انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند

  • کد خبر: ۲۳۸۰۰۹
  • ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند
از چند هفته پیش تکایا و هیئت‌ها فعالیتهایشان را شروع کردند و منی که امسال بچه کوچک دارم مانده ام با هزار دغدغه فکری که آیا میتوانم امسالم مثل سال‌های گذشته از محرم فیض ببرم یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی با چند مادر با تجربه صحبت کردم هر کدامشون یک پیشنهاد دادند. یکی گفت قید هیئت رفتن را تا چند سال باید بزنی! عزای عالم و آدم در دلم آمد. دیگری گفت در خانه عزاداری کن! مگر می‌شود؟ ما زنده به ماه محرم و هیئت رفتنش هستیم. میخواهم فرزندم با شنیدن ذکر مصیبت اهل بیت بزرگ شود. مادر‌های زیادی هم بودند که به من راهکار‌هایی دادند که البته به نظرم کارآمد آمد تا بتوانم هم با بچه هیئت بروم و هم فرزندم از مراسم و فضا خسته نشود و خاطره بدی از هیئت در ذهنش نماند.

توقع در حد توان کودک باشد

اول از همه خیلی زود به هیئت نروید تا بچه خسته نشود. زمان حضورتان در هیئت یک یا نهایتا دو ساعت باشد. یک سری والدین توقع دارند کودکشان ۴ ساعت در کنارشان بی حرکت بنشیند، سخنرانی و روضه خوانی و عزاداری و سینه زنی گوش دهد و عاشق امام حسین علیه السلام هم بشود. نه مادر عزیز، نه پدر عزیز بچه صبرش کم است و همین یکی دو ساعت را هم با در نظر گرفتن تمهیدات میتوانید در هیئت نگهش دارید. اجرای این تمهیدات در کنار زمان کوتاه حضورش در آن فضا است که در ابتدا کودک را عاشق حضور در هیئت می‌کند و منتظر فردا است که دوباره برود و بعد از تمام شدن محرم دوباره منتظر محرم بعد بماند که هر شبش هیئت برود و خوش بگذراند.

نقاشی و اسباب بازی‌های کم حجم، اما جذاب

زمان خروج از منزل حتما اسباب بازی و وسیله مناسب سرگرمی همراه داشته باشید تا کودک بتواند مدت بیشتری از زمان یک یا دو ساعت را با آنها و بقیه بچه‌های هیئت سرگرم شود. وسیله‌ای انتخاب کنید که سر و صدا نداشته باشه و باعث آزار بقیه نباشد. دفتر نقاشی و مداد رنگی، پازل، عروسک‌های انگشتی و از این قبیل وسایل، مناسب بازی در هیئت است. بدترین تمهیدی که والدین می‌توانند در نظر بگیرند این است که یک تبلت یا گوشی را به کودک ۲، ۳ و یا چهار ساله خود بدهند و او ساعت‌ها با آن بازی کند.

کودک در این زمان گرسنه و تشنه می‌شود. کودک صبرش کم است و طاقت تحمل گشنگی و تشنگی را ندارد. پس حتما اب و خوراکی‌های مناسب همراه داشته باشید. خوراکی‌هایی که ریخت و پاش نداشته باشد و این قابلیت را داشته باشد تا به سایر بچه‌های هیات هم تعارف کنید.

تنها یا خانوادگی؟

بهترین هیئت برای حضور کودکان و مادرانی که کودک همراه دارند، هیات‌هایی است که در فضای باز برگزار می‌شود و پدر و مادر می‌توانند به صورت خانوادگی در کنار هم بنشینند و در صورت خسته شدن کودک او را بچرخانند و چنانچه یکی از والدین خسته شد جایشان را عوض کنند. بهتر است بیاد داشته باشیم که ذات کودک حرکت و تلاش است و یکجا نشینی برای او جز شکنجه‌ای بیش نیست. حتی ممکن است در بین جمعیت هم بازی‌ای پیدا کنند و برای حضور بیشتر در مراسم، بهانه دیگری هم جور شود.

حواستان باشد هیئتهایی که تاریکی در آن زیاد است و روضه و صدا‌های بلند که بچه‌ها به آن واسطه اذیت می‌شوند، برای بچه‌ها مناسب نیست. سعی کنید پیش از مراسم کودک را کمی بخوابانید تا خسته و بهانه گیر نباشد، او را سیر کنید تا سریع گرسنه و بداخلاق نشود و قبل از خروج از منزل حتما او را دستشویی ببرید.

هیئت کودک

این روز‌ها برخی از هیئت‌ها بخش‌هایی را مختص به نگهداری از کودکان دارند، اگر برایتان مقدور است به آن هیئت ها مراجعه کنید تا در کنار نگهداری از کودکتان اطلاعات او را از واقعه کربلا و شهدای کربلا بالا برده و در کنار آن شما به عزاداریتان برسید. در روز‌های آتی سعی می‌کنیم هر یک از این راهکار‌ها را باز کنیم و توضیحات بیشتری در خصوص آنها به شما ارائه دهیم تا انشاالله بتوانیم شما را راهنمایی کنید که هم خودتان و هم فرزندانتان از رفتن به هیئت حظ معنوی و دنیوی ببرید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->