ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان
سرخط خبرها

کرونا تا کی؟

  • کد خبر: ۲۶۲۲۳
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
کرونا تا کی؟
یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه سرانجام همه‌گیری کرونا به رعایت بهداشت توسط افراد جامعه بستگی دارد، گفت: همه‌گیری تا یکی دو ماه آینده روند کاهشی خود را طی خواهد کرد؛ اما همچنان خطر وجود دارد و باید تا زمان کشف واکسن و انجام واکسیناسیون عمومی خطرات آن را جدی بگیریم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر داوود یادگاری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به آینده همه‌گیری کرونا به ویژه با فرارسیدن فصل تابستان و یا پاییز و زمستان، اظهار کرد: شدت بیماری و روند رو به کاهش و یا افزایش آن هنوز مبهم بوده و جای سؤال  دارد؛ ممکن است بیماری شدت خود را داشته باشد، اما از نظر شیوع و میزان آلودگی روند رو به کاهش است، یعنی در آینده موارد بیماری به مراتب کمتر می‌شود، ولی میزان ابتلا به صفر نخواهد رسید.

 

عوامل تأثیرگذار در روند کاهشی بیماری

 

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه عوامل مختلفی در روند کاهشی بیماری دخیل هستند، اظهار کرد: عامل اول رعایت مسائل بهداشتی، اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند و استفاده از ابزار حفاظتی؛ عامل دوم ابتلای درصد زیادی از افراد جامعه و ایجاد نوعی ایمنی نسبی و سومین عامل بروز تغییرات آب و هوایی است که می‌تواند به کاهش میزان ابتلا به  ویروس کرونا منجر شود. البته این موضوع هم مطرح است که ممکن است با افزایش دما و فرا رسیدن تابستان شانس زنده ماندن ویروس کاهش یافته و بنابراین احتمال ابتلا نیز به‌تبع آن کمتر شود.

 

وضعیت بحرانی همه‌گیری مانند گذشته نخواهد بود

 

وی با بیان اینکه دقیقا نمی‌توان پیش‌بینی کرد که با فرا‌رسیدن پاییز و زمستان چه اتفاقی برای ویروس رخ می‌دهد، گفت: طبیعی است که وضعیت بحرانی همه‌گیری مانند گذشته نخواهد بود، هرچند ممکن است به صورت محدود نوساناتی داشته باشیم.

 

به گفته وی، در صورت عدم رعایت بهداشت و طرح فاصله‌گذاری، احتمال افزایش درصد ابتلا و شروع پیک‌های بعدی همه‌گیری وجود دارد. بنابراین هرچند روند بیماری کاهشی است ولی نباید برای رفع محدودیت‌ها و احتیاط‌های بهداشتی عجله کنیم. باید بدانیم که این بیماری تا سالیان سال و تا زمان کشف واکسن مؤثر یا داروهای اثربخش با ما خواهد بود.

 

با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان شانس انتقال ویروس را کاهش داد

 

وی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی جدی برای تک تک افراد جامعه جهت مواجهه بهتر با این ویروس در آینده، گفت: بشر می‌تواند به تدریج خود را با شرایط پیش‌رو تطبیق دهد؛ به نحوی که هم زندگی عادی در جریان باشد و هم بتواند از خود در برابر ویروس محافظت کند. در اصل با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان شانس انتقال ویروس را کاهش داد. همان‌گونه که امروز اطلاعات مردم در زمینه بیماری و رعایت نکات بهداشتی به نسبت دوماه قبل افزایش یافته و این امر نقش بسزایی در کنترل بیماری ایفا کرده است.

 

احتمال جهش ویروس در آینده

 

یادگاری با اشاره به احتمال جهش ویروس در آینده، اظهار کرد: احتمال جهش وجود دارد و حتی ممکن است به دنبال جهش، افراد بهبود یافته مجدد مبتلا شوند. احتمال جهش درباره تمام ویروس‌ها وجود دارد، ولی این مسئله اکنون قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است جهش ویروس کرونا به نفع یا به ضرر بشر باشد.

 

وضعیت شیوع بیماری در فصول سرد سال

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع بیماری در فصول سرد سال نیز افزود: در پاییز و زمستان هم‌زمانی بروز آنفلوانزای فصلی با ویروس کرونا ممکن است منجر به بروز مشکلاتی شود، چراکه برخی علائم آنفلوانزای فصلی و کرونا شبیه به هم بوده و تشخیص و تفکیک آن‌ها دشوار و صرفا با آزمایش‌های تکمیلی امکان‌پذیر است. بنابراین این مسئله هزینه‌های زیادی به جامعه تحمیل می‌کند و برای غلبه بر آن باید برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم.

