باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند سند ملی وقف و امور‌ خیریه هستیم

  • کد خبر: ۲۴۵۲۶۸
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند سند ملی وقف و امور‌ خیریه هستیم
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه: در امور وقف و خیریه اگر در کنار تعیین اهداف و سیاست‌ها، وظایف دستگاه‌ها برای رسیدن به آن اهداف هم مشخص شود، نتایج بهتری به‌دست می‌آید.

فهیمه شهری | شهرآرانیوز؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مجمع عمومی سالانه و پانزدهمین نشست فصلی مجمع خیران کشور بر تنظیم سند ملی وقف و امور خیریه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با تأکید بر اینکه در حوزه امور خیریه و وقف باید یک سند راهبُردی و یک سند راهبَری داشته باشیم، گفت: در امور وقف و خیریه اگر فقط به بیان سیاست‌ها و اهداف بپردازیم، معمولا به نتیجه نمی‌رسیم، اما اگر در کنار تعیین اهداف و سیاست‌ها، وظایف دستگاه‌ها برای رسیدن به آن اهداف هم مشخص شود، نتایج بهتری به‌دست می‌آید.

وی افزود: با همین رویکرد، سند وقف و امور خیریه، با کمک مجمع خیران نوشته شده است و نسخه اولیه آن قابلیت تصویب دارد، اما تیم‌های کارشناسی همچنان دارند روی آن کار می‌کنند تا سند بهتری تهیه شود و آن را در صحن علنی مجلس به تصویب برسانیم.

خسروپناه یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب فضایل اخلاقی را ورود به امور خیریه دانست و افزود: مهم‌ترین عمل برای سلوک عرفانی، خدمت کردن به مردم و بازکردن گره از کارشان است.

وی حکمرانی اجتماعی بدون امور خیریه را غیرممکن دانست و افزود: از جمله مهم‎ترین اهداف حکمرانی اجتماعی، توسعه عدالت‌اجتماعی، افزایش مشارکت مردمی و مسئولیت‌پذیری، گسترش کرامت انسانی، ارتقای سلامت معنوی و موارد این‌چنینی است که بهترین راه تحقق اینها از طریق امور خیریه میسر می‌شود.

مشکلات کلان در مسیر وقف و امور خیریه

وی خلأ‌های قانونی حمایت از خیران، ضعف‌های فرهنگ‌سازی و فعالیت رسانه‌ای، فقدان هماهنگی مناسب بین نهاد‌های دولتی و خصوصی، نبود ارتباط لازم بین خیران و موازی‌کاری، نبود پیوند بین نیازمندان و خیران، نبود تعامل بین خیران ملی و بین‌المللی و کم‌توجهی به وقف برای پیشرفت علم و جهش تولید را مشکلاتی دانست که وجود دارد و افزود: باید یک سند ملی وقف و امور خیریه شکل گیرد که از طریق آن به برطرف کردن این مشکلات بپردازیم.

«نذر تخصص» و «بانک زمان»، پشتوانه‌ای برای سالمندی

رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیران کشور نیز در این مراسم به دو موضوع «نذر تخصص» و «بانک زمان» اشاره کرد و گفت: براساس نذر تخصص، افرادی که دارای مهارت هستند، شناسایی و برای ارائه خدمات به افراد نیازمند معرفی می‌شوند؛ همچنین در طرح «بانک زمان» جوانان به جمعیت سالمند خدمات رایگان ارائه می‌دهند تا در سالمندی خود از این خدمات رایگان بهره ببرند.
حبیب‌ا.. بوربور کم‌توجهی به موضوع سالمندی را یک فاجعه برای آینده دانست و افزود: اکنون با وجود ۷ میلیون‌و‌۵۰۰‌هزار سالمند در کشور، فقط هفت پزشک متخصص سالمندان داریم.

وی تصریح کرد: در بیست سال آینده، حدود ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم داشت که ۳۰‌میلیون آنها سالمند خواهند بود.
بوربور با بیان اینکه در «نذر تخصص» و «بانک زمان» تدابیر لازم برای جمعیت سالمند اندیشیده شده است، خواستار اجرایی شدن آن شد و گفت: سلامت کودکان کنونی نیز باید مورد غربالگری قرار گیرد تا با انجام مداخلات بموقع، در آینده، کودک بیمار امروز تبدیل به یک بزرگ‌سال نیازمند نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->