قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت
سرخط خبرها

بررسی تورم نقطه‌ای اقتصاد خانوار/ سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر شد

  • کد خبر: ۲۴۶۱۲
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
بررسی تورم نقطه‌ای اقتصاد خانوار/ سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر شد
بررسی تورم نقطه‌ای خانوار‌ها که در فروردین  ۹۹ به ۱۹.۸ درصد رسیده است
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز - تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران می‌گوید که تورم نقطه‌ای خانوار‌ها در فروردین  ۹۹ به ۱۹.۸ درصد رسیده است. جمله یادشده به زبان ساده یعنی اگر یک بسته مشخص از اجناس و خدمات را در نظر بگیریم، خانواده‌ها برای خرید این بسته در فروردین امسال به طور میانگین ۱۹.۸ درصد بیشتر از فروردین پارسال هزینه کرده‌اند. این شاخص ریزه‌کاری‌های دیگری هم دارد و عدد‌هایی که بیان شد، بسته به اینکه خانواده‌ای شهرنشین هستید یا روستایی، از نظر معیشتی در کدام دهک هستید و کدام گروه از کالا‌ها یا خدمات مدنظرتان است بالا و پایین می‌شود.

 
سبد معیشت ۲۰ درصد گران‌تر
 
تغییرات قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها
این گزارش در مورد تغییرات قیمت خوراکی‌ها و آشامیدانی‌ها از نرخ تورم نقطه‌ای ۱۰.۷ درصدی خبر می‌دهد. به بیان دیگر اگر خوراکی‌ها را به چند دسته تقسیم کنید و بسته به میزان مصرفشان در سبد غذایی خانوار یک ضریب اهمیت به آن‌ها بدهید، میانگین نرخ تورم نقطه‌ای در کل خانواده خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۱۰.۷ درصد می‌شود. در این خانواده که بیش از یک‌چهارم هزینه خانوار را به خود اختصاص می‌دهند، بیشترین رشد قیمت نسبت به فروردین پارسال به گروه نوشیدنی‌ها برمی‌گردد. چای، قهوه، کاکائو و آب‌میوه در فروردین ۹۹، تورم نقطه‌ای ۳۹.۵ درصدی را تجربه کردند. جایگاه دوم با نرخ تورم نقطه‌ای ۲۹ درصد به خانواده نان و غلات مربوط می‌شود. شیر، پنیر و تخم‌مرغ نیز با نرخ تورم نقطه‌ای ۲۷.۵ درصدی، در جایگاه سوم ایستاده‌اند.

به اذعان این گزارش در فروردین امسال برای خرید روغن، میوه و دخانیات، به ترتیب ۱۲، ۱۱ و ۱۱ درصد بیش از فروردین ۹۸ هزینه کرده‌اید. قیمت خانواده سبزیجات شامل سبزی‌ها و حبوبات نسبت به پارسال همین روزها، تفاوت چندانی نکرده است و نرخ تورم نقطه‌ای آن چیزی در حد ۲.۴ درصد است.

خانواده گوشت قرمز، گوشت سفید و فراورده‌های آن نیز نرخ تورم منفی ۷ درصد داشته است. این کاهش نرخ تورم برای گوشت ماهی منفی ۹ درصد بوده است.

 ممکن است برایتان سؤال باشد که با قیمت‌های کنونی، یک سبد غذایی ماهانه برای خانواده‌ای ۴ نفره چقدر در می‌آید؟ این گزارش در مورد مطلق قیمت‌ها اظهار نظری نمی‌کند و صرفا از میزان کاهش و افزایش آن‌ها می‌گوید.

آشفتگی قیمت‌ها، دوگانه یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای
گزارش‌های هفتگی بانک مرکزی در مورد متوسط قیمت اقلام خوراکی در خرده‌فروشی‌ها هم بیش از یک سال است که منتشر نمی‌شود. پاسخ به این سؤال با توجه به آشفتگی قیمت‌ها، دوگانه یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای، تنوع کالا، تفاوت فاحش نرخ‌های مصوب با آنچه در بازار می‌گذرد و ... کار دشواری است.

به شکل کاملا تقریبی و بدون سوگیری، می‌توان از میانگین قیمت‌های سامانه ۱۲۴، سازمان صمت خراسان رضوی و اتحادیه بارفروشان به جدول زیر دست پیدا کرد. میزان مصرف مواد غذایی نیز بسته به درآمد، عادت‌های غذایی و خیلی چیز‌های دیگر متفاوت است.

به همین دلیل دیگر شاخص مورد استفاده‌مان را داده‌های دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت قرار دادیم که رعایت یک سبد غذایی را به عنوان سرانه به خانواده‌ها توصیه کرده است. با این تفاصیل اگر اعضای یک خانواده ۴ نفره بخواهند طبق استاندارد وزارت بهداشت، برنامه غذایی خود را تنظیم کنند، به طور متوسط باید در هر ماه چیزی حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را صرف خورد و خوراکشان کنند. (در سال گذشته این هزینه حدود ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.)
این رقم را که بدون احتساب دیگر‌هزینه‌های زندگی نظیر اجاره‌بها برآورد شده است به‌طور مثال با پایه حقوق کارگری مقایسه کنید. کجای ماجرا می‌لنگد؟ دستور غذایی وزارت بهداشت ایده‌آل است یا نرخ تورم از درآمد پیشی گرفته است؟
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->