 

ضرورت واکسینه‌کردن افراد در معرض خطر نسبت به آنفلوانزای فصلی

 

وی واکسینه‌کردن افراد آسیب‌پذیر و در معرض خطر جامعه در مقابل آنفلوانزا را اولین راهکار عنوان کرد و گفت: با این کار میزان ابتلا و هم‌زمانی این بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند. البته در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا و نادر بودن موارد ابتلا به آنفلوانزا، تشخیص بیماری راحت‌تر است.

 

یادگاری با بیان اینکه در رابطه با واکسن آنفلوانزا باید از دستورالعمل‌های کمیته کشوری پیروی کنیم، افزود: به دلیل محدودیت امکانات نمی‌توان ۸۰ میلیون واکسن انفلوانزا در اختیار داشت. بنابراین کمیته کشوری تعیین می‌کند که چه افرادی باید حتما واکسینه شوند و چه افرادی نیاز به واکسن ندارند.

 

انتقاد از انگ اجتماعی نسبت به بیماران کرونایی

 

وی در بخشی دیگر با انتقاد از انگ اجتماعی نسبت به مبتلایان و یا حتی بهبودیافتگان بیماری کووید۱۹، اظهار کرد: متأسفانه گاهی دیده می‌شود که از افرادی که دوره قرنطینه و بیماری خود را طی کرده‌اند، دوری می‌شود؛ درحالی که این افراد می‌توانند مانند افراد عادی زندگی کنند و چه بسا ایمن‌تر هم هستند. افراد خانواده و اطرافیان باید مسائل روحی و روانی مرتبط با این افراد را رعایت کنند. همچنین جامعه، ادارات و فضای خانواده باید بتوانند به نحو احسن از افراد مبتلا و افرادی که از بند بیماری رهایی یافته، حمایت کنند؛ زیرا همان‌گونه که گفته شده روحیه خوب و عدم وجود استرس و نگرانی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

 

هنوز برای رفع محدودیت‌های بهداشتی زود است

 

این متخصص عفونی با بیان اینکه هنوز برای رفع محدودیت‌های بهداشتی زود است، گفت: همچنان باید مسائل بهداشتی و مراقبت‌ها را رعایت کرده و با احتیاط رفتار کنیم. به ملاقات پدر و مادر و اقوام سال‌خورده نرویم؛ چراکه افراد سن بالا ریسک خطر بالاتری دارند و اگر فردی ناقل باشد به راحتی می‌تواند بیماری را منتقل کند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه سرانجام همه‌گیری به رعایت بهداشت توسط افراد جامعه بستگی دارد، ‌اظهار کرد: همه‌گیری تا یکی دوماه آینده روند کاهشی خود را طی خواهد کرد ولی با این حال باید تا زمان کشف واکسن و انجام واکسیناسیون عمومی آن را جدی بگیریم.

 

کم‌کم از بحران شدید رهایی پیدا خواهیم کرد

 

یادگاری با بیان اینکه اکنون روند بیماری با کاهش روبه‌روست و کم‌کم از بحران شدید رهایی پیدا خواهیم کرد، گفت: ولی همچنان در معرض خطر هستیم و نباید احتیاط‌های بهداشتی را فراموش کنیم. باید در هنگام کار و فعالیت به یاد داشته باشیم که این ویروس وجود دارد و ممکن است ما را مبتلا کند.

 

روزه‌داری در شرایط کرونایی هیچ منعی ندارد

 

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خاتمه با اشاره به ماه مبارک رمضان و روزه‌داری در این شرایط، اظهار کرد: روزه‌داری در شرایط کرونایی هیچ منعی ندارد و شاید توصیه هم بشود؛ چراکه فرد روزه‌دار در بیرون از منزل چیزی نمی‌خورد و تماس او با اشیا و وسایل نیز در طول روز کاهش می‌یابد. ولی درباره افراد مبتلا باید گفت تا زمانی که علائم این بیماری را دارند توصیه می‌شود روزه نگیرند تا شرایط جسمی آن‌ها بهبود پیدا کند، ولی بعد از بهبودی منعی برای روزه گرفتن آن‌ها وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->