هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک نوع داروی کاهش وزن

  • کد خبر: ۲۳۵۰۷۱
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک نوع داروی کاهش وزن
سازمان جهانی بهداشت در هشداری جدی، نسبت به تزریق داروی تقلبی «سماگلوتاید» که به عنوان دارویی پرفروش برای کاهش وزن، درمان چاقی و دیابت نوع۲ استفاده می‌شود، ابراز نگرانی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این هشدار پزشکی مربوط به سه دسته تقلبی از داروی تزریقی سماگلوتاید است. یکی از نسخه‌های پرفروش آن با نام تجاری «اوزمپیک» شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۳ در کشور‌های برزیل، انگلیس و ایالات متحده پیدا شد.

دکتر یوکیکو ناکاتانی، دستیار مدیرکل در سازمان جهانی بهداشت، در مورد دسترسی به این نوع دارو‌ها گفت: سازمان جهانی بهداشت به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، مقامات نظارتی و مردم توصیه می‌کند که از وجود این طیف تقلبی از دارو‌ها آگاه باشند.

وی در همین زمینه از ذی‌نفعان این دارو درخواست کرد تا استفاده از هرگونه داروی مشکوک را متوقف کنند و آن را به مقامات مربوطه گزارش دهند.

تقاضای زیاد برای این دارو‌ها که با نام‌های دیگر «وی‌گووی» و «ریبلسوس» نیز به بازار عرضه می‌شوند، منجر به کمبود در بازار و روند روبه‌رشد دارو‌های تقلبی شده است.

این دارو‌ها با تقلید از عملکرد هورمونی که در روده ترشح می‌شود و باعث تولید انسولین بیشتری توسط پانکراس می‌شود، خروج غذا را از معده کُند می‌کند. شرکت داروسازی دانمارکی «نو وو نوردیسک» این دارو را به بازار عرضه می‌کند.

عوارض دارو‌های تقلبی

سازمان جهانی بهداشت به مردم هشدار داد که دارو‌ها را از منابع تایید نشده خریداری نکنند. این سازمان همچنین استفاده از دو نسخه دیگر این دارو به نام‌های «وی‌گووی» و «ریبلسوس» را برای درمان دیابت به دلیل هزینه بالای آنها توصیه نمی‌کند.

به گفته این سازمان، استفاده از نسخه جعلی داروی «اوزمپیک» می‌تواند منجر به «درمان بی اثر» یا خطرات جدی یا تهدیدکننده زندگی برای سلامتی بیماران شود.

آژانس دارویی اروپا (EMA) در اکتبر سال گذشته از پیدا شدن قلم‌های تقلبی از پیش پر شده «اوزمپیک» در اتحادیه اروپا و انگلیس خبر داد.

به گزارش یورونیوز، برخی از بیماران پس از استفاده از نسخه‌های تقلبی این دارو در بیمارستان بستری شدند. افت قند خون یا «هیپوگلیسمی» و تشنج به عنوان عوارض جانبی احتمالی این نسخه‌های تقلبی گزارش شده بود.

هشدار شرکت داروسازی آمریکایی

شرکت داروسازی «الی لی‌لی» نیز در همین هفته نسبت به وجود دارو‌های تقلبی کاهش وزن خود هشدار داد.

این شرکت مستقر در ایالات متحده گفت علیه مراکزی که نسخه‌های تایید نشده یا ترکیبی «تیرزپاتید» را می‌فروشند، اقدام قانونی خواهد کرد. نگرانی این شرکت از افزایش محصولات تقلبی است که به همان دسته دارو‌های سماگلوتاید تعلق دارند.

شرکت داروسازی الی‌لی‌لی از کشف دارو‌های ترکیبی گفت که با نام تیرزپاتید تبلیغ می‌شوند و مشکلاتی را به دنبال دارند.

این شرکت هشدار داد برخی از این دارو‌ها حاوی باکتری، سطوح بالای ناخالصی، رنگ‌های متفاوت (صورتی به جای بی‌رنگ)، یا ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی نسبت به دارو‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->