محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها
سرخط خبرها
مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست:

تاثیر آگاهی‌بخشی درباره گرمایش زمین و پیامد‌های آن

  • کد خبر: ۲۴۵۳۴
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۰
تاثیر آگاهی‌بخشی درباره گرمایش زمین و پیامد‌های آن
مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست آگاهی بخشی به دیگران در مورد گرمایش زمین و پیامد‌های آن را اقدامی موثر در برابر این اتفاق دانست.
به گزارش شهرآرانیوز، ژیلا مهدی آقایی به مناسبت فرارسیدن ۲۲ آوریل (سوم اردیبهشت) روز جهانی زمین افزود: امروز، روز جهانی زمین نامگذاری شده است، این رویداد جهانی با هدف افزایش آگاهی و تجلیل از محیط زیست کره زمین، به همه مردم روی زمین یادآور می‌شود که فقط یک زمین داریم و باید در حفظ آن بکوشیم.

وی اظهار داشت: زمین مادر و مهد تمدن بشری و زیستگاهی برای گونه‌های متنوع جانوری و گیاهی است که متاسفانه با توسعه صنعت و فعالیت‌های انسانی در معرض خطر و آسیب قرار گرفته است و روز جهانی زمین تلنگری است برای حفاظت از طبیعت، محیط زیست، ترویج فرهنگ محیط زیستی، یادآوری و ترغیب حس مسئولیت فردی و اجتماعی در قبال محیطی که در آن زندگی و زایش به رشد و بالندگی می‌رسد.

وی ادامه داد: برگزار کنندگان این رویداد، هرسال موضوعی ویژه را برای جلب نظر مخاطبان جهانی انتخاب می‌کنند که موضوع امسال «اقدام برای اقلیم» است، چالش عظیم تغییرات آب و هوایی، این موضوع را به عنوان مهمترین مساله برای توجه جهانی در پنجاهمین سالگرد روز زمین برجسته کرده است.

آقایی گفت: تغییرات اقلیمی به تغییر شرایط معمول آب و هوایی یک منطقه گفته می‌شود، مانند تغییر در دمای معمول، میزان بارش و یا شدت وزش باد، این به آن معناست که شرایط آب و هوایی معمول در یک منطقه، تغییر یافته و تنوع بیشتری خواهد داشت افزون بر آن، این تغییرات با شدت زیادی روی خواهند داد.

وی افزود: دلیل به وقوع پیوستن تغییرات اقلیمی در جهان ما انسان‌ها هستیم، با وجود این که طیف گسترده‌ای از پدیده‌های طبیعی می‌توانند تا حد قابل توجهی در این موضوع تاثیر گذار باشند، اما محققان و کارشناسانی که در این حوزه فعالیت دارند بر این عقیده هستند که گرمایش زمین و تغییرات جوی که اکنون شاهد آن‌ها هستیم نتیجه فعالیت‌های مخرب بشر است، موضوع تغییرات اقلیمی و به ویژه گرمایش جهانی که ناشی از فعالیت‌های انسانی است؛ یکی از عوامل اصلی است که می‌تواند حیات انسان را در معرض خطر قرار داده و صدمات جبران‌ناپذیری را به زیست کره وارد کند.

مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهارداشت: در چند سال اخیر، زمین همچنان به سوی گرم‌تر شدن می‌رود، یخچال‌های طبیعی ذوب می‌شوند، سطح آب دریا‌ها بالاتر و بالاتر می‌آید، مساحت جنگل‌ها کاهش می‌یابد و حیات وحش با سرعت زیاد رو به نابودی می‌رود، افزایش دما بسیاری از بلایای طبیعی از جمله توفان، امواج گرما، سیل و خشکسالی را وخیم‌تر می‌کند، گرمتر شدن زمین الگو‌های آب و هوایی را تغییر می‌دهد به طوری که مناطق مرطوب مرطوب‌تر و مناطق خشک خشک‌تر می‌شوند، افزایش دمای هوا همچنین باعث تشدید آلودگی هوا می‌شود که سلامت انسان‌ها را به شدت تهدید خواهد کرد.

وی گفت: این سیاره، قبلا دما‌های متوسط بیشتر و کمتری را تجربه کرده است، اما آنچه امروزه مشکل ساز شده سرعت زیاد تغییر اقلیمی است و زمین خیلی سریع در حال گرم شدن است، محققان می‌گویند وقتی تغییر اقلیم خیلی سریع صورت می‌گیرد موجودات زنده نمی‌توانند خود را با آن وفق دهند و در نتیجه حیات به خطر می‌افتد.

آقایی ادامه داد: گرمایش جهانی باعث تغییر الگوی بارشی شده، ممکن است بارش باران بیشتر شود، ولی خطر خشکسالی در تابستان و مناطق دور از اقیانوس‌ها افزایش یابد و با وقوع توفان‌ها و افزایش سطح آب دریا، احتمال وقوع سیل هم بیشتر می‌شود، تغییر اقلیم منجر به تغییر شرایط زیستگاه‌ها می‌شود و از آن جا که حیات وحش نمی‌تواند به سرعت خود را با این تغییرات سازگار کند، بسیاری از حیوانات منقرض خواهند شد، زمستان‌ها روز به روز بی‌حاصل‌تر و خشکسالی‌ها گسترده‌تر می‌شود و دمای بالای حرارت زمین نیز غیرقابل تحمل می‌شود؛ این تغییرات اقلیمی همگی اخطار‌هایی از سوی زمین هستند.

