نجمه سرباز/شهرآرانیوز، اسماعیل پورملائکه در گفتگو با شهرآرانیوز با بیان اینکه متأسفانه کفاشان مشهدی ۲بازار بزرگ فروش خود را از دست دادند، افزود: فصل فروش بهاره که چشم امیدمان به بازار اسفندماه بود و دیگری بازار تابستانه که تولیدکنندگان ما باید از هم اکنون شروع به کار میکردند و متأسفانه دیگر نمیتوانند به فعالیت ادامه دهند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰درصد نیاز بازار کفش مشهد از سوی تولیدکنندگان مشهدی تأمین میشود، افزود: با این حال هنوز همه ما تولیدکنندگان تعطیلیم و نتوانستیم مواد اولیهای که مورد نیاز است، تهیه کنیم. برخی از مواد اولیه کفش وارداتی است و کفاشان این مواد را از بازار آزاد تهیه میکنند و به دلیل افزایش نرخ این مواد، قیمت تمام شده کفش نیز ۳۵ تا ۴۰درصد افزایش یافته است، اما واقعا باید دید مردم میتوانند اجناس تمام شده بازار را در سبد خرید خود داشته باشند که کفاشان ادامه حیات بدهند یا نه؟!
پورملائکه با انتقاد از گرانیهای سربهفلک کشیده کالاها و اجناس در بازار ادامه داد: کالای تمام شدهای که در نهایت به ویترین ما میرسد، کسی دیگر توان خریدش را ندارد. مردم در سبد هزینه خانوارشان به کیف و کفش و پوشاک دیگر نمیتوانند توجه کنند.
به گفته وی، نزدیک به ۱۴۰۰واحد صنفی دارای پروانه صنفی و ۲۰۰۰ واحد صنفی بدون پروانه در مشهد وجود دارد که تولیدکنندگان زیرزمینی در مشاغل خانگی مشغول بهکارند و متأسفانه اکنون تمام این افراد بیکار هستند. شغل کفاشان شغلی است که با ارزشافزوده بالا و سرانه نیروی کار بالا سروکار دارد. برای همین نیز ضرر و زیان بیشتری را متحمل میشوند.
وی بیکاری کارگران، مشکل تهیه و فروش مواد اولیه، چکهای برگشتی کفاشان، عدم توانایی در پرداخت اجاره مغازه و هزینههای سبد خانوار کفاشان و... را از مشکلاتی دانست که کفاشان این روزها با آن دستبهگریباناند و از عدم همکاری بانکها در خصوص چکهای برگشتی کفاشان انتقاد کرد و گفت: به هیچ عنوان بانکها با کفاشان همکاری نمیکنند و متأسفانه روزبهروز بر حجم چکهای برگشتی کفاشان افزوده میشود.
به گفته وی، این روزها بیشتر مغازههای کفاشی در مشهد در آستانه ورشکستگی و تخلیه مغازه خود هستند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه حتی مشوقها و تسهیلات وعده داده شده به صاحبان مشاغل متضرر از کرونا به هیچکدام از کفاشان ما نرسید و همه این موارد در حد شعار باقی ماند.