آتش‌سوزی سنگین انبار مبلمان در بولوار سجاد مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) + ویدئو آیا «تتلو» در عید غدیر آزاد خواهد شد؟ ترفند‌هایی برای خوشبو کردن لباس‌های داخل کمد و کشو‌ها رابطه افزایش عمر با نجات کره زمین ۵۰.۶ درجه سانتیگراد | اهواز رکورددار گرما در خوزستان رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر از بستری ۵۰ زائر ایرانی در عربستان خبر داد امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌رضوی به ۱۰۰ فرد گرفتارشده بعد از سیلاب در کلات آمار‌های تکان‌دهنده از اعتیاد در خراسان‌رضوی؛ ۲۷ درصد از معتادان تحصیل‌کرده هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (۴ تیر ١۴٠٣) | افزایش دما و تداوم وزش باد بهترین خوراکی برای تناسب اندام؛ هر روز یک وعده تخم مرغ حمایت افراطی از سگ و گربه‌های ولگرد آموزش و پرورش از صدور کارنامه یک میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز پایه نهم خبرداد امحای ۵ تُن موادمخدر غیردارویی در مشهد | ۸ هزار معتاد متجاهر در مشهد جمع‌آوری شدند+ فیلم توضیحات معاون وزیر آموزش و پرورش درباره متوازن‌سازی شهریه در ۱۶ هزار مدرسه کشور دانشگاه فردوسی مشهد مجری هیچ نظرسنجی انتخاباتی نخواهد بود آغاز طراحی و توسعه شبکه شتاب‌نگاری برای ۳ کلانشهر مشهد، تهران و تبریز پرداخت علی‌الحساب برای بازنشستگان در روز‌های آتی | آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تصویب شد (۴ تیر ۱۴۰۳) تاثیر مستقیم میانسالی بر تعداد افراد اهداکننده خون
سرخط خبرها

آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟

  • کد خبر: ۲۳۳۹۷۵
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟
میکروب‌ها مجموعه‌ای از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها هستند که در یک زیستگاه زندگی می‌کنند. حال باید دید این فرضیه که در مغز میکروب وجود دارد، درست است یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز، میکروبیوم اصطلاحی است که برای توصیف میکروب‌های موجود در یک منطقه استفاده می‌شود و معمولاً با اندام‌های بدن انسان مانند روده، پوست یا حفره‌های بینی مرتبط است. با این حال، مجموعه‌ای از شواهد وجود دارد که وجود میکروبیوم یعنی همان میکروب در مغز را نشان می‌دهد. ما در اینجا به بیان تحقیقات صورت گرفته در خصوص وجود میکروب در مغز که در سایت helthline منتشر شده، می‌پردازیم. 

مفهوم میکروبیوم مغز

تفکر اولیه وجود باکتری بومی در مغز از مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، آغاز شد. در این مطالعه ابتدا بررسی شد که آیا نفوذ میکروبی به مغز در بیماران مبتلا به HIV/AIDS مشاهده شده است یا خیر. در این مطالعه توالی‌های RNA غیرانسانی با بیش از ۱۷۰ باکتری و فاژ همسو مشاهده شد. علاوه بر این بافت مغز انسان را به موش‌های دارای نقص ایمنی پیوند زد، جایی که پس از آن، همان توالی باکتریایی شناسایی شد. این توالی‌ها در گروه موازی موش‌هایی که بافت پیوند شده تحت درمان حرارتی قرار گرفته بودند، شناسایی نشد.

ظهور RNA میکروبی در مغز‌های تحت کنترل این باور را که مغز یک اندام عقیم و بدون میکروب است، زیر سوال برد. علاوه بر این، تشخیص RNA میکروبی در گروهی که تحت حرارت قرار نگرفته بودند نشان می‌دهد که باکتری‌های شناسایی شده زنده بوده‌اند.

پیامد‌های میکروبیوم مغز

به طور سنتی، مغز یک محیط استریل در نظر گرفته شده است، به این معنی که حاوی میکروب‌های زنده نیست. پیش از این، نفوذ میکروب به مغز تنها در زمان عفونت تصور می‌شد. سد خونی مغز که عامل ایجاد وضعیت ممتاز ایمنی در مغز شناخته می‌شود، در شرایط عادی، برای اکثر مولکول‌های بزرگ، مانند میکروب‌ها تقریباً غیرقابل نفوذ است. بنابراین، به طور معمول، تصور می‌شد که در افراد دارای سد خونی مغز سالم، میکروب‌هایی مانند باکتری‌ها نباید در مغز یافت شوند.

این در حالی است که مطالعات جدید نشان می‌دهد که میکروب مغز ممکن است در کنار وجود در افراد سالم در بیماری‌های مغزی نیز نقش داشته باشد. علاوه بر این در مطالعه‌ای که بر روی نمونه‌هایی از مغز‌های کنترل انجام گرفته، باکتری‌ها و گونه‌های قارچی فراوانی درنمونه‌های بیمار آلزایمری دیده می‌شود.

جهت‌گیری‌های آینده در خصوص میکروبیوم مغز

تفکر وجود میکروب در مغز هنوز در مراحل اولیه است. در حالی که گام‌های مهمی برای توضیح بیشتر این مفهوم برداشته شده است. از آنجایی که این زمینه هنوز در حال توسعه است، هنوز گام‌های لازم تحقیقات آینده برای تأیید این نتایج وجود دارد.

با توجه به اینکه مطالعات صورت گرفته در محدوده‌های سنی مختلف تمرکز دارد، ممکن است در آینده روشن شود که میکروب‌های شناسایی شده به دلیل تغییرات مربوط به سن هستند یا نمایش واقعی وجود یک میکروب در مغز هستند.

علاوه بر این از آنجایی که میکروب‌های موجود در روده انسان به طور بالقوه منحصر به فرد است، همین موضوع ممکن است برای میکروب‌های مغز نیز صادق باشد. در آینده این به محققان اجازه می‎‌دهد تا مشاهده کنند که آیا میکروب‌های شناسایی شده بین افراد متفاوت است یا خیر، که به طور بالقوه وجود یک میکروب در مغز را تایید می‌کند.

از آنجایی که میکروب‌های مغز ممکن است در اختلالات مغزی نقش داشته باشد، درک بهتر این رابطه ممکن است به درمان‌های آینده کمک کند. اگر میکروب‌ها در این تغییرات نقش داشته باشند، در آینده فرصت‌هایی برای استفاده از درمان هدفمند وجود دارد.

سخن پایانی

وجود میکروب در مغز مفهومی جذاب است که هنوز در حال توسعه است. در حالی که شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد وجود میکروب در مغزبه صورت بالقوه در سلامت انسان نقش دارد، شک و تردید در مورد روش‌های مورد استفاده برای رسیدن به این نتایج هنوز وجود دارد. ادامه این تحقیقات ممکن است بسیار مهم باشد و به طور بالقوه مسیر‌های درمانی جدیدی را برای اختلالات مغزی کشف کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->