جزییات تکمیلی درباره خسارت زمین‌لرزه ۴.۴ ریشتری در آرادان سمنان (۱۴ مهر ۱۴۰۳) زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

غمخواری اجتماعی راهبردی برای کرونا و تحریم

  • کد خبر: ۲۴۸۶۱
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
غمخواری اجتماعی راهبردی برای کرونا و تحریم
فرید ‌مدرسی روزنامه نگار
غمخواری به‌مثابه استراتژی اجتماعی می‌تواند کانون تحول‌آفرینی در شرایط کرونا و تحریم و دیگر بحران‌ها در آینده باشد. تا کنون این راهبرد به‌صورت ناهماهنگ و خودجوش به پیش رفته و بیش از همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی به آن وفادار بوده‌اند؛ اگرچه دیگر بخش‌های جامعه نیز از آن غافل نبودند.
رهبر معظم انقلاب نیز در پیام خود در نیمه‌شعبان به این موضوع اشاره و جامعه را به آن ترغیب کردند که همین موضوع می‌تواند آغازی باشد برای همه‌گیری آن؛ نقطه اتکابخشی که نیاز به‌همراهی و تلاش نهاد‌های مدنی و تشکل‌های غیردولتی دارد تا آن را به فرهنگ شهروندان مبدل کند و پادزهری شود برای «فردگرایی افراطی» که سال‌هاست رشد کرده است. کانون‌های حاکمیتی نیز می‌توانند بستر و مسیر را برای نهاد‌های مدنی فراهم کنند؛ بدون اندکی پروپاگاندای
خود.
ماه رمضان با توجه به آداب عرفی و شرعی آن زمان مطلوبی است برای بسط «غمخواری اجتماعی» و مراجع اجتماعی در این بستر می‌توانند موج بیافرینند و حرکت‌ساز و جریان‌ساز شوند.
البته خیریه‌های غیردولتی که در سال‌های گذشته راه افتاده‌اند، سازوکار لازم برای این موج‌آفرینی را دارند و فقط نیاز به نخ تسبیحی است که خرده‌نهاد‌ها را به یکدیگر وصل کند. مراجع تقلید و نهاد‌های مذهبی نیز سازمان‌های مطلوبی دارند که به‌کار می‌آید.
بهتر است که نهاد‌های حکومتی پشتوانه‌ای شوند برای نهاد‌های غیردولتی، نه خود پیشقراول شوند و انتظار حمایت و دنباله‌روی از نهاد‌های غیردولتی را داشته باشند.
با محوریت نهاد‌های مدنی، منابع به‌خوبی توزیع می‌شود و در آتیه هم «نهاد‌های غمخواری» قدرتمند برای بحران‌ها و مسائل آتی به‌کار خواهند آمد و ارزشی افزوده خواهند داشت.
نکته مهم در این بین آن است که غمخواری تنها مختص به یاری مالی، غذایی و... نیست، بلکه گاهی گفتگو با فرد مستأصل از هرگونه کمک مالی بیشتر به‌کار می‌آید، زیرا او در پی همدلی با دیگران است و روحیه خود را از دست داده است تا بر ۲ پا بایستد و در جامعه مسیر خود را بپیماید. پس تمامی نهادها، اصناف، طبقات، گروه‌ها و اشخاص می‌توانند در راستای تخصص و سرمایه خود به‌کار آیند و قطره‌ای باشند مؤثر در دریای غمخواری اجتماعی.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->