لزوم استفاده از ظرفیت بانوان در تقویت همدلی و هم افزایی در جامعه ادویه‌های مهم در پخت بهتر ماهی را بشناسید روایت زندگی مادر شهید ژاپنی در سریال مهاجر سرزمین آفتاب حدود ۶۰ درصد از جامعه معلمان را بانوان تشکیل می‌دهند کاهش خطر سکته مغزی پس از یائسگی در زنان با مصرف موز رشد ۳۶ درصدی اهدای خون بانوان در خراسان رضوی (۵ دی ۱۴۰۳) روش‌های از بین بردن لکه چای یا قهوه روی لباس نشان مشهد الرضا(ع)، فرصت ایجاد الگو‌های مناسب برای دختران جوان مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر تحت پوشش بهزیستی، هزینه پرستاری دریافت می‌کنند سوءتغذیه و لاغری مفرط، عوامل مؤثر در یائسگی زودرس عضویت بیش از ۳۷ هزار بانوی هنرمند در صندوق اعتباری هنر طرزتهیه جارکیک یخچالی در خانه + فیلم کدام یک از بانوان بازیگر مجری تلویزیون شدند؟ خانواده، بنیادی‌ترین نهاد کشور پایان کار نماینده بانوان مشهد در لیگ برتر بدمینتون نایب‌قهرمانی دختران راگبی‌باز مشهدی در کشور
سرخط خبرها
همه چیز درباره عادت ماهانه بانوان

همه چیز درباره عادت ماهانه بانوان

  • کد خبر: ۲۴۹۷۰۴
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴
همه‌ خانم‌ها از سن بلوغ درگیر فرآیندی طبیعی به نام پریود می‌شوند. پریود و یا قاعدگی در اغلب خانم‌ها همراه با درد است. اما شدت این درد در افراد مختلف متفاوت است. برای کاهش درد به روش‌های صحیح می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. 

به گزارش شهرآرانیوز، در هر ماه، رحم برای نگه داشتن بچه یک لایه محافظ می‌سازد. در صورت عدم بارداری این لایه به تدریج ضعیف می‌شود و خون و بافت جایگزین آن می‌شود. این پدیده که هر ۲۸ روز یک بار اتفاق می‌افتد را پریود و یا قاعدگی می‌گویند. برای حذف این لایه رحم شروع به انقباض می‌کند و این عمل باعث ایجاد درد پریود می‌شود.

این درد در نواحی پایین شکم و کمر یا ران احساس می‌شود. با وجود این که اکثر خانم‌ها این درد را تجربه می‌کنند در صورت شدت زیاد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

عوامل درد پریود

هنگامی که دیواره داخلی رحم منقبض می‌شود، عروق فشرده شده و باعث کاهش انتقال اکسیژن می‌شود و درد را آغاز می‌کند. در هنگام پریودی رحم هورمون‌هایی که باعث انقباض خود می‌شوند را جمع آوری می‌کند و هر چه میزان این هورمون‌ها بیشتر باشد درد پریود بیشتر است. این هورمون‌ها در بقیه بافت‌های عضله جمع می‌شوند و موجب تهوع، استفراغ و اسهال می‌شوند. می‌توانید با متخصص زنان و زایمان صحبت کنید.

علل درد پریود

اگر درد پریود بسیار شدید باشد ممکن است به علت بیماری‌های رحمی و دستگاه تناسلی باشد. در ادامه چند مورد از آنها را شرح خواهیم داد.

آندومتریوز

این بیماری هنگامی اتفاق می‌افتد که دیواره رحم در جایی در خارج رحم رشد می‌کند. هنگامی که این دیواره شکسته می‌شود همراه با درد و خون ریزی از رحم خارج می‌شود.

بیماری التهابی لگنی

یک باکتری عفونتی را از طریق رابطه جنسی منتقل می‌کند.

