتموژن» به سه بخش تقسیم می‌شوند، از جمله گیاهان سمی شناخته شده که وارد غذا می‌شوند (در اصل سم)، مکمل‌های غذایی که واکنش‌های نامطلوب قلبی ایجاد می‌کنند و نوشیدنی‌های انرژی زا شامل کافئین و سایر ترکیباتی که ممکن است در شرایط خاص باعث ایجاد آریتمی شوند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->