۵۱ مصدوم در تصادفات رانندگی ۳ روز پایانی دهه صفر در گلستان آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان آیت الله عبادی مشهد (۱۵ شهریور ۱۴۰۳) واژگونی پراید در جاده خلج مشهد ۵ مجروح برجای گذاشت (۱۵شهریور ۱۴۰۳) تداوم محدودیت ترافیکی اطراف حرم امام‌رضا(ع) تا روز جمعه (۱۶ شهریور ۱۴۰۳) دپوی بیش از ۸۰۰ ناوگان اضافه در پایانه مسافربری مشهد برای خروج زائران استامینوفن، پرمصرف‌ترین مسکن ایرانی‌ها و عوارض آن آزادی ۵۴ زندانی در خراسان‌رضوی با اهدای هزینه مراسم ترحیم چند توصیه برای خانواده‌هایی که فرزندانشان سیگار الکترونیکی می‌کشند کشف بیش از ۱۵۱ کیلوگرم شیشه در هنگ تایباد خراسان رضوی متناسب‌سازی حقوق را زودتر برای بازنشستگان اجرا کنید | جدول میانگین دریافتی حقوق‌بگیران منتشر شد (۱۵ شهریور ۱۴۰۳) بطری پت چیست؟ چرا نباید بطری پت یخ بزند؟ پسری که پدرش را در حمایت از مادرش به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت کدام منابع آبی در خطر هستند؟ نسل z چه نسلی است؟ فیش حقوقی شهریور ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد | باز هم خبری از متناسب‌سازی نیست تا اطلاع ثانوی، تردد در مسیر تهران - شمال ممنوع شد (۱۵ شهریور ۱۴۰۳) یک نماینده مجلس: معلمان خریدخدمات از ابتدای مهر ۱۴۰۳، با قرارداد «کار معین» مشغول به فعالیت می‌شوند آئین‌نامه اجرایی مدارس در اولین فرصت ابلاغ می‌شود برای انتخاب رشته دانشگاهی چه راهکاری دارید؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ١۵ شهریور ١۴٠٣) | هوای خنک در راه مشهد راهکار‌های موثر برای مقابله با قلدری در مدارس چیست؟ افسردگی عامل اصلی شروع به مصرف سیگار الکترونیکی در نوجوانان است ۹ مدیر متخلف مدرسه در خراسان‌رضوی لغو ابلاغ و از مدیریت برکنار شدند
سرخط خبرها

با شست‌وشوی صحیح سبزیجات می‌توان از بسیاری باکتری‌ها و بیماری‌ها در امان بود

  • کد خبر: ۲۳۹۷۲۱
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
با شست‌وشوی صحیح سبزیجات می‌توان از بسیاری باکتری‌ها و بیماری‌ها در امان بود
شستشوی میوه و سبزیجات یک کار کاملا ناخودآگاه در افراد است و هیچ توجه و یا دقتی در مورد آن نداریم. اگر در شستن میوه‌ها و سبزیجات دقت کنید، از بسیاری از بیماری‌ها و باکتری‌ها در امان خواهید بود.

به گزارش شهرآرانیوز، میوه‌ها و سبزیجات همگی در زمین‌های باز می‌رویند و در نتیجه هزار نوع آلودگی و گرد و غبار روی آنها می‌ریزد. آنها همچنین با آب آلوده، حیوانات، خاک و کارگران کشاورزی در ارتباط بوده اند و از هر کدام آلودگی به خصوصی را گرفته اند. همچنین دست به دست چرخیده اند تا به ما رسیده اند، پس منبعی از آلودگی هستند.

پس برای شستن این دو ماده غذایی اول از همه دست خود را با دقت با آب و صابون بشوییید و سپس میوه را با دقت بشویید و هرگونه آلودگی را از روی آن پاک کنید. زمانی که شستشوی شما به پایان رسید، حتما با یک دستمال و یا حوله روی میوه‌ها را خشک کنید. حال می‌توانید بعد از خشک شدن کامل آن را پوست کنده، خرد کرده و میل کنید.

