جزییات قتل اشتباهی رفیق با کلت کمری در تهران وجود ۷۷۰۰ کلاس درس با جمعیت بالای ۴۰ نفر در کشور علت حادثه مرگبار اتوبوس زائران بوشهری مشهد مشخص شد حریق خودرو در عنبرآباد کرمان سه کشته بر جای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) عملیات حساس آتش‌نشانان مشهدی برای نجات جان شهروند معلق در ارتفاع ۳۵ متری+عکس(۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف ۲ پراید در جاده قوچان-مشهد هشت مصدوم بر جای گذاشت (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) آتش‌سوزی گسترده یک کارخانه تولید ابر در جاده کلات (سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) تصادف اتوبوس با ساینا در گناباد ۴ کشته و مصدوم بر جای گذاشت (سه‌شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳) پلیس فراجا: دستگیری پسر خداداد عزیزی صحت ندارد احکام کمیته‌های انضباطی دانشجویان به دستور وزیر بهداشت متوقف شد تخلف بهزیستی و کمیته امداد در اجرای کامل قوانین حمایت از مددجویان ۲۸ شهریور زمان اعزام نخستین گروه از زائران عمره به سرزمین وحی مهار آتش سوزی یک منزل مسکونی در محله طلاب مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۳) حمله شیر نر باغ وحش ارم تهران به شیشه و شکستن آن + فیلم چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار هزینه استفاده زندانیان از پابند الکترونیکی چقدر است؟ برای کاهش چربی خون چه مواد غذایی مفید است؟ یک متخلف کشتار غیرمجاز گاو در سبزوار به پرداخت هزینه نقدی محکوم شد هوشمندسازی پرونده سلامت بیماران و دسترسی به تصاویر پزشکی بیماران در سامانه PACS تغذیه سالم و مقوی نقش زیادی در سلامت و یادگیری دانش‌آموزان دارد رئیس جدید دانشگاه تهران منصوب شد + بیوگرافی و سوابق اجساد فوتی‌های واژگونی اتوبوس بوشهر-مشهد، احراز هویت نشده است | همه فوت شدگان، زن هستند (۲۷ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از توران مادر حیات وحش ایران چه می‌دانیم؟

  • کد خبر: ۲۴۶۲۹۵
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
از توران مادر حیات وحش ایران چه می‌دانیم؟
یوزپلنگ هلیا با امید به آینده و کنار آمدن با از دست دادن یک فرزندش در نخستین بارداری، در زایمان دوم با دو توله مشاهده شد. ثبت تصویر دو قلاده گربه کاراکال نیز به عنوان راس هرم غذایی، نویدبخش طبیعت پویای توران به عنوان «بزرگ‌ترین ذخیره‌گاه زیست‌کره ایران» در شاهرود استان سمنان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یوزپلنگ هلیا فرزند هَرب همان مادر مهربانی است که به عنوان نسل اول بالغ و صاحب ۲ توله شد. یکی از توله‌ها که نر و کمتر از ۲ سال سن داشت روز ششم تیر ۱۴۰۲ در تصادف با خودرو‌های عبوری تلف شد و هلیا تا چندین روز در محدوه تصادف به همراه فرزند دیگر در پی فرزند تلف‌شده‌اش بود.

اکنون انتشار خبر مشاهده این مادر مهربان با ۲ فرزند در دومین زایمان خود در محدوده حفاظت مشارکتی یوزکنام پل ابریشم در شرق سمنان توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان شادی‌بخش قلب دوست‌داران محیط زیست شد.

طبق بررسی‌ها یوزپلنگ هلیا پس از اینکه تک‌فرزند باقی مانده خود در سال گذشته را با موفقیت رها و مستقل کرد، در بارداری دوم موفق به ۲ قلویی‌زایی شد.

بهرامعلی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان در این خصوص گفت: وجود مادر و توله‌ها و مشاهده دیگر یوزپلنگ‌‎های شناسنامه‌دار نشاندهنده پویایی جمعیت این گونه ارزشمند در منطقه توران شاهرود و بیانگر این است که سازمان حفاظت محیط زیست در تامین طعمه، آب و تامین امنیت این زیستگاه عملکرد مطلوب دارد.

هرب یوزپلنگ زایایی است که ۲ توله اش به عنوان «مهشاد» و «هلیا» نامگذاری شدند و هلیا سال ۱۴۰۱ چهار یوزپلنگ جدید به توران هدیه داد و یوزپلنگ تلف‌شده ششم تیر ۱۴۰۲ یکی از همین توله‌ها بود.

در جدیدترین تصاویر مربوط به تابستان ۱۴۰۳ مهشاد نیز با چهار فرزندش در منطقه توران مشاهده شدند که نویدبخش پویایی جمعیت این گونه ارزشمند است.

دو قلاده کاراکال در ذخیره‌گاه زیست‌کره توران سمنان دیده شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست سمنان با اشاره به تنوع اقلیمی، گیاهی و جانوری حیات وحش در این استان می‌گوید: تمام هشت گونه گربه‌سان از جمله یوزپلنگ در اقلیم طبیعی استان سمنان زیست می‌کنند و حین پایش جمعیت گورخر ایرانی در مجموعه مورد حفاظت توران دو قلاده گربه کاراکال مشاهده شد.

کاراکال با نام علمی caracal گربه‌سانی کوچک است که در زمره گونه‌های کمیاب و ارزشمند در هرم غذایی و از گربه سانان کم نظیر و زیبای استان سمنان محسوب می‌شود.

ظاهری افزود: سمنان زیستگاه تمامی هشت گونه از گونه‌های مختلف گربه‌های ایرانی شامل پلنگ، یوزپلنگ آسیایی، کاراکال، سیاه گوش، گربه پالاس، گربه شنی، گربه جنگلی و گربه وحشی است.

وی اضافه کرد: ایجاد و تقویت امنیت زیستگاهی و تامین طعمه، با اهتمام ویژه پیگیری می‌شود تا گسترش محدوده زیستگاه زایا و پویایی گونه یوزپلنگ رقم بخورد و مشاهده تصاویر یوزپلنگ و توله‌هایش نشانه پویایی جمعیت این گونه در محیط زیست سمنان است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گونه انقراضی در محیط زیست استان وجود نداشت و گونه یوزپلنگ در خطر انقراض است، اما با تلاش‌ها این گونه در طبیعت استان جمعیت پویایی دارد.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->