توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

آیا با شست و شوی میوه آفت کش ها از بین می روند؟

  • کد خبر: ۲۴۸۷۰۵
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
آیا با شست و شوی میوه آفت کش ها از بین می روند؟
بر اساس یک تحقیقی ۲۰ درصد از ۵۹ دسته میوه و سبزیجات مختلف دارای باقیمانده آفت کش‌ها در سطوحی هستند که خطرات قابل توجهی برای مصرف‌کنندگان دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، شواهد اخیر نشان می‌دهد شستن میوه‌ها قبل از خوردن، مواد شیمیایی سمی مختلفی را که معمولاً در کشاورزی استفاده می شود از بین نمی‌برد. مقاله‌ای در مجله Nano Letters در انجمن شیمی آمریکا، در بحبوحه بحث‌های جاری درباره میزان آلودگی مواد غذایی با آفت‌کش‌ها و خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با رژیم غذایی ثابت که شامل باقیمانده‌های آفت‌کش‌ها است، منتشر شده است.

آیا شستن میوه‌ها کافی است؟

در ماه مه، Consumer Reports اعلام کرد که بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های جمع آوری شده توسط وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) مشخص کرده است که ۲۰ درصد از ۵۹ دسته میوه و سبزیجات مختلف دارای باقیمانده آفت کش ها در سطوحی هستند که خطرات قابل توجهی برای مصرف‌کنندگان دارد.

هدف اصلی مقاله جدید به اشتراک گذاشتن جزئیات فنی فرآیندی است که نویسندگان برای تشخیص ردیابی آفت کش ها در غذاها توسعه داده اند. به گفته نویسندگان، یافته‌های اساسی در مورد ناکارآمدی شستشوی میوه‌ها برای مصرف‌کنندگانی که ممکن است به شیوه‌های ایمنی غذایی ناکافی تکیه کنند، مهم است.

به نقل از گاردین، شستشو میوه‌ها نمی‌تواند آفت کش‌ها را به طور کامل حذف کند. به عنوان مثال، هنگام استفاده از این تکنیک برای بررسی یک سیب، محققان گفتند نتایج تصویربرداری ثابت می‌کند که آفت کش ها به عمق بافت میوه نفوذ می‌کنند.

با استفاده از فناوری توسعه یافته، نویسندگان گفتند که وقتی پوست سیب به همراه مقداری از لایه پالپ برداشته شد، آلودگی آفت‌کش‌ها کاهش یافت.

دونگدونگ یی، استاد دانشکده شیمی چین در دانشگاه کشاورزی آنهویی، می‌گوید: «این مقاله که در راستای گسترده ایمنی مواد غذایی قرار دارد، تلاش می‌کند تا راهنمایی‌های بهداشتی را به مصرف‌کنندگان ارائه کند. تحقیقات نشان می‌دهد که به جای ایجاد دلهره بی‌رویه، پوست کندن میوه می‌تواند به طور موثر تقریباً تمام باقی مانده‌های آفت‌کش را از بین ببرد، برخلاف روش شستشو که اغلب توصیه می‌شود.

مایکل هانسن، دانشمند ارشد Consumer Reports، می‌گوید: «این فناوری جدید می‌تواند برای دانشگاهیان و دانشمندان در درک بهتر ماندگاری آفت کش ها در غذاها و نحوه محافظت بهتر از مصرف‌کنندگان مفید باشد.»

خطرات سلامتی ناشی از آفت کش ها در چندین مقاله ثبت شده است، اما بیشتر آن ها به جای رژیم غذایی، با قرار گرفتن در معرض شغلی سروکار دارند. وزارت کشاورزی آمریکا و سازمان غذا و دارو معتقدند که باقی مانده آفت کش ها در غذاها اگر در محدوده قانونی قرار بگیرند، به طور کلی برای سلامتی نگران کننده نیستند.

هر دو آژانس ده‌ها سال است که سطوح باقی مانده آفت‌کش‌ها را در غذاها بررسی می‌کنند و یافته‌های خود را سالانه گزارش می‌دهند.

در جدیدترین گزارش برنامه داده‌های آفت‌کش وزارت کشاورزی آمریکا ، ۹۹ درصد غذاهای آزمایش‌شده دارای بقایایی هستند که در محدوده قانونی قرار دارند و بنابراین خطری برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد نمی‌کنند و ایمن هستند.

اما برخی سازمان‌های مصرف‌کننده مانند Consumer Reports معتقدند که محدودیت‌های قانونی برای باقی‌مانده آفت‌کش‌ها بسیار بالا هستند.

وزارت کشاورزی آمریکا گزارش داد که بیش از ۷۲ درصد از بیش از ۱۰۰۰۰ نمونه غذا دارای بقایای آفت کش قابل تشخیص بودند.

مقاله جدید نشان می‌دهد که شستشو به تنهایی برای حذف آفت‌کش‌ها از میوه‌ها کافی نیست و پوست‌گیری می‌تواند راهکار موثر‌تری باشد. با این حال، انتخاب محصولات ارگانیک و کاهش مصرف محصولات پرخطر نیز می‌تواند به کاهش مواجهه با آفت‌کش‌ها کمک کند. مصرف‌کنندگان باید با آگاهی از این موضوعات، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد خرید و مصرف مواد غذایی بگیرند.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->