بعضی از میوه‌ها و سبزیجات هستند که نیاز به توجه ویژه تری دارند که در این قسمت به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.

بروکلی و گل کلم

بروکلی و گل کلم می‌توانند هزاران نوع آلودگی را در خود جای بدهد که از دست شما خارج باشد. پس برای شستشوی آن، دو دقیقه این دو سبزی را درون یک کاسه با آب سرد قرار دهید و سپس دوباره زیر شیر آب سرد بگیرید و بشویید.

آووکادو

شاید تا به حال نمی‌دانستید که باید پوست آووکادو را هم بشویید. چون به خیال خودتان نمی‌خواستید آن را بخورید، اما پوست آووکادو به گونه‌ای است که هر نوع آلودگی را به خود جذب می‌کند و در نتیجه این آلودگی به چاقو می‌چسبد و به داخل میوه نفوذ می‌کند. پس حتما پوست آن را شسته و دست بکشید تا آلودگی‌های چسبنده جدا شوند. بهتر است که از فرچه مخصوص میوه استفاده کنید.

اشتباهات رایج در شستشوی سبزیجات

بدترین روش برای شستشوی سبزیجات استفاده از نمک و یا مایع ظرفشویی است، روشی غلط و بی فایده که در جامعه رواج پیدا کرده است.

به هنگام خرید باید ازسبزیجاتی را انتخاب کنیم که با آب آلوده آبیاری نشده باشند. در نهایت برای اطمینان از سلامت سبزیجات پس از شستشو باید از مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین برای ضدعفونی نمودن استفاده کرد.

یکی از بیماری‌های شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. عامل این بیماری حاد باکتریال، باکتری به نام سالمونلاتیفی می‌باشد که از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، به بدن منتقل می‌شود.

به هنگام خروج این میکروب از بدن، اگر شستشوی دست‌ها به درستی انجام نشود می‌تواند با تماس به آب و غذای دیگران انتقال یابد.

یکی از راه‌های دیگر انتقال این بیماری، استفاده از میوه و سبزیجات خامی است که کاملاً تمیز و ضد عفونی نشده باشند.

آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از روش‌های دیگر انتقال این میکروب بیماری زا به بدن است.

علایم بیماری حصبه یا تیفوئید

تب طولانی و مقاوم به درمان
احساس ناخوشی
خواب آلودگی
درد شکم
ممکن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شکمی همراه باشد
بی اشتهایی در صورت طولانی شده بیماری و در نتیجه لاغری و کاهش وزن

مهمترین روش‌های جلوگیری از بیماری حصبه یا تیفوئید

شستشوی کامل و صحیح دست ها، پختن کامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را می‌توان از مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در این بیماری دانست.

سایر نکات اضافه‌تر برای شستشوی میوه و سبزیجات

حتما چاقو، پوست کن، میوه خرد کن، سبزی خرد کن و تمام لوازم این چنینی را به دقت شستشو دهید تا باکتری موجود روی سطوح آنها به میوه و سبزیجات شما نفوذ نکند.
اگر به تمیزی چاقوی خود شک دارید، بعد از پوست کندن میوه دوباره میوه بدون پوست را شستشو دهید.
هرگز میوه و سبزیجات را با مواد شوینده‌ی شیمیایی مثل مایع ظرفشویی و ... شستشو ندهید. تنها روش شستشو استفاده از آب سرد می‌باشد.
برای میوه‌ها و سبزیجاتی که پوست ضخیم دارند، مثل کرفس حتما از فرچه مخصوص شستشوی مواد خوراکی استفاده کنید.
مرحله خشک کردن میوه‌ها و سبزیجات را فراموش نکنید، زیرا یک راه نهایی برای از بین بردن باکتری‌های باقیمانده روی سطح است.
اگر میوه یا سبزیجات را شستید و داخل یخچال گذاشتید، قبل از خوردن دوباره روی آن آب بگیرید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->