آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی
سرخط خبرها

وزیر بهداشت: پاییز و زمستان ۹۹ با هجمه سنگین کرونا و آنفلوانزا مواجهیم

  • کد خبر: ۲۵۴۴۸
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷
وزیر بهداشت: پاییز و زمستان ۹۹ با هجمه سنگین کرونا و آنفلوانزا مواجهیم
وزیر بهداشت گفت: برآورد ما این است که در پاییز و زمستان شاهد هجمه به نسبت سنگین هم‌زمان کرونا و آنفلوانزا باشیم

به گزارش شهرآرانیوز، سعید نمکی در نشست معاون اول رئیس جمهور با معاونان و مدیران ارشد وزارت بهداشت، اظهار کرد: در مدیریت کرونا با وجود مضایقی که در تحریم‌های ظالمانه و گرفتاری‌هایی که در انتقال تجهیزات از کشور‌های دنیا داشتیم، یک رکورد جدید در تاریخ افتخارات کشور ثبت شد که از یاد هیچ کس نخواهد رفت. شاید هر یکی دو قرن یک‌بار شاهد همه‌گیری در سطح جهان باشیم و تا زمانی که آمریکا و اروپا گرفتار این ویروس نشده بودند، شاید کسی عمق حرکت عظیم مردم ایران را درک نمی‌کرد.

دریافتی از یک میلیارد یوروی صندوق توسعه ملی نداشته‌ایم

او افزود: وقتی کشور‌هایی که با درآمد‌های سرانه چند ده برابری نسبت به ایران، به ویروس کرونا گرفتار شدند و سرمایه‌گذاری وسیعی برای مهار ویروس کرونا کردند را با ایران که از یک میلیون یورویی که مقام معظم رهبری موافقت کردند هنوز چیزی نصیبمان نشده است، مقایسه می‌کنیم به ارزش کار ایران در مدیریت بیماری کرونا پی می‌بریم و همواره به همکاران و دوستان می‌گویم که همت والا، لطف الهی، دل‌های پر از مهربانی، دست‌های پر از همت و غیرت باعث شد که رکورد تاریخی را برای کشور ثبت کنیم.

وزیر بهداشت افزود: هر روز ابعاد جدیدی از این ویروس، شناخته می‌شود. تا چند روز پیش، ادعا می‌شد که کودکان علائم چندانی از بیماری ندارند و بدحال نمی‌شوند، اما انگلیس دیروز گزارش کرد که تعدادی از کودکان در این کشور با استفراغ شدید و التهابات شدید در بخش مراقبت‌های ویژه، بستری شده اند و به احتمال قوی، مربوط به کووید ۱۹ است؛ بنابراین هر روز افق‌های جدیدی در مورد این بیماری باز می‌شود و پیشنهاد ما این است که در حوزه تحقیقات، بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.

راه‌اندازی برج دیده‌بانی بیماری‌ها

نمکی افزود: کاری که ما به دنبال آن هستیم، ایجاد CDC یا مرکز مراقبت و کنترل بیماری‌ها است که تا امروز در کشور چنین ساختاری وجود نداشته است، اما برج دیده‌بانی برای بیماری‌ها در کشور نداریم و به شدت به دنبال ایجاد این مرکز هستیم که در آن هم تحقیقات درباره بیماری‌های واگیر و غیرواگیر انجام شود و هم اینکه تیم‌های مراقبتی به محض روشن شدن شعله آتش بیماری بتوانند آن را خاموش کنند.

وی تأکید کرد: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، بار سنگین بر روی بیمارستان‌ها را برداشت. درست است که در طرح تحول نظام سلامت تخت‌های بیمارستانی فراوانی ایجاد کردیم، اما تعداد تخت بیمارستانی در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت، ۱/۶ است در حالیکه این شاخص در فرانسه ۷/۷ و در بدترین شرایط در کشور‌های اروپایی ۵ تا ۷ برابر ما تخت بیمارستانی و ۳ تا ۴ برابر ما پرستار و نیروی کمکی به ازای هر تخت بیمارستانی دارند، اما آنچه به کمک ما آمد، اجرای این طرح بود.

