۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک نوع داروی کاهش وزن

  • کد خبر: ۲۳۵۰۷۱
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک نوع داروی کاهش وزن
سازمان جهانی بهداشت در هشداری جدی، نسبت به تزریق داروی تقلبی «سماگلوتاید» که به عنوان دارویی پرفروش برای کاهش وزن، درمان چاقی و دیابت نوع۲ استفاده می‌شود، ابراز نگرانی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، این هشدار پزشکی مربوط به سه دسته تقلبی از داروی تزریقی سماگلوتاید است. یکی از نسخه‌های پرفروش آن با نام تجاری «اوزمپیک» شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۳ در کشور‌های برزیل، انگلیس و ایالات متحده پیدا شد.

دکتر یوکیکو ناکاتانی، دستیار مدیرکل در سازمان جهانی بهداشت، در مورد دسترسی به این نوع دارو‌ها گفت: سازمان جهانی بهداشت به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، مقامات نظارتی و مردم توصیه می‌کند که از وجود این طیف تقلبی از دارو‌ها آگاه باشند.

وی در همین زمینه از ذی‌نفعان این دارو درخواست کرد تا استفاده از هرگونه داروی مشکوک را متوقف کنند و آن را به مقامات مربوطه گزارش دهند.

تقاضای زیاد برای این دارو‌ها که با نام‌های دیگر «وی‌گووی» و «ریبلسوس» نیز به بازار عرضه می‌شوند، منجر به کمبود در بازار و روند روبه‌رشد دارو‌های تقلبی شده است.

این دارو‌ها با تقلید از عملکرد هورمونی که در روده ترشح می‌شود و باعث تولید انسولین بیشتری توسط پانکراس می‌شود، خروج غذا را از معده کُند می‌کند. شرکت داروسازی دانمارکی «نو وو نوردیسک» این دارو را به بازار عرضه می‌کند.

عوارض دارو‌های تقلبی

سازمان جهانی بهداشت به مردم هشدار داد که دارو‌ها را از منابع تایید نشده خریداری نکنند. این سازمان همچنین استفاده از دو نسخه دیگر این دارو به نام‌های «وی‌گووی» و «ریبلسوس» را برای درمان دیابت به دلیل هزینه بالای آنها توصیه نمی‌کند.

به گفته این سازمان، استفاده از نسخه جعلی داروی «اوزمپیک» می‌تواند منجر به «درمان بی اثر» یا خطرات جدی یا تهدیدکننده زندگی برای سلامتی بیماران شود.

آژانس دارویی اروپا (EMA) در اکتبر سال گذشته از پیدا شدن قلم‌های تقلبی از پیش پر شده «اوزمپیک» در اتحادیه اروپا و انگلیس خبر داد.

به گزارش یورونیوز، برخی از بیماران پس از استفاده از نسخه‌های تقلبی این دارو در بیمارستان بستری شدند. افت قند خون یا «هیپوگلیسمی» و تشنج به عنوان عوارض جانبی احتمالی این نسخه‌های تقلبی گزارش شده بود.

هشدار شرکت داروسازی آمریکایی

شرکت داروسازی «الی لی‌لی» نیز در همین هفته نسبت به وجود دارو‌های تقلبی کاهش وزن خود هشدار داد.

این شرکت مستقر در ایالات متحده گفت علیه مراکزی که نسخه‌های تایید نشده یا ترکیبی «تیرزپاتید» را می‌فروشند، اقدام قانونی خواهد کرد. نگرانی این شرکت از افزایش محصولات تقلبی است که به همان دسته دارو‌های سماگلوتاید تعلق دارند.

شرکت داروسازی الی‌لی‌لی از کشف دارو‌های ترکیبی گفت که با نام تیرزپاتید تبلیغ می‌شوند و مشکلاتی را به دنبال دارند.

این شرکت هشدار داد برخی از این دارو‌ها حاوی باکتری، سطوح بالای ناخالصی، رنگ‌های متفاوت (صورتی به جای بی‌رنگ)، یا ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی نسبت به دارو‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->