پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

بیماری نامرئی ام‌اس

  • کد خبر: ۲۴۲۶۹۶
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
بیماری نامرئی ام‌اس
تعداد بسیار کمی از افراد درباره بیماری ام‌اس آگاه‌اند و می‌دانند چطور افراد درگیر، از این بیماری رنج می‌برند. بیماران ام‌اس، اما به‌خوبی می‌دانند که مشکل چیست و چگونه باید با این بیماری کنار بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز، ام‌اس بیماری طولانی‌مدتی است که در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بروز پیدا می‌کند. اگرچه مواردی نیز در کودکان یا در افراد بالای ۴۰ سال نیز دیده شده است ولی به طور کلی، شیوع آن در این گروه سنی به‌مراتب کمتر است. در این بیماری، سیستم ایمنی بیمار به مغز و نخاع حمله کرده و باعث ایجاد ضایعات و التهاب در امتداد نخاع، مغز یا عصب بینایی می‌شود.

براساس مقاله‌ای که از سوی مؤسسه خیریه کهریزک منتشر شده، بیماری ام‌اس مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، بیماری‌های عفونی یا بیماری‌های ویروسی نیست، حتی این بیماری به ارث برده نمی‌شود و به صورت ژنتیکی از پدر یا مادر، به فرزند منتقل نمی‌شود. اگرچه محققان فکر می‌کنند که ژنتیک ممکن است برخی افراد را در معرض خطر قرار دهد، ولی به طور کلی احتمال انتقال ژنتیکی این بیماری بسیار کم و نادر است.

بیماری ام‌اس می‌تواند فرد را به لحاظ ذهنی و فیزیکی تحت تأثیر قرار دهد

خستگی مفرط یکی از نشانه‌های بیماری ام‌اس است که تمایل دارد مهارت‌های شناختی مانند حافظه و تمرکز را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماران ممکن است برای به‌خاطرآوردن نام‌ها، پیداکردن کلمات درست در یک گفتگو و تمرکزکردن بر روی موضوعی، با دشواری روبه‌رو شوند. نشانه‌های ذکرشده، تنهانشانه‌های بیماری ام‌اس نیستند؛ ام اس بیش‌از چیزی که فکرش را کنید، زندگی بیماران را مختل می‌کند.

از آنجا که علائم بسیار زیادی در رابطه با این بیماری وجود دارد، بر روی هر بیماری اثرات متفاوتی خواهد داشت. برخی بیماران ممکن است با مشکلات بینایی مواجه شوند در حالی که افراد دیگری با مشکلات راه‌رفتن مواجه شوند. علاوه بر این، انواع مختلف ام‌اس وجود دارد که برخی از آن‌ها از انواع دیگر آن، سریع‌تر پیشرفت می‌کنند.

ام‌اس یک تهدید مادام‌العمر نیست

در حالی که بیماران مبتلا به ام‌اس یا اسکلروزیس چندگانه، علائم مختلفی از قبیل درد‌های مزمن، مشکلات حرکتی، مشکلات بینایی و مشکلات بسیار دیگری را تجربه می‌کنند، ولی در حالت کلی این بیماری کشنده نیست. امید به زندگی برای بیشتر افراد مبتلا به ام‌اس درست همانند افرادی است که به این بیماری مبتلا نیستند. اما بسیاری از بیماران مبتلا، از عوارض تهدیدکننده این بیماری نادر به شدت رنج می‌برند.

ام‌اس یک بیماری پیش‌رونده است

فلج چندگانه یک بیماری پیش‌رونده است. این بیماری ممکن است به نظر بیاید که در بسیاری از مبتلایان غیرفعال شده، اما براساس شرایط مختلفی ممکن است دوباره عود کند و فعال شود. این عودکردن بیماری می‌تواند در هر زمان و بدون هشدار یا نشانه قبلی رخ دهد. در بعضی افراد ممکن است موارد خاصی مانند در معرض آفتاب قرارگرفتن، گرمای بیش از حد، حمام با آب داغ، ورزش، استرس یا حتی تب، مانند ماشه اسلحه عمل کند و بیماری را که برای مدتی فروکش کرده بوده است، مجدداً شعله‌ور سازد.

از انواع حالات بیماری ام‌اس می‌توان عودکننده-فروکش‌کننده، پیشرونده ثانویه، پیشرونده اولیه، پیشرونده-عودکننده را نام برد.

ام‌اس اغلب به عنوان یک بیماری نامرئی طبقه‌بندی می‌شود

بسیاری از بیماران ام‌اس، مقدار کمی از علائم مرئی این بیماری را دارند. برخی از رایج‌ترین علائم نامرئی، از جمله درد مزمن، مسائل شناختی، مشکلات بینایی و خستگی مفرط، به جز خود بیمار، برای دیگران واضح نیستند و این بسیار برای فرد درگیر با بیماری زجرآور است که به علت وجود بیماری رنج می‌برد ولی نمی‌تواند آن را به دیگران نشان دهد تا او را بهتر درک کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->