کیست تخمدان

کیست‌های تخمدان، کیسه‌هایی پر از مایع بر روی تخمدان‌ها هستند. اگر کیست فولیکولی باشد اکثرا هیچ علائمی ندارد، اما گاهی اوقات سبب درد پریود می‌شوند. این کیست‌ها اکثرا خطری ندارند و فقط تعداد محدودی از آنها سرطانی می‌شوند. احتمال سرطان با بالا رفتن سن زیاد می‌شود. همه‌ی خانم‌ها هر ماه یک فولیکول در رحم شان آزاد می‌کنند و اگر آنها بزرگ نشوند کاملا طبیعی می‌باشد. در صورت کیست تخمدان با توجه به تجویز پزشک می‌توانید از قرص‌های ضد بارداری استفاده کنید تا تخمک گذاری را متوقف کرده و مانع از ایجاد کیست جدید شود. اگر این کیست‌ها دارای علائم باشند معمولا همراه با نفخ و درد در ناحیه زیر شکم هستند. اگر شدت درد خیلی زیاد باشد احتمال دارد کیست پاره شده باشد و در صورتی که همراه با تهوع باشد نشانه آن است که کیست باعث چرخش رحم شده است.

تنگی رحم

تنگ بودن دهانه رحم اجازه نمی‌دهد جریان قاعدگی به درستی ادامه یابد و آن را محدود می‌کند.

فیبروم رحم

تومور‌هایی که در درون یا روی دیواره رحم رشد می‌کنند را فیبر می‌گویند. در اغلب موارد آنها غیر سرطانی هستند. تعدادی از خانم‌ها که دچار این بیماری هستند، درد‌های لگنی و خون ریزی از واژن را در دورانی به غیر از پریودی تجربه می‌کنند. فیبروم‌ها به صورت تکی و یا گروهی در رحم رشد می‌کنند.

میزان شیوع درد پریود

اکثریت خانم‌ها دچار درد پریود می‌شوند، اما میزان درد در آنها متفاوت است. این درد در ابتدای بلوغ و در سن ۲۰ سالگی به اوج خود می‌رسد. با بالارفتن سن و همچنین افزایش تعداد زایمان شدت آن کاهش می‌یابد.

چگونگی تشخیص درد پریود

تعداد زیادی تست برای تشخیص این بیماری وجود دارد که پزشک با توجه به آنها به شدت بیماری و نوع آن در شما پی می‌برد. در ادامه چند مورد از این تست‌ها را نام خواهیم برد.

برداشتن ترشحات از رحم به عنوان نمونه برای تشخیص بیماری‌های آمیزشی

تست بارداری برا تشخیص حاملگی خارج از رحم

آنتی ژن سرطان

سونوگرافی از رحم

عکس رنگی از رحم

علائم پریود در بانوان

علائم پریودی در بانوان متفاوت است. ما تعدادی از رایج‌ترین آنها را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

سردرد

اسهال یا یبوست

سرگیجه

درد سینه‌ها و یا درد شکمی

درد شکم رایج‌ترین درد پریود است. این درد از روز‌های قبل از قاعدگی شروع شده و تا چند روز در طی قاعدگی طول می‌کشد. میزان این درد ممکن است جزئی و یا بسیار شدید باشد و در زندگی روزانه اختلال ایجاد کند. درد پریود در پایین شکم احساس می‌شود؛ و در کمر و ران نیز گاهی حس می‌شود.

از اولین روز شروع قاعدگی میزان ترشح استروژن افزایش می‌یابد و موجب رشد سلول‌های شیری در پستان می‌شود. این امر باعث بزرگ شدن غده‌های پستانی می‌شود و باعث ایجاد درد در پستان در طول و یا قبل دوره پریود می‌شود.

جوش صورت

در یک هفته قبل از شروع پریود اکثر خانم با افزایش جوش مواجه می‌شوند. این جوش‌ها بیشتر در چانه و فک به وجود می‌آیند، اما در سایر نقاط صورت و بدن هم می‌توانند تشکیل شوند.

