حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند سند ملی وقف و امور‌ خیریه هستیم

  • کد خبر: ۲۴۵۲۶۸
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند سند ملی وقف و امور‌ خیریه هستیم
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه: در امور وقف و خیریه اگر در کنار تعیین اهداف و سیاست‌ها، وظایف دستگاه‌ها برای رسیدن به آن اهداف هم مشخص شود، نتایج بهتری به‌دست می‌آید.

فهیمه شهری | شهرآرانیوز؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مجمع عمومی سالانه و پانزدهمین نشست فصلی مجمع خیران کشور بر تنظیم سند ملی وقف و امور خیریه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با تأکید بر اینکه در حوزه امور خیریه و وقف باید یک سند راهبُردی و یک سند راهبَری داشته باشیم، گفت: در امور وقف و خیریه اگر فقط به بیان سیاست‌ها و اهداف بپردازیم، معمولا به نتیجه نمی‌رسیم، اما اگر در کنار تعیین اهداف و سیاست‌ها، وظایف دستگاه‌ها برای رسیدن به آن اهداف هم مشخص شود، نتایج بهتری به‌دست می‌آید.

وی افزود: با همین رویکرد، سند وقف و امور خیریه، با کمک مجمع خیران نوشته شده است و نسخه اولیه آن قابلیت تصویب دارد، اما تیم‌های کارشناسی همچنان دارند روی آن کار می‌کنند تا سند بهتری تهیه شود و آن را در صحن علنی مجلس به تصویب برسانیم.

خسروپناه یکی از مهم‌ترین راه‌های کسب فضایل اخلاقی را ورود به امور خیریه دانست و افزود: مهم‌ترین عمل برای سلوک عرفانی، خدمت کردن به مردم و بازکردن گره از کارشان است.

وی حکمرانی اجتماعی بدون امور خیریه را غیرممکن دانست و افزود: از جمله مهم‎ترین اهداف حکمرانی اجتماعی، توسعه عدالت‌اجتماعی، افزایش مشارکت مردمی و مسئولیت‌پذیری، گسترش کرامت انسانی، ارتقای سلامت معنوی و موارد این‌چنینی است که بهترین راه تحقق اینها از طریق امور خیریه میسر می‌شود.

مشکلات کلان در مسیر وقف و امور خیریه

وی خلأ‌های قانونی حمایت از خیران، ضعف‌های فرهنگ‌سازی و فعالیت رسانه‌ای، فقدان هماهنگی مناسب بین نهاد‌های دولتی و خصوصی، نبود ارتباط لازم بین خیران و موازی‌کاری، نبود پیوند بین نیازمندان و خیران، نبود تعامل بین خیران ملی و بین‌المللی و کم‌توجهی به وقف برای پیشرفت علم و جهش تولید را مشکلاتی دانست که وجود دارد و افزود: باید یک سند ملی وقف و امور خیریه شکل گیرد که از طریق آن به برطرف کردن این مشکلات بپردازیم.

«نذر تخصص» و «بانک زمان»، پشتوانه‌ای برای سالمندی

رئیس هیئت‌مدیره مجمع خیران کشور نیز در این مراسم به دو موضوع «نذر تخصص» و «بانک زمان» اشاره کرد و گفت: براساس نذر تخصص، افرادی که دارای مهارت هستند، شناسایی و برای ارائه خدمات به افراد نیازمند معرفی می‌شوند؛ همچنین در طرح «بانک زمان» جوانان به جمعیت سالمند خدمات رایگان ارائه می‌دهند تا در سالمندی خود از این خدمات رایگان بهره ببرند.
حبیب‌ا.. بوربور کم‌توجهی به موضوع سالمندی را یک فاجعه برای آینده دانست و افزود: اکنون با وجود ۷ میلیون‌و‌۵۰۰‌هزار سالمند در کشور، فقط هفت پزشک متخصص سالمندان داریم.

وی تصریح کرد: در بیست سال آینده، حدود ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم داشت که ۳۰‌میلیون آنها سالمند خواهند بود.
بوربور با بیان اینکه در «نذر تخصص» و «بانک زمان» تدابیر لازم برای جمعیت سالمند اندیشیده شده است، خواستار اجرایی شدن آن شد و گفت: سلامت کودکان کنونی نیز باید مورد غربالگری قرار گیرد تا با انجام مداخلات بموقع، در آینده، کودک بیمار امروز تبدیل به یک بزرگ‌سال نیازمند نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->