روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدید‌محور

  • کد خبر: ۲۳۷۷۷۸
  • ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
محمدکاظم کاظمی: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدید‌محور
شاعر و پژوهشگر افغانستانی در رابطه با توقعات جامعه مهاجر ایران از دولت چهاردهم گفت: باید از ظرفیت‌ها و توانایی‌های جامعه مهاجر استفاده شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از انتشار خبر شهادت سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در پرواز اردیبهشت، مهاجران افغانستانی ساکن ایران انگار سوگوارتر بودند. شهید رئیسی توجه ویژه‌ای برای حل مشکلات این جامعه غریب داشتند و در طول دوران خدمتشان به عنوان رئیس‌جمهور با اقداماتی که انجام داده بودند، پس از چهار دهه، روزنه امیدی برای حل مشکلات نسل‌های مختلف افغانستانی‌ها به‌خصوص آن‌هایی که در ایران به دنیا آمده‌اند، ایجاد کرده بودند.

حالا با انتخاب «مسعود پزشکیان» و با استناد به سخنان رئیس‌جمهور منتخب در مناظره‌ها، این امیدواری وجود دارد که ایشان هم توجه ویژه‌ای به مشکلات آن بخش از مهاجران افغانستانی که بیش از چهاردهه در ایران هستند یا در این کشور به دنیا آمده‌اند، داشته باشند.

تلاش می‌کنیم در روز‌های پیش‌ رو و در گفتگو با چهره‌ها و فعالان حوزه مهاجرین، از آن‌ها بپرسیم که چه توقعی از دولت چهاردهم دارند.

گپ اول؛ محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر افغانستانی ساکن مشهد

محمدکاظم کاظمی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اشاره به اینکه تداوم بعضی سیاست‌ها و سامان‌دهی‌های خوبی که برای عموم مهاجرین در دولت قبل شروع شده بود، یکی از توقعات و انتظاراتی است که می‌توان از دولت جدید داشت، گفت: تاسیس و تشکیل سازمان ملی مهاجرت و استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های جامعه مهاجر برای کشور ایران از آن جمله است.

شاعر و پژوهشگر افغانستانی ادامه داد: باید به مهاجرین نگاه فرصت‌محور داشت، نه تهدیدمحور؛ این چیزی است که به نظر من باید ادامه پیدا کند و هرچه بیشتر از ظرفیت جامعه مهاجر استفاده شود، برای کشور ایران و برای خود این مردم مفید خواهد شد.

کاظمی ادامه داد: در این بین، طبیعتاً نسلی که در ایران به دنیا آمده‌اند، عملاً از لحاظ اجتماعی و از لحاظ فرهنگی جزئی از فرزندان جامعه ایران به حساب می‌آیند. مسئولان متولی می‌توانند به این فکر باشند که وضعیت تابعیت آن‌ها را به شکلی سامان بدهند که این نسل از بلاتکلیفی بیرون بیاید و بتواند در جامعه همان‌طورکه از نظر اجتماعی حل شده است، از لحاظ تابعیتی هم حل شود.

این فعال جامعه مهاجران افغانستانی ادامه داد: من فکر می‌کنم بالاخره یک روزی باید این تصمیم گرفته شود که حداقل جمعیت زیادی از جامعه که عملاً فرزندان ایران هستند، از وضعیت بلاتکلیف در تابعیت، خارج شوند.

کاظمی تصریح کرد: طبیعتاً تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ثبات اوضاع در داخل کشور (افغانستان) و بهترشدن وضعیت داخل افغانستان کمک می‌کند تا مسئله مهاجرت که در قدم اول رنجی برای خود مردم (مهاجر) و در قدم دوم برای جامعه میزبان است، روند معکوس بگیرد و مردم ناچار نشوند که برای رفع مسائل اقتصادی و اجتماعی و تحصیلی آواره دیگرکشورها شوند که آوارگی رنج زیادی دارد.

به این دلیل، ضرورت دارد در سیاست‌های فعالانه‌تر جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های اقتصادی به‌خصوص و در اوضاع سیاسی در داخل افغانستان تجدیدنظر شود و مناسبات دو کشور روی ریلی قرار بگیرد که به سمت ثبات حرکت کند و طبیعتاً اثر آن روی کشور هم مثبت خواهد بود.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->