خستگی

با نزدیک شدن قاعدگی، ترشح هورمون‌ها کاهش یافته و سبب خستگی می‌شود.

نفخ شکمی

اگر چند روزی قبل از پریودی احساس بزرگی شکم می‌کنید احتمالا نفخ شکم دارید. تغییر مکرر در سطح هورمون‌ها باعث حفظ زیادی آب و نمک می‌شود و در نتیجه سبب نفخ شکم می‌گردد. در مواردی ممکن است وزن بدن نیز بالا برود.

اختلالات روده‌ای

با توجه به این که روده به تغییرات هورمونی حساس است احتمال دارد عادت‌های دستشویی شما در طول دوره یا قبل از پریودی تغییر کند. این تغییرات می‌تواند موجب: اسهال، یبوست، تهوع و… شوند. هورمون‌ها می‌توانند سبب درد میگرن شوند. بانوانی که مبتلا به میگرن هستند ممکن است در قبل یا طول دوره قاعدگی، این بیماری آنها افزایش یابد.

تغییرات خلق و خو

در بسیاری از خانم تغییرات روانی و عاطفی بسیار صورت می‌گیرد ممکن است دچار افسردگی، استرس و.. شوند

کمر درد

انقباضات رحمی می‌تواند سبب گرفتگی عضلات در ناحیه کمر شوند.

اختلالات خواب

اگر شما در قاعدگی دچار درد شکم، سردرد و یا کمر درد باشید نمی‌توانید خواب راحتی داشته باشید و خواب شما دشوار می‌شود.

اگر میزان درد در شما زیاد است بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با انجام تست‌های مرتبط از سالم بودن بدن خود مطمئن شوید و در صورت بروز بیماری نیز درمان را به موقع انجام دهید.

درمان‌های خانگی درد پریود

برای کاهش درد پریود می‌توان از درمان‌های خانگی استفاده کرد برخی از آنان درد را سریعا کاهش می‌دهد و برخی درد دوره‌های بعدی را کم می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا چند روش درمانی را برای شما توضیح دهیم.

قرص مسکن

دارو‌هایی مثل ژلوفن و مفنامیک اسید می‌توانند درد سریعا کاهش دهند. از ژلوفن به ندرت و فقط هنگامی که درد شدید است استفاده کنید. مفنامیک اسید را به صورت مرتب در دو روز اول استفاده کنید تا درد را کاهش دهد.

گرم کردن

گرم کردن کمر و شکم به کاهش درد کمک می‌کند. حمام دوش آب گرم نیز بسیار موثر است. استفاده از کیسه آب گرم نیز یکی دیگر از گزینه‌ها است.

تغذیه تان را تغییر دهید

مصرف چربی‌ها را کم کنید و سبزیجات را جایگزین آنها کنید. برای کاهش درد پریود منیزیم بیشتری مصرف کنید تا از گرفتگی عضلات جلوگیری کند. منیزیم در بادام و اسفناج به مقدار زیادی وجود دارد. آب فراوان بنوشید تا آب بدنتان خشک نشود. از مصرف برخی غذا‌ها مانند: الکل، کافئین، غذا‌های شور و نوشابه‌های گاز دار بپرهیزید.

برای کاهش درد پریود چه بخوریم؟

برای کاهش درد پریود می‌توانید از روش‌های سنتی و گیاهان دارویی استفاده کنید. این روش درمان هیچ گونه ضرری برای بدن ندارد. در ادامه چند نوع از آنها را معرفی خواهیم کرد.

دارچین

دارچین ماده‌ای مسکن برای درد است. دارچین به کاهش انقباضات رحمی کمک خواهد کرد و باعث تسکین درد می‌شود.

شکلات تلخ

شکلات تلخ ماهیچه‌ها را به سرعت آزاد می‌کند و سبب تسکین درد می‌شود.

زنجبیل

زنجبیل میزان ترشح هورمون‌های درد بدن را کاهش می‌دهد و انرژی شما را نیز افزایش می‌دهد.

