نواختن آهنگ «جنگ ستارگان» در فضا + فیلم گزارشی از رونمایی آلبوم جدید همایون شجریان هنرنمایی فریبرز عرب‌نیا در نقش یک افغانستانی در سریالی هالیوودی + فیلم فیلمنامه ایرانی «اسب سفید» برگزیده جشنواره کازان شد همه چیز درباره سریال شبکه خانگی «گردن زنی» + بازیگران و خلاصه داستان آغاز سال تحصیلی مهدالرضا(ع) با بیش از ۱۱ هزار نوآموز قرآنی ماجرای ممنوع‌الکاری هنرمندان از زبان رئیس سازمان سینمایی چاد مک‌کوئین، فرزند چهره افسانه‌ای هالیوود، درگذشت بازگشت فریبرز عرب‌نیا به دنیای بازیگری با یک سریال آمریکایی حکایت ثروت و موفقیت و عشق روی نیمکت کالبدی به نام سینما، سرطانی به نام ابتذال آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۴ شهریور ۱۴۰۳) «دارچین تلخ» با بازی نفیسه روشن و سیاوش خیرابی در مسیر تولید اکران چهار فیلم جدید در هنر و تجربه + زمان اکران جناب خان با برنامه «هزار و یک» به شبکه نسیم می‌آید زمان آغاز اکران «صبحانه با زرافه‌ها» سروش صحت مشخص شد
سرخط خبرها

جلیل تجلیل، مترجم و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، درگذشت

  • کد خبر: ۲۴۸۷۰۷
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
جلیل تجلیل، مترجم و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، درگذشت
جلیل تجلیل، مترجم، مصحح و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در ۹۰ سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز، علی شهیدی، استاد و مشاور بین‌الملل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با تأیید این خبر به ایسنا گفت: استاد تجلیل امروز (دوشنبه، ۱۲ شهریور ۱۴۰۳) بعد از نماز صبح به علت  کهولت سن و عوارض ناشی از آن از دنیا رفت.

 او افزود: مراسم تشییع و خاکسپاری این استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی صبح روز چهارشنبه، چهاردهم شهریورماه در آرامگاه خانوادگی‌اش در بهشت‌زهرای تهران برگزار می‌شود. با توجه به تعطیلی دانشگاه تهران در این روز مراسم وداع در دانشگاه تهران برقرار نخواهد شد و دوستان و همکاران استاد تجلیل در بهشت‌ زهرا تهران حاضر می‌شوند.

جلیل تجلیل متولد سال ۱۳۱۳ در خوی بود. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و برای تحصیل علوم دینی به حوزه‌ علمیه‌ شهر تبریز رفت. سپس در دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تبریز به تحصیل مشغول شد. کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت و در سمت استاد زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه به تدریس پرداخت.

جلیل تجلیل در دورهٔ ششم (سال ۱۳۸۵) به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار ایران معرفی شد.

برخی از آثار او در زمینه‌های تألیف، ترجمه و تصحیح عبارت‌اند از «الغدیر»، «معیار الاشعار خواجه نصیرالدین طوسی»، «برگزیده‌ متون ادب فارسی»، «معانی و بیان»، «جناس در پهنه‌ ادب فارسی»، «نقشبند سخن»، «فنون و صنایع ادبی»،«تحلیل اشعار اسرارالبلاغه»، «مهدی کیست؟»، «شرح مشکلات تاریخ وصاف»، «کتابداری نوین در اسلام».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->