وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

کارنامه جهاددانشگاهی در تولد ۴۴‌سالگی

  • کد خبر: ۲۴۳۴۴۲
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳
کارنامه جهاددانشگاهی در تولد ۴۴‌سالگی
برای اولین‌بار ۱۶‌مرداد ۱۳۵۹ بود که مقرر شد تا جهاد دانشگاهی به‌عنوان دومین سازمان بزرگ کشور، مجری اصلی اهداف انقلاب فرهنگی در سطح دانشگاه‌ها باشد.

بیش از ۴۵ سال از سالروز تأسیس سازمان جهاد دانشگاهی می‌گذرد. برای اولین‌بار ۱۶‌مرداد ۱۳۵۹ بود که مقرر شد تا جهاد دانشگاهی به‌عنوان دومین سازمان بزرگ کشور، مجری اصلی اهداف انقلاب فرهنگی در سطح دانشگاه‌ها باشد.

از آن زمان تاکنون، طبق مأموریت قانونی این نهاد، پنج چشم‌انداز راهبردی در عرصه‌های پژوهشی، آموزشی، نوآوری و تجاری‌سازی، فرهنگی و پزشکی در دستورکار بوده و امروزه بیش از شصت عضو هیئت‌علمی در قالب سه پژوهشکده و دو گروه پژوهشی در موضوعات مختلف فنی‌مهندسی، علوم انسانی، پزشکی و صنایع غذایی به ارائه دستاورد‌های کاربردی خود مشغول هستند. از ابتدای تأسیس سازمان جهاد دانشگاهی تاکنون، این نهاد همواره بر لبه دانش نوین و اقتضای فضای جوان‌گرایی حرکت کرده و اجرای طرح مبتکرانه آموزش‌های مجازی و غیرحضوری به‌صورت منسجم و هدفمند از جمله این موارد است. 

فضای تهدیدآمیز کرونا و مشکلاتی که در آن دوران ایجاد شد، زیرساخت آموزش‌های غیرحضوری را به‌شکلی سریع پیشرفت داد و کار را به جایی رساند که امروزه با‌وجود برطرف‌شدن این بلای فراگیر، جهاد دانشگاهی همچنان با ارائه بیش از ۲ هزار‌و ۳۴۰ دقیقه برنامه آموزشی برای ۳۲۰‌هزار مخاطب مجازی از‌جمله پیشتازان آموزش آنلاین در کشور محسوب می‌شود.

در حوزه آموزش با توجه به خلأ آموزش‌های مهارت‌محور برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، بیش از ۲۳۰ عنوان برنامه در قالب ۲۹۱ جلسه و ۶۴۳ ساعت آموزش برای ۶۴‌هزار فراگیر برگزار شده و تلاش بر این است تا با کشف و پرورش استعداد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در همه حوزه‌ها، زمینه فعالیت مهارت‌محور آنها در محیط کار فراهم شود. 

در حوزه نوآوری، ساز‌و‌کاری تعریف شده تا محصولات کاربردی پژوهشگران جهاد دانشگاهی به بازار اتصال پیدا کند و بر‌همین‌اساس در سال گذشته دو نمونه دانش فنی ساخت و تولید در عرصه‌های صنعتی به فروش رسیده است. در حوزه پزشکی، رویکرد غالب در جهاد دانشگاهی ارائه خدمت بی‌واسطه به مردم است و نمونه بارز این خدمت را می‌توان در مراجعه بیش از ۳ هزار نفر به‌صورت روزانه به پنج مرکز درمانی بزرگ جهاد دانشگاهی مشاهده کرد.

این عزیزان، همان بیمارانی هستند که علاوه بر امور درمانی مرسوم از خدمات فناورانه در حوزه ژنتیک، درمان ناباروری، درمان سرطان‌ها و پزشکی‌هسته‌ای نیز بهره‌مند می‌شوند و شرایطی را رقم زده‌اند تا بتوان گفت جهاد دانشگاهی در خراسان رضوی، سال گذشته بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار خدمت در حوزه‌های مختلف به بیش از ۷۰۰‌هزار نفر از مردم ارائه کرده است. با توجه به شعار سال، امروزه توجه به گلوگاه‌های صنعتی و تعریف پروژه‌های تحقیقاتی اصلی‌ترین رویکرد جهاد دانشگاهی است.

به موازات پژوهش‌های کاربردی در حوزه‌های راهبردی استان نظیر بحران آب، امنیت صنایع غذایی، زیارت و گردشگری، سند آمایش سرزمینی خراسان رضوی و پیشبرد طرح‌های فناورانه همچون تولید مواد پیشرفته در حوزه‌های فنی مهندسی و ایمپلنت‌های متخلل دندانی در حوزه پزشکی، جهاد دانشگاهی امروزه از طرف معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری به‌عنوان کارگزار اصلی اجرای قانون جهش دانش‌بنیان معرفی شده و این روند همچنان ادامه دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->