رمزگشایی ابعاد پنهان کرونا نیازمند بودجه مناسب

وزیر بهداشت گفت: ویروس کرونا هنوز برای جهان ناشناخته است و ابعاد پنهان زیادی دارد که رمزگشایی از هر بخش آن نیازمند تحقیقات گسترده است و کشور باید برای این کار، بودجه مناسبی اختصاص دهد. هر قدر بتوانیم از این ویروس رمزگشایی و رفتارهای آن را شناسایی کنیم، در مقابله با آن موفق‌تر خواهیم بود.

نمکی افزود: طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا فقط در ایران اجرا شد، آن هم به واسطه تجاربی که از طرح بسیج ملی کنترل فشارخون داشتیم و بستر اصلی اجرای این طرح نیز پرونده الکترونیک سلامت بود که سال گذشته در وزارت بهداشت ایجاد شد. ریل اصلی کار ما پرونده الکترونیک سلامت بود. در این طرح شاهد کاهش چشمگیر مرگ‌ومیر‌های کووید۱۹ در کشور بودیم و بار بیمارستان‌ها کاهش یافت.

وزیر بهداشت، شناسایی در مراحل اولیه بیماری، ایزوله و جدا کردن افراد مبتلا از سایران و شکستن زنجیره انتقال کرونا را از اهداف طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا دانست و گفت: در کشور ۱۲۰۰ مرکز ۱۶ساعته سرپایی برای پذیرش افراد مشکوک و تشخیص بیماری در مراحل اولیه با حدود ۴۰۰ هزار نیروی انسانی ایجاد شد و به طور مداوم با مردم در ارتباط بودند و در این طرح، حدود ۹۰۰ هزار نفری که به این مراکز دعوت شدند، ۹۰۰۰ نفر معادل یک درصد به بیمارستان‌ها ارجاع شدند و فقط ۰/۶۷ درصد از آن‌ها بستری شدند.

وی تأکید کرد: در همه کشور‌های دنیا، اقتصاد به حمایت از سلامت می‌آید و به وزیر بهداشت می‌گویند که بخش‌های اقتصادی پشتیبان شماست، اما در ایران وزارت بهداشت از اقتصاد حمایت کرد. همه جای دنیا، اقتصاد خانوار دیرتر از اقتصاد کلان آسیب می‌بیند، اما در ایران اولین جایی که آسیب می‌بیند، اقتصاد خانوار و کسبه و مشاغل مختلف است.

برای وزیر بهداشت بهترین حالت، تعطیلی مشاغل است

نمکی گفت: برای وزیر بهداشت بهترین حالت، تعطیلی مشاغل است، اما در کشور ما ۷۰ نفر به صورت شبانه‌روزی برای مشاغل مختلف، پروتکل بهداشتی تهیه کردند و این طرح، برای اولین‌بار در دنیا اتفاق افتاد که مشاغل به کم‌‎خطر، با خطر متوسط و پرخطر تقسیم شدند و برای همه آن‌ها پروتکل‌های بهداشتی تهیه و تدوین شد.

وزیر بهداشت اظهار کرد: در مدت شیوع کرونا در کشور، هیچ بیماری معطل تخت بیمارستانی و پزشک نبود و هیچ اولویت سن، گروه یا جنسیتی برای بیماران قائل نشدیم. در این مدت، زن و مرد ۱۰۸ و ۹۲ ساله در بیمارستان‌ها بهبودی یافتند و ترخیص شدند و از طرفی بیماران غیرکرونایی نیز پشت در بیمارستان‌ها نماندند.

هم‌زمانی کووید۱۹ و آنفلوانزا در پاییز و زمستان

نمکی بیان کرد: کرونا ویروسی نیست که بتوانیم درباره آینده آن قضاوت کنیم. برآورد ما و همکارانمان این است که در پاییز و زمستان شاهد هجمه به نسبت سنگین هم‌زمان کووید۱۹ و آنفلوانزا باشیم و باید برای آن زمان خودمان را به شدت آماده کنیم. سال گذشته ۳۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های پرخطر وارد کردیم.

وزیر بهداشت در پایان تأکید کرد: برای امسال نیازمند ذخیره استراتژیک واکسن آنفلوانزا، دارو، تجهیزات پزشکی، بیمارستان‌های آماده و تقویت نیروی انسانی هستیم. باید ذخیره کافی از لوازم حفاظت فردی برای کارکنان وزارت بهداشت در انبار‌ها داشته باشیم و درباره استخدام نیروی پرستاری و نیروی بهداشتی باید توجه ویژه‌ای از سوی دولت شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->