پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه به اضطراب و وسواس دوران پسا کرونا غلبه کنیم؟

  • کد خبر: ۲۷۸۲۹
  • ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
چگونه به اضطراب و وسواس دوران پسا کرونا غلبه کنیم؟
براساس آمار ۲ اختلال اساسی اضطراب و وسواس در مراجعان مراکز مشاوره بیش از دیگر آسیب‌های روحی به چشم می‌خورد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی عسکری‌پور کارشناس روانشناس گفت: تداوم اضطراب ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در درازمدت منجر به بروز وسواس‌های فکری و عملی در افراد می‌شود.

او افزود: با بروز ویروس کرونا در کشور شهروندان به ۲ گروه اصلی طبقه‌بندی شدند. گروه نخست با پذیرش این رویداد اصول پزشکی را رعایت و گروه دوم با انکار حقیقت ضرورت رعایت این اصول (همچون قرنطینه خانگی) را نادیده گرفتند.

این روانشناس افزود: با تداوم این بحران، تعطیلی کسب وکارها، مراکز علمی - آموزشی و همچنین مباحث رسانه‌های جمعی نظیر رادیو و تلویزیون و فضای مجازی جامعه به مرحله پذیرش رسید و بنابراین رعایت اصول بهداشتی نیز منسجم شد.

عسکری‌پور تصریح کرد: با اعلام کاهش شیوع بیماری و آمار مرگ و میر اما کشور از منظر روانی آرام و با رفع برخی از محدودیت‌ها همچون ممنوعیت جاده‌ها عدم رعایت اصول بهداشتی کاهش یافت.

این مدرس در خصوص شیوع مجدد کرونا ویروس اظهارکرد: بازگشایی برخی از اماکن عمومی و ادارات شاید از منظر روحی و روانی جامعه را آرام سازد، اما کشور در وضعیت سفید قرار نگرفته است؛ بنابراین رعایت اصول پزشکی با کاهش برخی از محدودیت‌ها نباید کاهش یابد؛ در غیر این صورت کشور با موج دوم بیماری روبه‌رو می‌شود.

به گفته عسکری‌پور شیوع مجدد این بیماری به ویژه برای اقشار آسیب‌دیده همچون بازماندگان قربانیان کرونا بی‌شک با اضطراب و نگرانی بیشتری همراه خواهد بود و کاهش و رفع این اضطراب نیز مستلزم راهکارهای روانشناختی از طریق برگزاری جلسه‌های مشاوره آنلاین و حضوری است.

وی افزود: درواقع با شناسایی اقشار آسیب‌دیده (بازماندگان قربانیان کرونا، مبتلایان و...) و حمایت‌های روانی نظام پزشکی می‌توان با موج دوم کرونا ویروس مقابله کرد.

علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره در دوران شیوع کرونا چیست؟

این کارشناس در ادامه در خصوص علل اصلی مراجعه به مراکز مشاوره نیز در دوران شیوع این بیماری اظهارکرد: براساس آمار ۲ اختلال اساسی اضطراب و وسواس در مراجعان مراکز مشاوره بیش از دیگر آسیب‌های روحی به چشم می‌خورد.

وی افزود: درواقع اضطراب و وحشت ناشی از ابتلاء به بیماری سبب افراط در شست وشو، قرنطینه خانگی و قطع ارتباطات و تعاملات اجتماعی می‌شود و تداوم این مساله خلق افسرده را برای آدمی رقم می‌زند.

به عقیده عسکری‌پور یکی از علل اصلی بروز رفتارهای وسواس‌گونه افراط در احتیاط با هدف کاهش اضطراب و نگرانی است که در درازمدت به وسواس بدل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این آسیب روانی نیز نیازمند دریافت حمایت‌های روانی و مشاوره است که به ویژه برای مبتلایان به اختلال وسواس فکری - عملی بیش از گذشته احساس می‌شود.

 
منبع: ایرنا 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->