آب بنوشید

با نوشیدن آب فراوان می‌توانید از درد و نفخ شکم جلوگیری کنید. بهتر است آب گرم بنوشید تا با افزایش جریان خون گرفتگی عضلات را آرام کند.

رازیانه

یک مسکن برای درد می‌باشد. روزی دو باز و در سه روز قبل از پریودی استفاده کنید.

جعفری

این سبزی به کاهش درد شما کمک زیادی می‌کند.

اسید چرب مصرف کنید

مصرف غذایی مانند ماهی، آجیل‌هایی مانند گردو و بادام و کنجد را که دارای اسید‌های چرب هستند افزایش دهید تا به تسکین درد پریود کمک کند.

کاهش درد پریود با ماساژ

یکی از روش‌های کاهش درد ماساژ می‌باشد. ماساژ با روغن‌های گیاهی و گرم نگه داشتن تأثیر زیادی در کاهش درد پریود دارند. تحقیقات نشان داده است که علاوه بر این که با ماساژ شدت درد کاهش می‌یابد بلکه اثرات یک ماساژ آرامش بخش تا شش هفته بعد از آن نیز ادامه می‌یابد. یکی از بهترین روش‌های ماساژ در دوران پریودی، ماساژ متمرکز بر رحم و عضلات است. انجام ماساژ را ده روز قبل و در طول دوره قاعدگی برای تسکین درد پیشنهاد می‌کنیم.

مسکن‌های قوی برای درد پریود

اگر درد پریود شما شدید بهتر است با مراجعه به پزشک مراحل درمانی را طی کنید. در ادامه ما بهترین قرص برای کاهش درد پریود را ذکر می‌کنیم که بهتر است با تجویز پزشک مصرف شوند.

ایبوپروفن

این دارو با داشتن خاصیت ضد التهابی می‌تواند به کاهش درد پریود کمک کند. این دارو یک مسکن قوی برای درد است. از مصرف بی مورد و زیادی این دارو بپرهیزید، زیرا استفاده زیادی آن موجب سکته مغزی می‌شود؛ و می‌تواند باعث بروز زخم معده نیز شود.

ناپروکسن

ناپروکسن یک داروی ضد التهابی برای تسکین درد است. این دارو علاوه بر درد پریود، درد‌های سایر نقاط بدن را نیز آرام می‌کند.

سلکوکسیب

برای کاهش درد پریود بسیار موثر است، اما از شهرت کم تری برخوردار است.

آسپرین

مسکنی برای درد‌های خفیف است. برای درد پریود نیز مفید می‌باشد. کاربرد اصلی آن برای جلوگیری از سکته قلبی و مغزی می‌باشد.

مصرف نوافن برای درد پریود

این دارو یک مسکن قوی برای کاهش درد پریود می‌باشد. علاوه بر تسکین دهندگی باعث کاهش میزان خونریزی شدید قاعدگی می‌باشد. این قرص ترکیبی از استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین است. هورمون‌های درد را در بدن کاهش می‌دهد. از مصرف زیاد این قرص بپرهیزید و آن را تحت نظر پزشک مصرف کنید.

درد پریود تجربه‌ای ناخوشایند برای هر خانمی می‌تواند باشد که هر ماه تکرار می‌شود. با دادن اطلاعاتی به شما در این زمینه سعی کردیم به درمان این درد کمکی کرده باشیم. شما می‌توانید به راحتی با روش‌های ذکر شده درد را کاهش دهید و دوره‌ای بدون درد را تجربه کنید. همچنین می‌توانید با مشورت با پزشک سطح درمان را به طور صحیح انجام دهید. با آرزوی نشاط و سلامتی همیشگی شما عزیزان.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد پریود شما شدید و غیر طبیعی بود و همچنین چند روز ادامه دار شد به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا در صورت لزوم آزمایش‌های لازم را انجام دهید و مراحل درمانی را طی کنید.

منبع: پذیرش ۲۴

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.