وی گفت: بدون شک ما انسان‌ها با تولید کردن گاز‌های گلخانه‌ای در هوا که ناشی از سبک زندگی مدرنی است که انتخاب کرده‌ایم، بیشترین تاثیر را در گرمایش زمین در قرن اخیر داشته‌ایم، برای کند کردن این پدیده حاصل ردپای انسان چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ چگونه با این تغییرات مقابله کنیم؟ قدم اول این است که از خودمان شروع کنیم و تصمیم بگیریم برای مقابله با گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی قدم‌های اصولی و موثر برداریم، به مسوولیت اجتماعی خود در قبال مادر زمین واقف شده و به آن عمل کنیم و با افزایش رد دست، ردپای خود بر زمین را کاهش دهیم.

وی تاکید کرد: ما می‌توانیم سهم خودرا در کاهش تغییرات آب و هوایی ایفا کنیم اگر مصرف پروتئین حیوانی را کاهش دهیم در واقع برای تولید یک کیلوگرم گوشت گاو، ۱۵۵۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود، از کشاورزان محلی خرید کنیم، این کار دو مزیت دارد، ردپای کربن را کم می‌کند، نه ما مسیری طولانی برای خرید مواد غذایی طی می‌کنیم و نه برای در دسترس بودن مواد غذایی، خودرو‌های حمل و نقل مسافتی طولانی طی می‌کنند.

آقایی ادامه داد: همچنین آب را بهینه و به جا مصرف کنیم، موقع مسواک زدن، حمام کردن، شستشوی ظرف‌ها و دست‌ها شیر آب را باز نگذاریم، به اصلاح الگوی مصرف توجه جدی کنیم، فقط صنعت پوشاک ۱۰ درصد از تولید گاز‌های گلخانه‌ای جهان را تشکیل می‌دهد، بازیافت کنیم، چون بازیافت، تعمیر و استفاده مجدد از موارد مصرفی شدیدا در کاهش گاز‌های گلخانه‌ای موثر است، تفکیک زباله، تولید کمپوست، به پلاستیک نه محکم بگوییم در واقع طول عمر کاربری یک پلاستیک یعنی از زمان خرید و آوردن آن به منزل حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است در حالی که طول عمر پلاستیک در طبیعت بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال است.

وی افزود: تا جایی که می‌توانیم غذا‌های نیمه آماده بسته بندی شده نخریم، در مصرف کاغذ صرفه جویی کنیم، چون برای تولید هرتن کاغذ ۱۷ درخت تنومند قطع می‌شود، از خودروی تک سرنشین استفاده نکنیم، در صورت امکان درخت بکاریم و بداریم، در مصرف شوینده‌های شیمیایی امساک کنیم و تا می‌توانیم از شوینده‌های طبیعی استفاده کنیم، با درزگیری در و پنجره‌ها، خانه را عایق‌بندی کنیم و به این ترتیب از هدر رفتن انرژی پیشگیری کنیم، از لامپ کم مصرف استفاده کنیم، لامپ‌هایی که در آن‌ها از «ال‌ای دی» استفاده می‌شود، ۸۰ درصد کمتر از لامپ‌های معمولی انرژی مصرف می‌کنند و از نگرانی‌های محیط زیستی خود بیشتر صحبت کنیم و این نگرانی‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذاریم.

آقایی تاکید کرد: یکی از تاثیرگذارترین اقداماتی که می‌توانیم در این زمینه انجام دهیم، افزایش آگاهی دیگران درباره گرمایش زمین و پیامد‌های آن است، آگاه سازی مردم در درک تاثیر گرم شدن کره زمین و افزایش سواد اقلیمی در بین کودکان و نوجوانان و همچنین توسعه برنامه‌های آموزش غیر رسمی از طریق رسانه، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی می‌تواند سبب بسته شدن شکاف بین درک علمی و اجتماعی از تغییرات آب و هوایی شود.

وی گفت: در این بین، نقش فعالان و تشکل‌های مردمی حوزه محیط زیست به عنوان نیرو‌های مردمی سازمان یافته، متخصص وحلقه ارتباطی بین دولت و مردم و همچنین نهاد‌های مرتبط با آموزش، پرورش، فرهنگ و تبلیغات اسلامی در کشور به ویژه از منظر ایفای نقش مسوولیت اجتماعی محیط زیستی خود با رویکردی سیستمی و تفکری کل نگر، در افزایش آگاهی و ایجاد حساسیت در آحاد جامعه برای نگاه ویژه به این موضوع مهم و حیاتی کره زمین، بسیار قابل توجه است.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->