پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

افراد بالای ۶۰ سال این گونه پیاده روی کنند، سلامت مغزشان تضمین می‌شود

  • کد خبر: ۲۴۵۳۳۶
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
افراد بالای ۶۰ سال این گونه پیاده روی کنند، سلامت مغزشان تضمین می‌شود
دانشمندان در مطالعه جدیدی دریافتند ۴۰ دقیقه پیاده‌روی در روز در سال‌های میانسالی و پیری می‌تواند به تجدید ماده سفید مغز کمک کند که بخش‌هایی از مغز و نخاع را به رشته‌های عصبی متصل می‌کند. در این مطالعه، مشخص شد افراد مسن که مرتب پیاده‌روی می‌کنند، در امتحانات شناختی و تست‌های حافظه عملکرد بهتری دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دانشگاه ایالتی «کلرادو» در آزمایشی، وضعیت مغز افراد بالای ۶۰ سال را بررسی کردند تا ببینند آیا فعالیت بدنی تأثیر مثبتی بر توانایی مغز آنها برای تازه‌کردن ماده سفید دارد یا خیر. ماده سفید مغز بافتی سفیدرنگ است که یکی از بزرگ‌ترین و عمیق‌ترین بخش‌های مغز را در برمی‌گیرد و بخش‌هایی از مغز و نخاع را به رشته‌های عصبی متصل می‌کند. ماده سفید سالم منجر به داشتن حافظه بهتر، قدرت حل مسیٔله بهتر و افزایش توانایی‌های شناختی می‌شود.

دانشمندان در این مطالعه دریافتند که ۴۰ دقیقه پیاده‌روی، حداقل ۳ بار در هفته می‌تواند به تجدید و تازه شدن ماده سفید مغز کمک کند و انسانی مسن را از نظر شناختی در وضعیت بهتری قرار دهد. این مطالعه که در مجله «NeuroImage» به چاپ رسیده است، شامل ۲۴۷ شرکت‌کننده سالمند بود.

هریک از شرکت‌کنندگان بین ۶۰ تا ۸۰ سال سن داشتند. آنها راست دست بودند و در هفته فعالیت بدنی متوسط داشتند. ازآن‌جاکه محققان می‌خواستند مطمئن شوند شرکت‌کنندگان به‌رغم فعالیت‌های محدود، هنوز سطح توانایی‌های شناختی‌شان مناسب است، آنها را به ۳ گروه تقسیم کردند.

در گروه اول، شرکت‌کنندگان فعالیت‌های ورزشی کششی انجام می‌دادند. آنها در برنامه ورزشی خود فعالیت‌هایی انجام می‌دادند که نیاز به جنب‌وجوش کمی داشت.

در گروه دوم، افراد ۳ بار در هفته و هربار ۴۰ دقیقه پیاده‌روی می‌کردند. در گروه آخر نیز، شرکت‌کنندگان ۳ بار در هفته تمرینات نرمش و رقص داشتند؛ به‌طوری‌که برنامه ورزشی آنها شامل بیشترین فعالیت بدنی و ذهنی باشد.

پیش از شروع دوره و ۶ ماه پس از این فعالیت‌ها، از شرکت‌کنندگان اسکن مغزی گرفته شد تا سلامت و عملکرد ماده سفید مغز آنها بررسی شود. بدیهی است افراد هر ۳ گروه از نظر بدنی در وضعیت بهتری قرار داشتند، اما وضعیت ماده سفید مغز افراد در گروه‌های مختلف متفاوت بود.

دانشمندان دریافتند افرادی که در گروه پیاده‌روی بودند، نسبت به سایرین بهترین وضعیت ماده سفید مغز را داشتند. همچنین عملکرد بهتری در آزمون حافظه و آزمون‌های شناختی ارایٔه دادند.

محققان بر این باورند که گروه رقص به‌خوبی گروه پیاده‌روی عمل نکردند؛ زیرا برخلاف گروه پیاده‌روی که منظم فعالیت می‌کردند، شرکت‌کنندگان گروه رقص زمان زیادی را در مکانی ثابت ایستاده بودند و فقط دستورالعمل‌های مربی را اجرا می‌کردند. به بیان دیگر، فعالیت بدنی آنها کمتر از افرادی بود که در گروه پیاده‌روی شرکت داشتند.

نتایج گروه دیگر که فعالیت‌های کششی انجام می‌دادند، عجیب بود. در این گروه، مشخص شد ماده سفید مغز کوچک‌تر شده است. آنها همچنین در برخی تست‌های روانشناختی عملکرد ضعیف‌تری نیز داشتند.

دکتر «آگنیسکا برزینسکا»، یکی از نویسندگان این مقاله، می‌گوید: «تاکنون تحقیقات زیادی پیرامون ماده سفید مغز انجام نشده است. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که ماده سفید در مغز نقشی منفعل دارد و غیرفعال است. اما حالا می‌دانیم این ماده تأثیر بسزایی در عملکرد مغز دارد.»

درحالی‌که دانشمندان تا چند دهه پیش باور داشتند که مغز در دوران زندگی دچار تغییروتحول نمی‌شود. آنها بر این باور بودند که پس از کودکی، مغز برای تطبیق با شرایط جدید دچار تغییر نمی‌شود و سلول‌های جدید تولید نمی‌کند. محققان قصد دارند در مطالعات بعدی این آزمایش را در افراد جوان نیز تکرار کنند و دریابند آیا پیاده‌روی در افراد جوان نیز سبب تازه شدن ماده سفید مغز می‌شود یا خیر.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->