پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

مصرف آب همراه با مواد فیبری نگهدارنده ذخایر آب بدن در روز‌های گرم سال می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۶۴۲۸
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
مصرف آب همراه با مواد فیبری نگهدارنده ذخایر آب بدن در روز‌های گرم سال می‌شود
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در روز‌های گرم سال میوه بیشتر بخوریم و برای آنکه ذخایر آب بدنمان را بالا ببریم بهتر است آب را همراه مواد فیبری نگهدارنده مصرف کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: در فصل گرما نوع تغذیه ما تغییر می‌کند و اصلاً به همین دلیل است که میوه و سبزی‌های این فصل ویژگی‌های خاص خود را دارند، در واقع نوع نیاز ما در فصل گرم سال با خلقتمان همگون شده است و باید متناسب با تغییر شرایط آب و هوایی تغییراتی هم در تغذیه ما ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه باید در روز‌های گرم سال بدن خود را مرطوب و هیدراته نگهداریم، بیان کرد: در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا، بدن برای خنک نگه داشتن خود عمل تعریق را بیشتر انجام می‌دهد، بنابراین یکی از مسائل اولیه در این روند، تأمین آب و الکترولیت‌های بدن است و نکته‌ای که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد آن است که افرادی که در محیط‌های گرم کار می‌کنند و تعریق زیادی دارند طبیعتاً احساس تشنگی بیشتری می‌کنند و نیاز به نوشیدن آب در آنها بیشتر می‌شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید قبل از آن که دچار کم‌آبی بشویم آب بدنمان را تأمین نماییم، خاطرنشان کرد: کار درست این است که اصلاً به مرحله‌ای نرسید که به دلیل حس تشنگی آب بنوشید و توصیه ما این است که به اندازه کافی در این فصل به بدن‌تان آب برسانید تا از آسیب‌های ناشی از کم‌آبی دور بمانید و آب رساندن به بدن هم به این معنی نیست که تنها آب بخورید.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: باید در روز‌های گرم سال میوه بیشتر بخوریم و برای آنکه ذخایر آب بدنمان را بالا ببریم بهتر است آب را همراه مواد فیبری نگهدارنده مصرف کنیم تا به تدریج وارد دستگاه گوارشمان شود و سریع دفع نشود؛ به طور مثال مصرف هویج، هندوانه، طالبی، خربزه، هلو یا خاکشیر می‌تواند بسیار مفید باشد و مصرف این نوع از میوه‌ها به دلیل فیبری که دارند مانع از یبوست می‌شود.

وی با ذکر این نکته باید به جای آب، آب‌الکترولیت‌دار بنوشیم، تأکید کرد: البته نباید فراموش کنیم که با تعریق فقط آب از دست نمی‌رود بلکه الکترولیت‌های با ارزشی مثل سدیم و پتاسیم هم از دست می‌روند؛ سدیم و پتاسیم ۲ عنصر بسیار مهم برای حفظ فشار اسمزی خون و عملکرد سیستم عصبی، اسکلتی و ریتم قلب هستند و به همین علت تأمین الکترولیت‌ها مهم است.

دکتر اباصلتی افزود: با با تغذیه مناسب از پوستمان محافظت کنیم و علاوه بر استفاده از کرم‌های ضدآفتاب که متخصصان پوست در این فصل تأکید ویژه‌ای بر استفاده از آن دارند، بهتر است به گروه‌های غذایی نیز برای مقابله با اشعه UV توجه شود.

وی با تأکید بر اینکه آنتی‌اکسیدان‌ها گروهی از مواد غذایی‌اند که صدمه‌های ناشی از تخریب UV را جبران می‌کنند، گفت: همچنین مصرف آب هویج هم به دلیل وجود فلاوونوئید‌ها و کاروتنوئید‌ها و ویتامین A که دارد در این فصل توصیه می‌شود، ضمن اینکه، آنتی‌اکسیدان مینرالی نظیر سُلنیوم هم که در برخی آجیل‌ها کمابیش وجود دارد نیز برای این فصل مناسب است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در روز‌های گرم باید انتخابمان غذا‌های سرد باشد، تأکید کرد: در فصل تابستان مصرف غذا‌هایی که طبع سرد دارند و فعالیت غدد عرق را بیشتر می‌کنند و باعث گشادی عروق در سطح پوست و خنکی بدن می‌شوند، بهتر است و از جمله این نوع غذا‌ها می‌توان به غذا‌های دریایی همراه با سیر، ماست و خیار و دوغ با مقدار کمی نمک که تأمین‌کننده املاح بدن باشد، اشاره کرد؛ همچنین بهتر است که در این فصل به جای گروه کربوهیدرات‌ها بیشتر از سبزیجات استفاده کنید و میزان مصرف پروتئین و چربی را در حد استاندارد نگهدارید.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: خوردن یک صبحانه کامل همراه با مصرف میوه‌های تازه، خوردن ماهی، استفاده از غذا‌های سبک و انواع نوشیدنی‌های گیاهی، عدم استفاده از مایعات سرد، عدم خوردن غذا در بیرون، عدم مصرف انواع فست فودها، استفاده از غذا‌های حاوی گوشت، سبزیجات و منابع پروتئینی و حبوبات، خوردن میوه و سبزی همراه غذا‌های سرخ کرده، استفاده از میوه‌های سرد و مرطوب مثل گوجه فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس و عدم مصرف غذا‌های سرخ کرده و غذا‌های گریل شده و آسیب زننده به سیستم هضم انسان از حمله دیگر موارد مورد تأکید در فصل تابستان است.

وی خاطرنشان کرد: همه ما باید به یاد داشته باشیم که تابستان از فصل‌های زیبای خدا است و در طول این فصل رعایت نکات ذکر شده و استفاده از مواهب و نعمات الهی را داشته باشیم می‌توانیم از زندگی خود لذت ببریم و از بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات به‌دور باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->